ÖĞDER : EĞİTİMDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

2024-2025 eğitim öğretim yılına başlanıldığı şu günlerde Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğder) Adana Şubesi Başkanı Hüseyin Tan, Eylül ayı basın toplantısında Eğitim camiasının sorunlarına değindi. Çözüm önerilerinde bulundu.

Eğitim Yayın: 11 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 11.09.2024 21:48:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 8 dk.
69 okunma
Google News

HABER : HÜSEYİN YETİŞ - ŞÜKRÜ AĞBAŞ 

2024-2025 eğitim öğretim yılına başlandığına dikkat çeken  Hüseyin Tan, Öğder Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri adına yaptığı açıklamada,” Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak kuruluşumuzdan bugüne okullarda yeryüzünü ifsat eden değil imar eden merhamet sahibi, ahlak ve maneviyat sahibi nesiller yetiştirme gayreti içindeyiz. Çalışmalarımızın ana gayesi budur. Bütün önerilerimiz idarecilerimizin hakkaniyetli iş yapmalarına katkı sunmak ve eğitimde kaliteyi artırmak içindir.” Dedi.

İSRAİL LAFTAN DEĞİL ; GÜÇTEN ANLAR “

Hüseyin Tan, “Ancak İlk gündem maddemiz, maalesef bir bomba sesiyle hayata veda eden çocukların ülkesi Filistin. Değil eğitim hakkı, yaşam hakkı, barınma hakkı ve benzeri hakları terör devleti İsrail tarafından elinden alınan on binlerce öğrenci ve öğretmenin acısıyla karşı karşıyayız. Şu paylaşacağım rakamlar bu acı gerçeği bizlere bir daha gösteriyor:Filistin Merkezi İstatistik Bürosu Gazze Şeridi’nde her saat 4 çocuğun şehit edildiğini açıkladı.Gazze'de 43 binden fazla çocuğun ebeveynlerinden biri veya her ikisinden yoksun yaşadığı açıklandı.Gazze Şeridi’nde enkaz altında kalan ve halen kayıp durumda olan 7 bin kadın ve çocuk bulunuyor.Gazze Şeridi'nde yaklaşık 620 binin üzerinde öğrenci eğitimden mahrum kaldı.Batı Şeria'da da Filistinli 100 öğrencinin hayatını kaybettiği, 494 öğrencinin yaralandığı, 349 öğrencinin de gözaltına alındığı kaydedildi. Gazze ve Batı Şeria'da 497 öğretmen ve idarecinin öldüğü, 3 bin 402 öğretmen ve idarecinin yaralandığı aktarıldı. Batı Şeria'da 109'dan fazla öğretmen ve idarecinin İsrail askerlerince gözaltına alındığı belirtildi.Gazze Şeridi'nde 353 devlet okulu, üniversite ve üniversiteye ait bina ile Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait 65 okulun bombalandığı, bunlardan 93'ünün tamamen yıkıldığı, 139'unun ise ağır hasar aldığı kaydedildi. Batı Şeria'da 57 okulun baskınlara maruz kalarak tahrip edildiği, Gazze'de ise 133 devlet okulunun barınma merkezi olarak kullanıldığı bildirildi.” Diye konuştu.       Filistin’de yüzbinlerce çocuk eğitim öğretimden mahrum, yüzlerce öğretmenin  ise şehit olduğunu belirten Hüseyin Tan, “Filistin’de olup bitenleri burada anlatmak mümkün değil. Maalesef İslam ülkeleri Filistin’i koruma, kollama konusunda sınıfta kalmıştır. Aynı şekilde batılı devletler de sınıfta kalmıştır. Bu zulüm batılı ülkelerin çocuklarına yapılsaydı acaba sessiz kalabilirler miydi? Hissiz olabilirler miydi?  İşte batının insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları, demokrasi ve özgürlük anlayışı bu!  Merhum Erbakan’nın ifadesiyle “İsrail laftan değil, güçten anlar.” İsrail kınamakla değil, ancak güçlü yaptırımlarla durdurulabilir. Allah Filistin’li şehitlere rahmet eylesin, geride kalanların da yar ve yardımcısı olsun.” Diye konuştu.

“EĞİTİM ÖĞRETİMDE MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞ AMA ZİHNİYET DEĞİŞMEMİŞTİR”

