HATAY ; YENİDEN AYAĞA KALKIYOR

Asrın felaketi 6 şubat depreminde en fazla yara alan illerin başında gelen Hatay yeniden ayağa kalkıyor.

Yayın: 08 Eylül 2024 - Pazar - Güncelleme: 08.09.2024 03:02:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
129 okunma
Google News

 

ÖZEL HABER :  Hayrettin YENİÇERİ - HÜSEYİN YETİŞ 

Asrın felaketi 6 şubat depreminde  en fazla yara alan illerin başında gelen Hatay yeniden ayağa kalkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ;  "Kadim şehrimiz Hatay’ımızı tarihî dokusuna uygun şekilde, çok kısa bir sürede yeniden inşa ve ihya edecek, Hataylı kardeşlerimizin her türlü sıkıntısını çözüme kavuşturacağız" ifadeleri  Hatay’da hayata geçiyor.  Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum  AK Parti Hatay Milletvekilleri  Adem Yeşildal, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Kemal Karahan’ın destekleriyle   Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildiği günden bu yana gece gündüz çalışan, hizmette sınır tanımayarak Hatay için Yüreğini ortaya Hatay Büyükşehir Belediyesi  Başkanı   Mehmet Öntürk’ün  önderliğindeki ekipler  ise  şehrin adeta yeniden inşaa edilerek ayağa kalkması için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

KISA FİLM İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI

Deprem nedeniyle adeta harabeye dönen kentin  yeniden eski günlerine dönebilmesi için çalışmalarına devam eden ekipler ise Hatay’da yapılan çalışmalarla Hatay Büyükşehir Belediyesi  Başkanı   Mehmet Öntürk ve ekibi  Hatay’daki toplu konutların yapımı, altyapı çalışmaları, yeni yollar gibi bir çok  konunun incelendiği kısa film yayınladı. Kısa film Hatay halkı başta olmak üzere  izleyenlerden tam puan aldı.  Söz  konusu kısa filmde şu görüşlere yer verildi.

Medeniyetlerin insan eliyle ayağa kalkması gibi, Medeniyetler şehri Hatay için de, el ele vererek yeni bir medeniyet inşa ediyoruz.

Şehrimizde hızla yükselen modern konut projeleriyle, insanlarımızın yaşam alanları daha konforlu ve daha güvenli hale geliyor.

Huzurlu yaşamın en sıcak yuvası olacak yeni konutlarımızla, Hatay’da yeni bir yaşam doğuyor.

Doğal peyzaj düzenlemeleri, şehrimize yeşil alanlar kazandırırken, Hatay’ın doğal güzelliklerini koruyup geliştiriyor.

Parklar, bahçeler ve rekreasyon alanları, sakinlerimize huzur ve mutluluk sunuyor. Tarihi dokusuyla göz kamaştıran kültür mozaiği Hatay için başlatmış olduğumuz kalkınma çalışmaları; şehrin tarihi mirasını muhafaza ederek, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Şehrimizi hak ettiği değere kavuşturmak için mesai gözetmeksizin çalışan kadrolarımızla Hatay’da tarih yeniden yazılıyor.

Devam eden çalışmalarımız, Hatay’ın sadece fiziksel değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel yapısını da güçlendiriyor. Hatay’ın tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri, geleceğe taşınan bir miras olarak korunuyor ve yaşatılıyor.

Medeniyetin izlerini taşıyan yollarımızla, ulaşımın en keyifli halini vatandaşlarımıza sunuyor, Hatay için yeni bir yolculuğa çıkıyoruz.

Hizmet için çıktığımız bu yolda, ulaşmadık köy dokunmadık insan bırakmayana denk büyük bir kararlılıkla çalışacak ve öz kaynaklarımızı öz değerlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.

Hiçbir talebe kayıtsız kalmaksızın, şeffaf belediyecilik anlayışı ile değer üretiyor, dayanışmadan aldığımız güç ve inançla kadim şehrimizi ayağa kaldırıyoruz.

Bu şehir için verilmiş bir sözümüz var.

Asırlar öncesinden bugüne taşıdığımız varlık bakiyemizi bir sonraki nesillere ulaştırmak için sosyal ve kültürel faaliyet alanları geliştiriyor, her biri başka bir renk olan farklılıklarımızla zenginliğimizi yaşatıyoruz.

Tüm emeklerimizin karşılığını, vatandaşlarımızın tebessümü olarak aldıkça, daha büyük gayretle çalışıyoruz.

Hatay geçmişten aldığı güçle, geleceğe güvenle bakıyor. Her bir projede her bir yapıda, şehrimizin ruhunu yaşatmak için çalışıyoruz.

Hatay’ın yeniden doğuş hikayesi, geleceğe umut ve ilham veren bir yolculuk olarak devam ediyor.

Türkiye’nin umudu Hatay’da yeni bir yükseliş başlıyor.

Hatay yeniden büyüyor.

Ek Fotoğraflar
Video
https://wetransfer.com/downloads/29b0161e62e9d0415ba6added38e32bc20240822112536/10c8c7
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.