Adana’nın sevilen isimlerinin şiir buluşması

Atal, Kozanoğlu ve Mirdoğan’ın eserleri Özgün Yayıncılık’ta kitaplaştı

Kültür Yayın: 29 Mayıs 2020 - Cuma - Güncelleme: 29.05.2020 02:34:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
743 okunma
Google News

Adana’nın tanınmış, sevilen simalarının şiirleri Özgün Yayıncılık tarafından kitaplaştırıldı.  Adana Barosu avukatlarından Ali Şahin Vural Atal, “Bostan Arkası Sokak”, Dr. Ömer Kaplan Kozanoğlu, “Başka Şiir” ve SGK müfettişliğinden emekli Ahmet Mirdoğan, “Karanfile Bakmak” adlı kitaplarında, şiir severlere hemen her konuda kendilerinden bir parça bulabilecek tınıda seslenirken, çağdaş ve özgün şiir örneklerini de kaleme almışlar.

Adana Haruniye doğumlu (1944) Av. Ali Şahin Vural Atal, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 1973 yılından bu yana Adana Barosu’na kayıtlı olarak mesleğini başarıyla sürdürdü. Adana Erkek Lisesi’ndeki eğitimi sırasında arkadaşlarıyla birlikte, “Mim Işığı” adlı duvar gazetesini çıkaran,, daha sonra birçok yazısı ve şiirleri Varlık, Söylem ve Adana Barosu dergilerinde yer alan Av. Atal’ın iki şiiri de, Barolar Birliği’nin, “Hukukçu Şairler Antolojisi”nde seçkiye girdi.

Yazdığı şarkı sözleri ünlü sanatçılar tarafından seslendirilen, Basketbol Milli Takımı’nın sloganı haline gelen, “Biz İstersek” adlı eserle adını tüm dünyaya duyuran Dr. Ömer Kaplan Kozanoğlu’nun,  “Başka Şiir” kitabından önce yayımlanan, “B’aşka” adlı şiir kitabı da kendine has özgün üslubuyla sanatseverler tarafından büyük beğeni almıştı.

“Şiir aşkım lise yıllarında başladı” diyen Adana Ceyhan doğumlu (1943) Ahmet Mirdoğan’da; Av. Atal gibi Adana Erkek Lisesi’nde arkadaşlarıyla birlikte, “Mum Işığı” adlı duvar gazetesinin yayınlanmasında önemli rol aldı. Varlık, İmece, Yeni Ufuklar, Söylem dergilerinde yazıları ve şiirleri yayımlanan, bu arada sanatın birçok dalında çalışması olan Mirdoğan, bir çok kentte heykel ve fotoğraf sergileri de açarak sanatseverlere daha çok buluşma olanağı yarattı. Mirdoğan, son şiirlerinin yer aldığı, “Karanfile Bakmak” adlı kitabının girişine sanatseverlere, “Şiiri sevdi, insanları sevdi, denizi, martıları, gökyüzünü sevdi, çocukları sevdi, en çok da beni” seslenişiyle başlıyor.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.