2024 -2025 Eğitim öğretim yılına 1 Milyon 225 Bin 981 Okul öncesi,  5 Milyon 328 Bin 391 İlkokul, 5 Milyon 221 Bin 669 Ortaokul, 6 Milyon 318 602 Lise ve 1 Milyon 112 Bin 305’i de özel okullarda olmak üzere toplam 18 Milyon 85 Bin 943 öğrenci ve 1 Milyon 112 bin 305 Öğretmen’le başlandığını hatırlatan Hüseyin Tan, “İlk tavsiyemiz velilerimize olacaktır. Çocukların eğitildiği ve bilgi edindiği tek mekân okul ve tek yetiştirici öğretmen de değildir. Çocuğun dünyada gözünü ilk açtığı, isimleri, cisimleri öğrendiği, çevresini tanıdığı, okula gelmeden önce olumlu ya da olumsuz davranışları kazandığı aile ortamı da çocuklar için bir okuldur. Anne ve babalar da bu okulun ilk öğretmenleridir. Bu sebeple her ebeveyn evde çocukların gelişiminde ve yetişmesinde gerekli hassasiyeti göstermelidir.           Eğitim öğretimde Müfredat değişikliği yapılmış ama zihniyet değişmemiştir. Batıcı eğitim öğretim sitemi halen devam etmektedir. Yetişen nesillerdeki şiddetin, madde bağımlılığının, tacizin kaynağı insan fıtratı dikkate alınmadan verilen ruhsuz eğitimdir. Şuurdan yoksun eğitim sistemi ile gençlerin istikbale matuf hayalleri yıkılmakta, gelecekleri karartılmakta ve yarınlara kaygılı bakan gençler yetişmektedir. Taklitçi eğitim sistemi ile öfkeler kontrol altına alınamamakta, aile içi terbiye sağlanamamakta ve sosyal iletişim becerileri zayıf nesiller yetişmektedir. Özellikle kontrolsüz internet kullanımı, cinsel içerikli TV programları, şiddet konulu film ve diziler, aile yapısını yozlaştıran magazin, ölüm, intihar, cinayet haberlerinin pervasızca yayınlanması, sistemi zaafa uğratan ve her türlü bağımlılığı şiddeti, tacizi körükleyen ahlaki erozyonu ve manevi tahribatı artıran sebeplerden bazılarıdır.” Diye konuştu.

“ EĞİTİM SİSTEMİ ALARM VERİYOR”

Her gelen Millî Eğitim Bakanı’nın sistem değişikliğiyle adeta deneme tahtası haline getirilen eğitim sisteminin maalesef alarm verdiğine dikkat çeken Hüseyin Tan, “Bundan kurtulmanın yolu eğitim sistemimizin özüne dönmesidir. Millî eğitim sistemimiz 200 yıldır peşinde olup, yolunu kaybettiği batı taklitçisi eğitim sisteminden kurtarılmalı, milletimizin inanç, ahlak ve kültürünü temel alan adı gibi Millî olan bir eğitim sistemine kavuşmalıdır. Eğitim öğretimde düzlüğe çıkmak için acilen aslında bir Hristiyan birliği olan Avrupa Birliği’nin eğitim politikaları ile AB projelerinden vaz geçilmelidir.Bu sene az sayıda öğretmenin ataması yapılması bizleri üzmektedir. Boş geçen dersleri ücretli öğretmenlik yoluyla doldurma ve öğretmenler arasında adeta kast sistemini andıran ücretli, sözleşmeli ve kadrolu ayrımı bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Eğitimde başarı sağlamanın iksiri moral ve motivasyondur. Bu sebeple öğretmenler arasındaki bu ayrım ortadan kaldırılmalıdır.” Dedi.

“ORTA ÖĞRETİMDE EĞİTİM KALİTESİNİN DÜŞMESİNE ENGEL OLUNMALIDIR”

Şuurlu Öğretmenler Derneği Adana Şubesi Genel Merkez ve Adana Şubesi olarak eğitim öğretim sorunlarına çare olması ümidiyle  görüşlerini  dile getiren Hüseyin Tan, “Temel eğitimden sonra okumak istemeyen öğrencileri zorunlu eğitim nedeniyle okula devam mecburiyetinde bırakmak yerine mesleki eğitim merkezlerine yönlendirerek, hem öğrencilerin erken yaşta meslek edinmesine fırsat verilmeli, hem de orta öğretimde kalitenin düşmesine engel olunmalıdır.Öğretmenlerin anne-baba gibi değer görmesi gerekirken; CİMER şikayetleri, öğretmene güven koruyan yeterli bir meslek kanunun yokluğu, disiplin yönetmeliğiyle ilgili sorunlar ve daha birçok sebepten dolayı öğretmenler sınıflarda değersizleştirildi. Öğretmen eğitimin merkezine alınmalı, öğrenci ve veli karşısında yeniden itibarlı hale getirilmelidir. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak kuruluşumuzdan bugüne okullarda yeryüzünü ifsat eden değil imar eden merhamet sahibi, ahlak ve maneviyat sahibi nesiller yetiştirme gayreti içindeyiz. Çalışmalarımızın ana gayesi budur. Bütün önerilerimiz idarecilerimizin hakkaniyetli iş yapmalarına katkı sunmak ve eğitimde kaliteyi artırmak içindir. Yeni öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Eğitim öğretimde sorunların tamamen azaldığı günleri hep birlikte görmek temennisiyle eğitim öğretim çalışanlarına başarılar diliyorum.” Dedi.

 

 

 

 

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.