“ Karaisalı hak ettiği yere gelecek”

Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Karaisalı’nın turizm ve ekonomik olarak kalkınması için yapmak istedikleri açıkladı.

Yayın: 01 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 01.12.2020 02:12:34
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
162 okunma
Google News

Özel Haber : Gökmen OĞUR – Hüseyin YETİŞ

 

Adana’nın tarihi ve doğa güzellikleriyle göz kamaştıran, bazı film yapımcılarına ev sahipliği yapan  Karaisalı ilçesi’nin çalışkan ve başarılı , sevilen sayılan Belediye Başkanı Sadettin Aslan  ve ekibi durmak bilmiyor. Turizm  ve tarım başta olmak üzere Karaisalı İlçesi’nin kalkınması için yoğun gayretler gösteren Başkan Sadettin Aslan, yapmak istedikleri bazı  çalışmaları Fırtına Haber Gazetesi Yetkilisi Gökmen Oğur ve Yetiş Haberci Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Yetiş’e anlattı.

 

KAYMAKAM MEHMET KAYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Yerköprü, Varda köprüsü ve Kapıkaya kanyonu  başta olmak üzere  Karaisalı’yı   ekonomik ve turizm cazibe merkezi  haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Sadettin Aslan, Karaisalı’nın daha da gelişebilmesi için projelerini gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. Kendi sınırlı imkanlarıyla  hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Sadettin Aslan, “Bizler, kırsal kalkınma  projelerimizin hayat bulması için yoğun gayret içerisindeyiz. Fakat kısıtlı imkanımıza rağmen ;devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla  iş birliği içerisindeyiz.  İlçe Kaymakamımız Mehmet Kaya’nın istekli çalışmalarıyla sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Pandemi sürecini yaşadığımız şu günlerde Cumhur İttifakı birlikteliğinin hizmetlere dönüşmesi için yoğun çaba içerisindeyiz. “ dedi.

“MAZERET DEĞİL ; HİZMET ÜRETMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Adana Büyükşehir Eski Belediye Başkanı  Hüseyin Sözlü döneminde uygulanan projelerin rafa kaldırıldığını ifade eden Başkan Sadettin Aslan ; sinekle mücadele kapsamında haftada en az iki defa ilaçlama yapılırken Başkan Zeydan Karalar döneminde ise ayda bir defa ilaçlama yapılmadığı iddiasında bulundu., Başkan Zeydan  Karalar ve ekibinin  yeterice desteğini yeterice göremediklerine dikkat çekti.  Büyükşehir Belediyesi’ne sorunlarını belirttiklerinde  çözümü noktasında yeterice destek göremediklerini ifade eden Başkan Sadettin Aslan, ” Adana merkezde yapılan büyükşehir hizmetlerine baktığınızda nasıl ki yetersizlik gözlemleniyor ise buralara yapılan hizmetler merkez ilçelere yapılan hizmetlerden daha yetersiz.  İlçemiz genelinde yapılan büyükşehir belediyesi hizmetlerine baktığımızda son derece yetersiz  ; sürekli mazeret ve bahane üreten, sinekle mücadele başta olmak üzere bir çok sorunumuza çözüm üretmeyen bir yönetim anlayışları var. Ancak, büyükşehir belediyesi mazeret değil; hizmet üretme makamıdır. Bu nedenle, sayın başkandan daha fazla sorunlarımıza duyarlı olarak hizmet vermesini istiyoruz .”

 

,  “TARİHİ VE DOĞA GÜZELLİKLERİMİZİ HERKESİN KEŞFETMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Karaisalı ‘da  tarihi ve doğa güzelliklerin daha fazla tanınması  noktasında birbirinden değerli projelerinin olduğunu hatırlatan belediye başkanı Saadettin Aslan, “Karaialı’mızın kalkınması için iş birliği halindeyiz..Yüreğir başta olmak üzere bazı  ilçe belediye başkanlarımız ile iş birliği antlaşmaları yaparak ilçemizin sorunlarını daha iyi çözüme kavuşturmak amacındayız. Bu projeler sayesinde dışarıya göçü tamamen durdurmayı planlıyoruz. Ekonominin turizm yoluyla büyütülmesi şarttır. Yerköprü, Varda köprüsü ve Kapıkaya kanyonu ,kızıldağımız başta olmak üzere doğal güzellilerimiz sayesinde Karaisalı turizm merkezi haline gelecek. Karaisalı’da turizmin  geliştirilmesi için proje çalışmalarımız var. Herkesi karaisalı’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeye davet ediyorum” dedi.

