FEKE'DE KÖY OKULUNDA CUMHURİYET COŞKUSU

Feke’de köy okulunda Cumhuriyet coşkusuFeke’de bin 190 rakımdaki köy okulunun öğrencileri, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak kutladı. Öğrenciler, Cumhuriyet’in ilanını canlandırdı ve şehit Eren Kızıldağ’ı andı.

Eğitim Yayın: 29 Ekim 2026 - Perşembe - Güncelleme: 29.10.2026 11:03:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 43 sn.
64 okunma
Google News

Feke ilçesine bağlı Ormancık Mahallesi’ndeki Şehit Eren Kızıldağ Ortaokulu öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Ellerinde Türk bayrakları ve “Yaşasın Cumhuriyet” yazılı pankartlarla köy sokaklarında yürüyen öğrenciler, Atatürk portresi eşliğinde Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü kutladı.

Cumhuriyet’in ilanını gazeteyle canlandırdılar

Etkinlik kapsamında öğrenciler, Cumhuriyet’in ilan edildiği dönemi canlandırarak köy sakinlerine gazeteler aracılığıyla tarihi duyuruyu aktardı. Türk bayraklarıyla donatılan okulda da bayram coşkusu yaşandı.

Programın bir diğer anlamlı durağı ise okula adı verilen şehit Eren Kızıldağ’ın kabri oldu. Öğrenciler, şehidin mezarı başında dua ederek onu andı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.