Türk Eğitim Sen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM’ye getirilmesini istedi

Eğitim Yayın: 09 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 09.12.2021 12:13:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
211 okunma
Google News

Türk Eğitim-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı ve Kamu Sen Adana İl Temsilcisi  Durdu Mehmet Girgeç, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce TBMM’ye getirilmesini  istedi. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü  önünde  basın açıklamasında bulunan Başkan Durdu Mehmet Girgeç, “Bütçe görüşmelerinin ardından kanunun gündeme getirilip, bir an önce taleplerimiz doğrultusunda yasalaşmasının talep edildiği eylemlerde; Türk Eğitim Sen olarak, mesleğin statüsünü sağlam ve yasal bir zemine kavuşturacak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak tedbir ve düzenlemeleri hayata geçirecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu destekliyoruz. Mevcut hak ve kazanımları riske atacak gelişmelere karşı gereken her türlü hukuki ve demokratik hakkın kullanılacağını belirtilerek eğitim çalışanlarının kanunda yer almasını istiyoruz.” Dedi.

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İVEDİLİKLE YASALAŞMALI”

Öğretmenlik meslek kanunu’nun ivedilikle yasalaşması ve ekonomik kayıplarımızın telafisi için Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda olduklarını  hatırlatan Başkan Durdu Mehmet Girgeç, “Öğretmen atamaları KPSS puan üstünlüğüne göre, mülakat yapılmadan gerçekleştirilmelidir. Kariyer basamakları; 10 yıl öğretmenlik yapan UZMAN ÖĞRETMEN, 20 yıl öğretmenlik yapan BAŞÖĞRETMEN olarak düzenlenmeli ve kesinlikle sınavsız olmalıdır. Eğitim kurumlarına müdür ve müdür yardımcısı olarak atanacaklar sadece yazılı sınavla belirlenmelidir. 3600 ek gösterge konusu mutlaka Meslek Kanunu ile düzenlenmelidir. Eğitim çalışanlarının şiddete maruz kalmaları durumuna göre önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyideleri içeren düzenlemeler mutlaka Meslek Kanunu ile belirlenmelidir” dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.