POZANTI KONGRESİ’NİN YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİĞİ MUHTEŞEM KONSER VE TİYATRO İLE TAÇLANDIRILDI

POZANTI

Yayın: 06 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 06.08.2024 15:04:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
87 okunma
Google News

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün meclis başkanı sıfatıyla Pozantı’ya gelişi ve Pozantı Kongresi’nin 104. Yıl dönümü etkinlikleri, gerçekleştirilen muhteşem bir program ile sonlandırıldı.

 

Pozantı Belediyesi ve Pozantı Kaymakamlığı organizesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Alperen Kekilli’nin Türkçülük ile özdeşleşmiş türküleri göğüsleri kabartırken Pozantı Belediyesi Tiyatro Ekibinin yeni komedi oyunu ise geceye damga vurdu.

 

Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen geceye, Pozantı Kaymakamı Ekrem Güdek, Karaisalı Kaymakamı Eda Sel Güdek, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları ve Pozantılılar katıldı.

 

BAŞKAN AVAN: BİR OLACAĞIZ BERABER OLACAĞIZ

Etkinlikte kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan ev sahibi Başkan Ali Avan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün meclis başkanı sıfatıyla Pozantı’ya gelişi ve Pozantı Kongresi’nin 104. yıl dönümü kutlarken, “Pozantı Belediyesi, Pozantı’nın 21 mahallesiyle birlikte bir olacak, iri olacak, diri olacak. Bizim Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Liderim Devlet Bahçeli Beyefendi olduktan sonra sırtımız hiçbir zaman yere gelmeyecektir. Çünkü Ulu Önderimiz Atatürk’ün de dediği gibi Toros dağlarında Yörük çadırlarındaki dumanlar tütmeye devam etmektedir. İlelebet de devam edecektir.” Dedi.

 

YEREL SANATÇILAR SAHNE ALDI

Etkinlik Pozantılı yerel sanatçıların söylediği türküler ile başladı. Gecede Pozantılı Cumali, Pozantılı Bilal ve Ozan Nedimi, söyledikleri türkülerle davetlileri adeta mest ederek akıllarda eski günlere götürdü.

 

HADİ BENİ EVER GARİ

Pozantı Belediyesi’nin Tiyatro Ekibi ise Pozantı Kongresi’nin yıl dönümüne özel yeni bir komedi oyunu sahnelediler. “Hadi Beni Ever Gari” ismini verdikleri komedi oyununda evlendirme programını canlandırarak ilçedeki önde gelen şahıslarında isimlerini zikrederek etkinliğe katılanları kahkahaya boğdu.

 

KEKİLLİ TÜRKÜLERİYLE COŞTURDU

Sanatçı Alperen Kekilli ise Türkçülük ile özdeşleşmiş türküler söyleyerek Pozantı Kongresi’nin anlam ve önemini etkinliğe katılanların iliklerine kadar yaşattı. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Ali Avan ve protokol üyeleri sanatçılara ve tiyatro oyuncularına buket çiçek ve plaket takdim etti. Pozantı Kongresi’nin 104. Yıl dönümü kutlamaları Alperen Kekilli’nin İzmir Marşını söylemesi ve akabinde havai Fişek gösterisiyle sona erdi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.