“KARAİSALI İLÇEMİZİN KALKINMASI İÇİN PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Karaisalı biberinin daha iyi koşullarda değerlendirilmesi için  biber fabrikası projesini hayata kazandırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Sadettin Aslan, “Karaisalı biberi sizinde bildiğiniz gibi yöremizde biliniyor. İleriki günlerde üreticilerin daha iyi koşullarda ürettikleri biberlerini değerlendirmeleri için bir fabrika yaptırıyoruz. İmkanlarımızı çok iyi değerlendirerek karaisalı biberinin tanıtılması için çeşitli etkinliklerimiz olacak. İlçemizde turizmin gelişmesi ve tanıtılması içinde  çalışmalarımıza devam etmektedir. Gençlerimiz  başta olmak üzere vatandaşlarımızın eğitim ve istihdamda daha fazla ve eşit fırsatlar sağlayarak topluma aktif katılımını desteklemek ; eğitim, öğretim, istihdam ve girişimcilik alanlarında girişimler gerçekleştirmek amacındayız. ayrıca ; 18-30 yaşları arasında kırsaldaki gençlerin girişimcilikle ilgili bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmelerine yönelik eğitimler, çalışmalar yapmak; sosyal, kişisel,dilsel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak; yeteneklerine uygun mesleklere yönelik girişimlerini teşvik etmek; iş piyasasında güçlenmelerini ve istihdamlarının arttırmak ise en önemli hedeflerimiz arasındadır.” diye konuştu.

“PROJELERİMİZİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”

Adana’da sahil ve yayla turizm bölgelerinde bulunan ilçelere  gelen ödeneklerin mevsimsel duruma göre değilde  mevcut nüfus oranına göre planlamasından kaynaklanan ödemek sıkıntılarının kendilerini olumsuz  yönde etkilediğini belirten Başkan Sadettin Aslan, “ Sürekli yerleşme olan  yerlerde çok sıkıntı  yaşanıyor. Buna  bir çözüm bulunmalı. Artan maliyetlere göre bir çözüm bulunursa daha iyi hizmet edebiliriz.” Dedi. Adana ve Karaisalı ilçe arasında yoğun bir araç sirkülasyonu olduğunu söyleyen Başkan Sadettin Aslan, “ Duble yol yapımı çok önemli. Bu yol projesi hayata geçirilmeli. Ayrıca, gastronomi turizminin yaygınlaşması için projelerimiz var. Macera Parkı hayata geçiyor. Bu noktada bizlere desteğini esirgemeyen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’e çok teşekkür ederim. Karaisalı’ya gelen misafirlerin  barınma sorununu bir nebze olsun çözdük. Maddi imkansızlıktan dolayı yapımı çok az ilerleyen Kızıldağ bölgemize butik otel çalışmasını yapmayı ivedilikle yapmak istiyoruz.”

“YATIRIMCILARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Karaisalı bölgesine yatırım yapmak isteyen herkeslere imkanlarının ölçüsünde  her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Sadettin Aslan, İç İşleri Bakanlığı ve Çukurova Kalkınma Ajansı iş birliği ile çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Sadettin Aslan, “  Yapmak istediğimiz bir çok proje ve çalışmamız var. Ancak, imkanlarımız kısıtlı. Bu çalışmalarımızdan bazılarına değinecek olursak ;  Sosyal market , Fitnes salonu yapıldı. Spor ile ilgili yatırım çalışmamız var. Güreş sporunu teşvik etmek için bakanlığın desteği olacak. Gençlik merkezi hazırlık aşamasında. Hayvan pazarı ve kesimhane çalışmamız var. Devletimizin tüm kuruluşlarıyla  birlikte Karaisalı ilçemizin , kalkınması için iş birliği içerisindeyiz.Bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Kızıldağ yaylasına  yeni  yayla kurma çalışmamız var. Kooperatif kanalıyla otomatik biber çekme makineleri alarak  biber üretimini yaygınlaştıracağız. Pandemi bitince hepimiz çok rahatlayacağız.” Dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.