ALİ VE MERVE, OLİMPİYAT ÜÇÜNCÜSÜ

Yayın: 17 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 17.08.2021 12:24:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
247 okunma
Google News

Nippon Budokan’daki karate müsabakalarının ikinci gününde erkekler katada Ali Sofuoğlu ve kadınlar kumite +61 kiloda Merve Çoban bronz madalya kazandı.

Tokyo Olimpiyatları’nda sporcularımız ikinci günü de boş geçmedi. İkinci gün tatamiye çıkan iki sporcumuz Ali Sofuoğlu ve Merve Çoban bronz madalyaya uzandı. İlk gün Eray Şamdan’la gümüş madalya kazanan Türkiye’nin karatede elde ettiği madalya sayısı üçe yükseldi.

Erkekler katada B Grubu'nda mücadele eden Sofuoğlu ilk iki tur sonunda Japon Dünya Şampiyonu Ryo Kiyuna'nın ardından ikinci olarak sıralama turuna kaldı. Sıralama turunda 27.32 puan elde eden son Avrupa Şampiyonu Ali Sofuoğlu, 28.72 puan alan Kiyuna'nın gerisinde grubu ikinci sırada bitirdi ve üçüncülük maçı yapmaya hak kazandı. Olimpiyat üçüncülüğü için Güney Koreli Heejun Park ile karşılaşan Sofuoğlu, aldığı 27.26 puanla rakibine üstünlük sağladı ve üçüncülük kürsüsüne çıktı. Ali Sofuoğlu’nun bronz madalyası, Türkiye’nin Olimpiyat Oyunları’ndaki 100. madalyası olarak tarihe geçti.

MERVE YARI FİNALDE KALDI

 

Kadınlar kumite 61 kiloda ülkemizi temsil eden Merve Çoban da günü bronz madalya ile kapatmayı başardı. A Grubu’ndaki ilk maçında Japon Mayumi Someya’yı 4-0, ikinci maçında ise Venezuellalı Claudymar Sequera Garces’i 6-2 mağlup ederken tatamide adeta şov yapan Çoban, üçüncü maçında Fransız Leila Heurteault’u 2-0 kaybetti. Gruptaki son maçında Çinli Xiaoyan Yin ile 2-2 berabere kalmasına rağmen ‘senshu’ (ilk puan) avantajıyla rakibine yenilen Merve Çoban grubunda ikinci olarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde son dünya şampiyonu Sırp Jovana Prekovic’e 2-0 yenilen Çoban, Tokyo 2020’yi bronz madalya ile bitirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.