YAŞASIN NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN

FİLİSTİN

Gündem Yayın: 06 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 06.08.2024 11:22:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
209 okunma
Google News

3 Ağustos Filistin Direniş Günü dolayısıyla Adana’da düzenlenen yürüyüşte, binlerce kişi Filistin’e destek için bir araya gelirken, 5 Ocak Meydanı'ndan başlayarak İnönü Parkı'na kadar sürmesinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu da katılarak destek verdi.

Şehid İsmail Heniyye’nin Vasiyeti Yerine Getirildi

 

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Bekir Nennioğlu, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, Şehid İsmail Heniyye’nin vasiyeti doğrultusunda bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Nennioğlu, "Bugün burada Şehid İsmail Heniyye’nin vasiyetini yerine getirmek, onun mücadelesine destek vermek ve Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için toplandık," dedi.

Yürüyüş Sonunda Dualar Edildi

 

Yürüyüş, İnönü Parkı'nda yapılan basın açıklaması ve ardından okunan Kuran-ı Kerim ile son buldu. Etkinliğe katılan binlerce kişi, Filistinli şehitler ve zulme uğrayan tüm mazlumlar için dua etti.

İsrail ve ABD’ye Sert Eleştiriler

 

Bekir Nennioğlu, açıklamasında İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları ve ABD’nin bu katliamlara verdiği desteği sert bir dille eleştirdi. "Küresel güçler, Gazze’de bir soykırım gerçekleştiriyor. Bebekleri, çocukları, masum insanları katlediyorlar ve bu vahşeti alkışlıyorlar," diyen Nennioğlu, uluslararası toplumu İsrail’in suçlarına karşı sessiz kalmamaya çağırdı.

Siyonizme Karşı Mücadele Mesajı

 

Nennioğlu, konuşmasında Siyonizm ve emperyalizme karşı birlik olma çağrısı yaparak, "Zulme, haksızlığa ve emperyalizme karşı durmak insanlığın ortak sorumluluğudur. Adana’dan yükselen bu ses, dünya vicdanına sesleniyor: Gün, mazlumların yanında olma günüdür," dedi.

"Özgür Filistin İçin Mücadelemiz Sürecek"

 

Etkinlik boyunca katılımcılar, "Yaşasın Nehirden Denize Özgür Filistin", "Kahrolsun İsrail" ve "Kahrolsun Emperyalizm" sloganlarıyla tepkilerini dile getirdiler. Bekir Nennioğlu, İsrail’e karşı mücadelenin süreceğini belirterek, "İsrail yok oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir

Katılımcılardan Birlik Mesajı

 

Yürüyüş ve etkinlik sonrasında katılımcılara teşekkür eden Nennioğlu, "Bu mücadelede bizimle birlikte yürüyen tüm sivil toplum kuruluşlarına ve Adana halkına teşekkür ediyoruz. Filistin özgür olana dek bir arada olmaya devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.