CHP’den görkemli KHK toplantısı

Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye’den gelen KHK’lılar konuştu, CHP heyeti raporlaştırmak üzere dinledi, kayıt altına aldı

Siyaset Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 04:49:12
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
69 okunma
Google News

20 Temmuz 2016 sonrası mağdur edilen yaklaşık 150 bin insanın sesine ses katmak, sorunlarını bilince çıkarmak, raporlaştırmak ve yaralarına derman olmak için Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye illerinden KHK’lıların katıldığı toplantı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK’lılarla ilgili çalışmaların yeniden hızlandırılması talimatının ardından ilki İzmir’de gerçekleştirilen, ikincisi ise Adana’da yapılan olan toplantının önemli konukları oldu.

Toplantıya çevre illerden KHK’lılar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

CHP Denizli Milletvekili ve CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Barış imzacısı ve bir KHK’lı olan Prof. Dr. Yüksel Taşkın İzmir toplantısını yönettikleri çerçevede Adana’da ki bölge toplantısında da görev aldılar ve toplantıya katıldılar.Toplantı’ya; CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Mersin Milletvekili Avukat Alpay Antmen, CHP Adana Milletvekilleri Dr. Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili-PM Üyesi Orhan Sarıbal, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık, Adana baro Başkanı Avukat Veli Küçük, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu, DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi H.Yaşar Gündoğdu, Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, KESK’e bağlı sendikaların Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerinin yönetici ve üyeleri, CHP’nin il, ilçe, kadın, gençlik yöneticileri katıldılar.Toplantıyı, Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve Prof. Dr. Yüksel Taşkın yönetmek üzere divanda yer aldılar. Ayrıca divanda CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye İl Başkanları ve KHK Platformları adına Münir Korkmaz yer aldı.

 

TOPLANTININ AÇILIŞ KONUŞMASINI CHP ADANA İL BAŞKANI MEHMET ÇELEBİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

 

Çelebi konuşmasının ardından KHK toplantılarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca’yı davet etti.Karaca konuşmasında; “Adana’dayız. Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Milletvekillerimiz, İl başkanlarımız, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye’den gelen KHK ile ihraç edilen yurttaşlarımız, sivil toplum örgütleri, sendika katılımcılarıyla toplantımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Gülizar Biçer Karaca’nın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın söz aldı. Taşkın Kaboğlu’nun gelemediğini ve konuşmasının sonunda Kaboğlu’nun 15 Temmuz sonrası kaleme aldığı makaleden bir madde okuyarak CHP olarak süreci hızlı bir şekilde yorumladıklarını belirtti.

Taşkın’ın ardından söz alan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya sözlerine 15-16 Haziran işçi direnişini anarak başladı. Kaya, konuşmasında OHAL döneminde onlarca şehirde KHK’lılarla toplantı yaptıklarını, binlercesi ile yüz yüze görüştüklerini, bu görüşmelerin ardından OHAL komisyonu ile temasa geçtiklerini sorunları aktardıklarını ifade etti.KHK Platformları adına söz alan Münir Korkmaz ise KHK Platformlarının kuruluşunun Adana İHD aracılığıyla Adana’dan başlatıldığını, ülke genelinde KHK Platformlarının oluşumuna katkı sunduklarını, CHP’nin bu girişimini önemsediklerini açıkladı.

Toplantının başında yapılan konuşmaların ardından konuşma sırası KHK’lılara geldi.

Onlarca KHK’lı 2016 yılından itibaren karşılaştıkları zorlukları, travmaları, hukuksuzlukları, CHP’nin bu çalışmasının yaşamsal bir öneme sahip olduğunu, kurumların keyfiyetini, asılsız ihbarlarla mağdur edildiklerini, siyasal müdahalelerle sürecin evrilebileceğini belirttiler.Salonda ki konuşmalar sırasında fazlasıyla duygusal bir atmosfer olduğu görüldü.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.