Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisi nde damat “Erkal Şenyurt” krizi

Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisi ; Seyhan Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erkal Şenyurt’u görevinden istifaya davet etti.

Yaşam Yayın: 11 Nisan 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 11.04.2020 05:55:28
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
878 okunma
Google News

Seyhan Belediyesi’nde yaşanan son olaylara dair, görüş bildirmek zorunluluğunda olduklarını  ifade eden Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Serkan Özdemir, Seyhan Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erkal Şenyurt’un keyfi  yönetim  sergilediğini öne sürerek  görevinden istifa etmesini istedi.

“SEYHAN BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ERKAL ŞENYURT’UN KEYFİYETİNE EMANET!”

 

Seyhan’ın ve Seyhanlının yaşamına değecek işler yapması gereken, çok kıymetli Seyhan Kent Konseyi’nin en önemli bileşenlerinden birinin başkanı olduğuna dikkat çeken  Başkan  Serkan Özdemir,  “Yaşadığımız pandemi süreci nedeniyle, “Kurul” olarak bir araya gelip yapmamız gerektiğine inandığım bir açıklamayı,  Başkan olarak yapmak zorundayım. Ancak arkadaşlarımın benden farklı düşünmediğini, her engellenmemiz esnasında yaptığımız değerlendirmeler dolayısıyla, çok iyi biliyorum.21.12.2019 tarihinden bu yana Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanıyım. Atamayla değil, seçimle gelen bir kurulun, seçimle gelen başkanıyım. Üç buçuk ayı geçen meclis pratiğimiz hevesle başlanan, ancak bir yerinde (sanki kasıtlıymışçasına) akamete uğratılan çabalarla dolu.Bu çabaların sonuçsuz kalmasının nedeni  konseyin bütçesiz bırakılması oldu.Bir Kent Konseyi düşünün ki bütçesi yok! Etkinlikleri, Seyhan Belediyesi’ndeki kimi müdürlerin dudaklarından dökülecek emre emanet!Bu garabet zaten hepimizi rencide etmeye yeterken, kimi isteklerimiz de Seyhan Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erkal Şenyurt’un keyfiyetine emanet!” diye konuştu.

“ SEYHAN BELEDİYESİ’NİN VAZİFESİ, ASKERİ HİYERARŞİ VE MUTLAK DİSİPLİN UYGULAMAK DEĞİL; KENT KONSEYİ BAŞTA OLMAK ÜZERE SİVİL TOPLUMLA BİRLİKTE, YÖNETİŞİM AKLINI VE PRATİĞİNİ GELİŞTİRMEKTİR!”

Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisinin okumuş, tahsilli ve kültürlü; kendini memleketine, tarihine, değerlerine ve halkına karşı sorumlu hisseden; Yüce Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Bursa Nutku’nda verdiği ödevlerle görevli sayan gençlerin oluşturduğu bir yapı olduğunu belirten Serkan Özdemir, “Hiç kimsenin emir eri değildir, olmayacaktır!Bununla birlikte Gençlik Meclisi’ni oluşturan tek tek tüm üyelerin muradı; Seyhan Belediyesi’nin, Seyhan Kent Konseyinin ve Gençlik Meclisi içinde olmak üzere tüm bileşenlerinin başarılı olmasıdır. Bu başarının da kentimize, Seyhan’ımıza ve hemşerilerimize fayda olarak yansımasıdır.Ancak korkarım ki belediyenin yönetim yapısı, bırakalım yeni başarılara yürümeyi; bir önceki dönemin kazanımlarını korumak konusunda dahi, mahir değildir. Bu hal, bizleri gerçekten çok üzüyor.Seyhan Belediyesi’nin vazifesi, önceki yönetimle hesaplaşmak değil; başarıları sürdürecek ve yeni atılımlar yapacak kadroları göreve getirerek, işleyen yapıyı güçlendirmektir! Seyhan Belediyesi’nin vazifesi, Belediye Meclis Üyeleri’ni terbiye etmeye çalışmak değil; temsiliyetlerini ve güçlerini artırmaktır!Seyhan Belediyesi’nin vazifesi, çalışanlar arasındaki huzursuzluğu, bölünmeyi, ekipçiliği artırmak değil; çalışma barışını, refahı ve verimliliği artırmaktır!Seyhan Belediyesi’nin vazifesi, askeri hiyerarşi ve mutlak disiplin uygulamak değil; Kent Konseyi başta olmak üzere sivil toplumla birlikte, yönetişim aklını ve pratiğini geliştirmektir!” dedi.

 “ LÜTFEN SÜRECE MÜDAHALE EDİN”

Seyhan Belediye Başkanı  Akif Kemal Akay’a seslenen    Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Serkan Özdemir,  “Lütfen aklına ve ferasetine çok güvendiğimiz ve bu güveni hak ettiğine emin olduğumuz Başkanımız ve ağabeyimiz olarak, sürece müdahale edin.Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclis’nden, Seyhan Belediyesi çalışanlarına; Seyhan Belediye Meclisi’nden, sivil topluma her kesimi rahatsız eden, hareketsiz bırakan uygulamaların mimarı ve uygulayıcısı olan isimleri derhal görevden alın.Özel Kalem Müdürünüz Erkal Şenyurt’un göreve devam etmesi demek, büyümekte olan bu sorunların, tüm başarılı icraatınızı ve geçmiş kazanımları yok etmesi anlamına gelecektir.Erkal Şenyurt’la birlikte, bir yıldır süren bu huzursuzluk ortamının tüm yaratıcıları ve muhafızları da görevden alınmalıdır.Hepimizin ortak arzusu olarak Seyhan Belediyesi’nin başarısı, ancak bu yolla mümkün olacaktır.” Şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.