ZORLU ; USTA ÖĞRETİCİLERİN SESİ OLDU

Prof. Dr. Kürşat Zorlu ; Ücretli Usta Öğreticilerin karşılaştığı sorunların çözülmesi adına adımlar atılması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e iletilmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soru önergesi verdi.

Eğitim Yayın: 11 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2024 02:09:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
199 okunma
Google News

İYİ Parti Ankara Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Üyesi  Prof. Dr. Kürşat Zorlu, Ücretli Usta Öğreticilerin karşılaştığı bu sorunların çözülmesi adına adımlar atılması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e iletilmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soru önergesi verdi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Üyesi  Prof. Dr. Kürşat Zorlu, Halk Eğitim Merkezlerinde ve çeşitli kamu kurumlarında görev yapan Ücretli Usta Öğreticilerin , sanatsal, kültürel ve mesleki eğitim alanında önemli role sahip olduğuna dikkat çekti.  Prof. Dr. Kürşat Zorlu , “Ancak bu kişilerin çalışma koşulları ve özlü hakları konusunda ağır mağduriyetler yaşadıkları bilinmektedir. Ücretli Usta Öğreticiler, kadrolu öğreticilerle aynı iş yapmalarına rağmen asgari ücretin altında ücret almakta ve belirli bir statüye sahip olmadan çalıştırılmaktadırlar. Özellikle 2024-2025 eğitim öğretim yılında halk eğitim merkezleri tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında kurs açılmayacağı yönünde karar alındığı bilinmektedir. Ücretli Usta Öğreticilerin karşılaştığı bu sorunların çözülmesi adına adımlar atılmalıdır. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’e soru önergesi verdim.” Diye açıklamalarda bulundu.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.