ESENYURTLU KARATECİLER AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Macaristanda düzenlenen 14. World Shotokan Avrupa karate şampiyonasında Türkiye adına Yarışan Kamil Üci Spor KUlübü Avrupa şampiyonu oldu.

Yayın: 06 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 06.09.2024 11:50:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 5 dk.
145 okunma
Google News

Macaristanda düzenlenen 14. World Shotokan Avrupa karate şampiyonasında  Türkiye adına Yarışan Kamil Üci Spor KUlübü Avrupa şampiyonu oldu.

30 -31 Ağustos 20 24 tarihinde Macaristanın tata Şehrinde düzenlenen 14. World Shotokan Karate Şampiyonasında Türkiye Adına Yarışan Kamil Üci Spor Kulübü sporcuları 5 altın, 7 gümüş,7 tane bronz Madalya ve 4 kupa kazanarak tarihi bir başarıya  daha imza attı.

 

17 ülkeden  katılan 839 Karate sporcusunun kıyasıya yarıştığı 14. World  Shotokan Karate  Şampiyonasına da  Macaristan 1. Türkiye 2. azerbeycan  3, Romanya 4, Bulgaristan,5 moldova 6,sırada tamamladı.

Pervin Çakır, Dilan Nançın, Öykü Ceylan, Ahmet Eymen İrat, Talha Umay Satır ve Türkiye Milli Antrenörü ve milli sporcusu sensei Kamil Üci Başarıları ile büyük taktir topladı.

 Sorularımızı yanıtlayan sensei Kamil Üci, 1983 yılından bu yana İstanbul Esenyurt ilçesinde yaşıyorum. 42 yıldır  ulusal ve uluslar arası alanda  yarılşamalara katıldım. Ülkemi başarıdan başarıya  temsil ederek  World Shotokan Dünya Şampiyonasında 13 defa dünya birinciliği kazandım, Balkan Karate Şampiyonasında  5 tane madalya  kazandım. 2024 tarihinde Montenegro da ki Balkan karate şampiyonasında Karate bıranşında kata ve kumite dalında milli takım da 2 altın madalya kazanan  tek sporcuyum. 21 yıldır Türkiye şampiyonalarında  madalyalar kazanmanın yanı sıra  uluslar arası  diğer musabakalar dahil  42 yılda 268 madalya  kazandım.  Şimdi yetiştirdiğim  sporcular musabakalarda başarıdan başarıya koşuyor.

 

Kendi imkanlarımızı kullanarak şampiyonalara katılıyoruz diye  Sensen Kamil Üci; Çağdaş spor bilinci, sporun tüm olumlu etkilerinden mümkün olan en fazla sayıda insanın yararlanmasına olanak sağlayan düşünce tarzıdır.

Günümüzde küreselleşmenin de etkisiyle yaşanan ekonomik, sosyal ve kültürel değişimler işletmelerin sosyal sorumluluk projelerine oldukça önem vermeleri gerekliliğini gözler önüne sermektedir. Bu konuda  Belediyeler halkın spora ilişkin istek, ihtiyaç beklentisinin belirlenmesi ve karşılanması hususunda gerek sosyal hizmet kapsamında gerekse anayasal bir görev anlayışı ile yerel ölçekte sorumlu idari birimler olarak ön plana çıkmalıdır. Ancan Esenyurt Spor konusunda ne yazı ki  yeterli alt yapıya sahip değildir.

Şehrin imajını sanayi kenti imajından “spor şehri” imajına yönlendirmek, Şehir turizmini desteklemek, Yapılan yeni tür ve çağdaş spor tesisleriyle halkın spora bakış açısını genişletmek gerekiyor.

Anayasada belirtildiği gibi Devlet, her yaşta ki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur’’ ifadesine paralel olarak Esenyurt İlçemiz  başta olmak üzere İstanbul ve Türkiye de yeni bir spor  anlayışı gerekiyor. Bakın ülkemizin temel  direği ve geleceğimizi emanet edeceğimiz .  gençlerimizin geleceğine ışık tutan yuvalardır.  İnsanlarımızın hayatını tehdit eden uyuşturucu madde bağımlılığından uzaklaştırmak gerekir.

Hareketsizlik ve hormonlu gıdaların tetiklediği obezite hastalığı gibi tehlikelerin önüne geçmekte ve insanlarımızın sağlıklı yaşam kalitesini yükseltmemiz gerekiyor.

Ulusal ve Uluslar arsı alanlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden başarılı Sporcular, Antrenör ve Hakemler yetiştirmek zorundayız. Hayati önem taşıyan özellikle ferdi spor dallarına hizmet veren spor kulüplerimizi daha çok desteklemeliyiz Esenyurt ta ve ülkemizde Bu eksikliğin bir an önce giderilmesi hepimizin bir vatandaşlık görevidir. Bu bağlamda aşağıdaki tabloya baktığımızda, bazı gelişmiş ülkelerin spor kulübü sayısı ile ülkemizin kulüp sayısını karşılaştırdığımızda olayı daha  net bir şekilde görüyoruz.                                                                                                                                                            – FIRANSA    : 175.000. Adet spor kulübü                                                                                                                                                  - İNGİLTERE  : 153.000. ALMANYA : 93.000- İTALYA : 67. 385– HOLLADA  : 29.000 TÜRKİYE 18.778.  adet spor kulübü faaliyet göstermektedir.   İşte yukarıdaki  verilerden  yola çıkarak ferdi spor dallarına hizmet veren  spor kulüplerimizle takım sporlarına hizmet veren spor kulüplerimizin arasındaki boşluğu doldurmamız gerekiyor.  Spora, Sporcuya ve bu sporcularımızı yetiştiren Kulüp Antrenörlerimize ve Spor Kulüplerimize sahip çıkmalıyız. Bütün spor dallarını cazip bir hale getirmek amacıyla  teşvik edici yeni projeler acilen  hayata geçirmeliyiz.  Hepimizin bildiği gibi, Olimpiyatlar 1896 yılında kurulmuştur. Olimpiyatların kuruluş tarihinden bu güne kadar, ülkemiz   tarih boyunca  112 tane madalya almış ve son Paris’te yapılan 2024 Olimpiyat oyunlarında Ülkemiz 64’uncu sırada yer almıştır Oysa ki  son Paris Olimpiyat organizasyonunda ABD. 126 tane madalya alarak tek olimpiyat organizasyonunda  genel klasmanda birinci olmuştur. Aradaki uçurum herhalde bize bir mesaj vermektedir.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.