ESENYURTLU KARATECİLER AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU
Macaristanda düzenlenen 14. World Shotokan Avrupa karate şampiyonasında Türkiye adına Yarışan Kamil Üci Spor KUlübü Avrupa şampiyonu oldu.
Macaristanda düzenlenen 14. World Shotokan Avrupa karate şampiyonasında Türkiye adına Yarışan Kamil Üci Spor KUlübü Avrupa şampiyonu oldu.
30 -31 Ağustos 20 24 tarihinde Macaristanın tata Şehrinde düzenlenen 14. World Shotokan Karate Şampiyonasında Türkiye Adına Yarışan Kamil Üci Spor Kulübü sporcuları 5 altın, 7 gümüş,7 tane bronz Madalya ve 4 kupa kazanarak tarihi bir başarıya daha imza attı.
17 ülkeden katılan 839 Karate sporcusunun kıyasıya yarıştığı 14. World Shotokan Karate Şampiyonasına da Macaristan 1. Türkiye 2. azerbeycan 3, Romanya 4, Bulgaristan,5 moldova 6,sırada tamamladı.
Pervin Çakır, Dilan Nançın, Öykü Ceylan, Ahmet Eymen İrat, Talha Umay Satır ve Türkiye Milli Antrenörü ve milli sporcusu sensei Kamil Üci Başarıları ile büyük taktir topladı.
Sorularımızı yanıtlayan sensei Kamil Üci, 1983 yılından bu yana İstanbul Esenyurt ilçesinde yaşıyorum. 42 yıldır ulusal ve uluslar arası alanda yarılşamalara katıldım. Ülkemi başarıdan başarıya temsil ederek World Shotokan Dünya Şampiyonasında 13 defa dünya birinciliği kazandım, Balkan Karate Şampiyonasında 5 tane madalya kazandım. 2024 tarihinde Montenegro da ki Balkan karate şampiyonasında Karate bıranşında kata ve kumite dalında milli takım da 2 altın madalya kazanan tek sporcuyum. 21 yıldır Türkiye şampiyonalarında madalyalar kazanmanın yanı sıra uluslar arası diğer musabakalar dahil 42 yılda 268 madalya kazandım. Şimdi yetiştirdiğim sporcular musabakalarda başarıdan başarıya koşuyor.
Kendi imkanlarımızı kullanarak şampiyonalara katılıyoruz diye Sensen Kamil Üci; Çağdaş spor bilinci, sporun tüm olumlu etkilerinden mümkün olan en fazla sayıda insanın yararlanmasına olanak sağlayan düşünce tarzıdır.
Günümüzde küreselleşmenin de etkisiyle yaşanan ekonomik, sosyal ve kültürel değişimler işletmelerin sosyal sorumluluk projelerine oldukça önem vermeleri gerekliliğini gözler önüne sermektedir. Bu konuda Belediyeler halkın spora ilişkin istek, ihtiyaç beklentisinin belirlenmesi ve karşılanması hususunda gerek sosyal hizmet kapsamında gerekse anayasal bir görev anlayışı ile yerel ölçekte sorumlu idari birimler olarak ön plana çıkmalıdır. Ancan Esenyurt Spor konusunda ne yazı ki yeterli alt yapıya sahip değildir.
Şehrin imajını sanayi kenti imajından “spor şehri” imajına yönlendirmek, Şehir turizmini desteklemek, Yapılan yeni tür ve çağdaş spor tesisleriyle halkın spora bakış açısını genişletmek gerekiyor.
Anayasada belirtildiği gibi Devlet, her yaşta ki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur’’ ifadesine paralel olarak Esenyurt İlçemiz başta olmak üzere İstanbul ve Türkiye de yeni bir spor anlayışı gerekiyor. Bakın ülkemizin temel direği ve geleceğimizi emanet edeceğimiz . gençlerimizin geleceğine ışık tutan yuvalardır. İnsanlarımızın hayatını tehdit eden uyuşturucu madde bağımlılığından uzaklaştırmak gerekir.
Hareketsizlik ve hormonlu gıdaların tetiklediği obezite hastalığı gibi tehlikelerin önüne geçmekte ve insanlarımızın sağlıklı yaşam kalitesini yükseltmemiz gerekiyor.
Ulusal ve Uluslar arsı alanlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden başarılı Sporcular, Antrenör ve Hakemler yetiştirmek zorundayız. Hayati önem taşıyan özellikle ferdi spor dallarına hizmet veren spor kulüplerimizi daha çok desteklemeliyiz Esenyurt ta ve ülkemizde Bu eksikliğin bir an önce giderilmesi hepimizin bir vatandaşlık görevidir. Bu bağlamda aşağıdaki tabloya baktığımızda, bazı gelişmiş ülkelerin spor kulübü sayısı ile ülkemizin kulüp sayısını karşılaştırdığımızda olayı daha net bir şekilde görüyoruz. – FIRANSA : 175.000. Adet spor kulübü - İNGİLTERE : 153.000. ALMANYA : 93.000- İTALYA : 67. 385– HOLLADA : 29.000 TÜRKİYE 18.778. adet spor kulübü faaliyet göstermektedir. İşte yukarıdaki verilerden yola çıkarak ferdi spor dallarına hizmet veren spor kulüplerimizle takım sporlarına hizmet veren spor kulüplerimizin arasındaki boşluğu doldurmamız gerekiyor. Spora, Sporcuya ve bu sporcularımızı yetiştiren Kulüp Antrenörlerimize ve Spor Kulüplerimize sahip çıkmalıyız. Bütün spor dallarını cazip bir hale getirmek amacıyla teşvik edici yeni projeler acilen hayata geçirmeliyiz. Hepimizin bildiği gibi, Olimpiyatlar 1896 yılında kurulmuştur. Olimpiyatların kuruluş tarihinden bu güne kadar, ülkemiz tarih boyunca 112 tane madalya almış ve son Paris’te yapılan 2024 Olimpiyat oyunlarında Ülkemiz 64’uncu sırada yer almıştır Oysa ki son Paris Olimpiyat organizasyonunda ABD. 126 tane madalya alarak tek olimpiyat organizasyonunda genel klasmanda birinci olmuştur. Aradaki uçurum herhalde bize bir mesaj vermektedir.