“Yapılacak tek şey beklemek “

Korona virüs salgını ve Suriye bölgesinde yaşanan olayların altın fiyatlarını arttırması kuyumcu esnafı ve vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor.

Ekonomi Yayın: 15 Mart 2020 - Pazar - Güncelleme: 15.03.2020 22:27:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
157 okunma
Google News

Adana Kuyumcular Odası Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, son dönemde yükselen altın fiyatlarının piyasayı direkt etkilediğini belirterek,

 Vatandaşların ve kuyumcu esnaflarının paniğe kapılmamaları  çağrısında bulundu.

Başkan Oğuz Başman, "Gerek Çin'de yayılan koronavirüs gerekse de Suriye'deki gelişmeler altının yükselişini tetikliyor. Bu nedenle kuyumcu esnaflarımız iş kapasitelerinde düşüş  yaşıyor. Bu nedenle yapılacak tek şey ise beklemek." dedi.

 

‘YAŞANAN OLAYLAR ALTIN FİYATLARINI ARTTIRIYOR’

Türkiye'de son yıllarda rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarının  son dönemde yükselmeye devam ettiğine dikkat çeken Oğuz Başman, Gram altın ve çeyrek altın fiyatındaki  yükselmenin geçici olacağını  tahmin ettiklerini söyledi. Ülke genelinde altın piyasasında durgunluk yaşandığını belirten Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altının yükselişinin son dönemde bu yükselişin hızını artırdığını söyleyerek,  “ Çin'de ortaya çıkan ve 2 binden fazla kişinin ölümüne yol açan koronavirüs ve Suriye'de yaşanan sıcak gelişmelerin altın fiyatlarında yükselişi tetiklediğini kaydetti. Oğuz  Başman, "Savaş söylentilerinin ortaya çıkması altının yükselişini hızlandırdı. Ayrıca ülkedeki siyasi gelişmeler de piyasayı etkilemeye devam ediyor. Altın hiçbir zaman yatırımcısına sadakatini kaybetmemiştir. Her zaman yatırımı yapana kazandırmıştır. Yine aynı şekilde devam edeceği kanaatindeyiz" dedi.

 

'VATANDAŞ ALTIN ALMAYA KORKUYOR'Fiyatların yükselmesinden sonra müşterilerin altın almak konusunda tereddüt yaşadığını söyleyen Oğuz Başman,  ülkemizde ve dünyada yaşanan olayların altın fiyatlarında yükselmeye neden olduğuna dikkat çekti. Yükselişin devam edebileceğine dikkat çeken Oğuz Başman,  "Altın fiyatının yükselmesi kimseyi korkutmasın. Çünkü her zaman altın gördüğü fiyatın üstüne çıkar. Altın her zaman yükselecek ve her daim yatırımcısına kazandıracak bir madendir" diye konuştu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.