Gelecek Partisi’nde ‘Azmi ERTAN’ İstifası depremi

Gelecek Partisi’nin Adana’da kuruluşu aşamasında yaptığı başarılı çalışmaları ile bilinen sevilen ve sayılan Gazeteci Azmi Ertan partiden ve partideki görevinden istifa etti.

Siyaset Yayın: 04 Kasım 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 04.11.2020 11:40:56
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
676 okunma
Google News

görevinden istifa etti. Gelecek Partisi’nin Adana’da kuruluşu aşamasında yaptığı başarılı çalışmaları ile bilinen sevilen ve sayılan Gazeteci Azmi Ertan’ın istifası ise siyasi kulislerde adeta deprem etkisi yaptı.

   Gazetemize açıklamalarda bulunan Gazeteci Azmi Ertan istifa gerekçesini ise şu şekilde açıkladı

Sonuca ulaşmak için önce kaynağına inmek gerek öyle değil mi?

Anlatalım öyleyse:

Her şey Adnan Fındık'ın il başkanlığına atanması ile başladı. Muhafazakar bir yapıya sahip olan Gelecek Partisi kimliği ile Fındık'ın. fantazi dolu yüreğinin uyuşmadığı anlaşılınca yollar ayrıldı.

Onlarca kadın üyeye yaptığı 'özel kalem Müdürlüğü' teklifi (!) üzerine, bir de bazı görüşmelerini farklı bir büroya yönlendirdiğine dair ciddi duyumlar sonunu getirmekte gecikmedi.

Fındık, Kenan Akkaya’nın ofisinde gece yarısı operasyonu ile görevden alındı.

GELEN GİDENİ ARATTI MI?

Başkan yardımcısı Akkaya tetikte bekliyordu. Ayağına gelen fırsatı iyi değerlendirdi. Olayı istediği gibi yönlendirmek suretiyle il başkanlığı koltuğuna yerleşti.

Akkaya, Van Erciş nüfusuna kayıtlı. Taşeron ve kamu müteahhiti. Uzun zaman çalıştığı DSİ dışında hiçbir kamu kurumu ile münasebeti yok. İl Başkanı olur olmaz DSİ emekli müdürlerinden Mehmet Yaraş’ı partide başkan yardımcılığına getirdi. Yaraş, Başkan Akkaya’nın, kara kutusu, uzaktan kumandası, en önemlisi 'kilit işlerde aracısı.' Radarına aldığı gizemli (?) konularda özel ulak olarak kullandığı bir isim. Bu görevi yeri geldiğinde üstlenen biri kadın üç kişi daha var. 

Parti yönetiminde Akkaya’nın gözüne girmek için çırpınan, her türlü fedakarlığı yapan (?), yapmaya hazır ve nazır olanları konuyu dağıtmamak adına sonraya bırakıyorum.

Kenan Akkaya hakkında onca laf edilmişti, prim vermedim, çünkü ben dedikodudan ileri gitmeyen lafa söze değil, kesin delillerle, en azından şahit olduklarımı dikkate alarak hareket ederim.

Şimdilik bazılarına yer vereyim:

Kenan Akkaya il başkanlığı için 'biçilmiş kaftan' değil. Her şeyden önce buna kapasitesi müsait değil. Partililer üzerinde zerre otoritesi yok. Dedikodu yapmaya, insanları birbirine düşürmeye bayılıyor. Başına dert açabilecek riskli zaafları olduğuna dair kuvvetli işaretler var. Sözünde durmuyor, bugün makam verdiğini iki gün sonra başkasıyla değiştiriyor. Görev verdiklerinden destek aldığı, geri istemeleri halinde aforoz ettiği iddia ediliyor. 

Kısa süre içinde Kenan Akkaya’nın talimatı ile atandıktan 2-30 gün arasında alınan ya da ayrılmak zorunda bırakılan isimlerden sadece bir kaçı: İsmigül Topçu (Kadın Kolları Başkanı) Ayşe Akdeniz (Teşkilat Başkanı), yerine gelen Beytullah uğurlu (Teşkilat Başkanı), Mehmet Demirkol (Teşkilat Başkan yrd.), Celal Buldu (Bşk. vk. sonra Ar-Ge Sorumlusu- Kendi isteği ile ayrıldı.). Akkaya'nın odası yönetim toplantısında bile köy kahvesini andırıyor. Girenin çıkanın oturanın haddi hesabı yok. 

'B.Şehir'de Soner, Seyhan'da Kenan' ve 'KÜRT KARTI'

Parti kurucuları Ebubekir Yıldırım ve Orhan Sucu üç maymunu oynuyor. Bu konuyu da masaya yatıracağz...

Bir yanda Kenan Akkaya, diğer yanda başkanla fotoğraf çektirip, sosyal medyada yağcılık yarışına giren, pazarlama uzmanı sözde siyasetçilerle yola çıkan Gelecek Partisi Adana’da başarılı olabilir mi?

Parti hedefini, Çukurova Belediye Başkanı hemşerisi Soner Çetin’in uğruna harcamaya kararlı bir Akkaya, bu tablo görüntüsüyle ilk seçimde Ahmet Davutoğlu’nun başını öne eğmez de, sırtını yere değdirmez de ne yapar?

'B.Şehir'de Soner, Seyhan'da Kenan' sloganı ile devşirilen 'kürt kartı' ne getirir, ne götürür?

İşin sonunda, Sn. Davutoğlu’nun önünden köşe bucak kaçmamak için Hasan H. Bozok’un ve Nedim Yamalı’nın uykudan uyanmaları kendi yararlarına da olacaktır.

Bizden uyarması…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.