Adanaspor efsanesi Tevriz Dura (Dede) vefat etti

Adanaspor efsanesi Tevriz Dura vefat etti. Efsane Başkan Tevriz Dura(Dede) son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Yayın: 26 Mayıs 2022 - Perşembe - Güncelleme: 26.05.2022 07:10:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
597 okunma
Google News

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Turuncu-Beyazlı camianın efsane isimlerinden Adanaspor Kulübü Başkanı Tevriz Dura (Dede), toprağa verildi. Uzun yıllar 1954 Adanaspor Taraftarlar Derneği başkanlığının yanında Adanaspor Kulübü Başkanlığı da yapan Tevriz Dura, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı tedavi gördüğü hastanede dün akşam hayatını kaybetti.

BABAOCAĞINDAN  HELALLİK ALINDI ;  KULÜP  BİNASI ÖNÜNDEN UĞURLAMATÖRENİ  DÜZENLENDİ

Dura’nın cenazesi, ilk olarak Meydan Mahallesi’ndeki baba evine götürülerek helallik alındı. Daha sonra Dura için Sular Yolu’ndaki Adanaspor Kulübü binası önünde uğurlama töreni düzenlendi. Kulüp binası önünde büyük katılımın olduğu törende meşaleler yakıldı. Asri Mezarlıkta düzenlenen cenaze törenine büyük ilgi gösteren Adana spor camiasının önde gelen isimleri, siyasetçiler, kulüp başkanları, STK yöneticileri, Adanaspor’un eski teknik adamları ile futbolcuları, medya mensupları ile sevenleri Efsane Başkan Dede’yi son yolculuğunda yalnız bırakmadılar.

ADANA SPOR’UN SEMBOL  İSİMLERİNDEN BİRİSİYDİ

Adanaspor’un sembol isimlerinden yıllarca 1954 Adanaspor Taraftarlar Derneği Başkanlığı yapan aynı zamanda Adanaspor Kulübü Başkanı Tevriz Dura(Dede)tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.Yıllarca TBL ve TB2L'de mücadele eden Adanaspor Basketbol'un Başkanı Dede lakaplı Tevriz Dura, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dura geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu 5 ün önce hastaneye kaldırılmıştı. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Adanaspor camiası ile sevenlerine  başsağlığı dileriz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.