Sağlık Sen Adana Sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve ücretlerinin iyileştirilmesini istedi

Sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve sosyal yaşam sürelerini dile getiren Sağlık-Sen Adana Şube başkanı Bekir Nennioğlu ve yönetim kurulu üyeleri yetkililere seslerini duyurmak için basın açıklamasında bulundu.

Sağlık Yayın: 26 Şubat 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 26.02.2020 04:49:54
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
298 okunma
Google News

 

Sağlık Çalışanlarının güven içinde huzurlu  ve tatmin edici ücret aldıkları Çalışma Ortamı İstediklerine dikkat çeken  Sağlık-Sen Adana Şube başkanı Bekir Nennioğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve sosyal yaşam süreleri hakkında Adana Şehir hastanesi önünde yoğun sağlık çalışanının katılımı ile basın açıklaması düzenledi.

GENÇ YAŞINDA VEFAT EDEN ANESTEZİ TEKNİSYENİ ERGÜN SÜRÜCÜ’YE ALLAHTAN RAHMET DİLEDİ

Adana Şehir Hastanesi Baş Hekimliği önünde düzenlenen basın açıklamasında ilgili yetkililere seslenen Bekir  Nennioğlu 'Hayatını bir başkaları için vakfeden buna rağmen verdiği hizmetin karşılığı 1980 darbe anayasasından beri  her geçen gün eritilen, kendi çocuğunun büyüdüğünü göremeyen , kendi öz  ana babasına değil bir başkasının ana ve babasına bakan azarlanan dövülen  hatta öldürülen  cefakar sağlık çalışanı kardeşlerim , ayrıca yaz kış demeden bizlere dünyada olup biteni ulaştırmaya çalışan bu uğurda yaralanan vefat eden gazeteci kardeşlerim bugün ağır çalışma şartları altında çalışan  bir çok kişiyi ilgilendiren basın açıklamamıza hepiniz hoş geldiniz. Açıklamama başlamadan önce dün şu an önünde bulunduğumuz Adana Şehir Hastanesinde  görevi başında iken 38 yaşında aramızdan ayrılan anestezi teknisyeni Ergün SÜRÜCÜ arkadaşıma Allahtan rahmet kederli ailesine sabırlar ve başsağlığı diliyorum.” Dedi.

 “ YETKİLİLERE SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ

Adana Sağlık-Sen Şubesi olarak geçen hafta gerçekleştirdikleri Döner sermaye konulu basın açıklamalarının  oluşturduğu depremin yarattığı artçılara dikkat çeken Bekir Nennioğlu,” En son Kızılcahamam da Genel Merkezimizin gerçekleştirdiği Büyük Türkiye buluşmasında Sağlık Bakan Yrd.Halil ELDEMİR’İN bakan beyin toplantı sırasında iletilmesi için kendisine verdiği Sağlık Bakanlığı Ek ödeme yönetmeliğinin 1 ay içerinde değiştirilecek sözünde yaşamış bulunmaktayız. Dolayısıyla yaptığımız her eylemin, sözün ve hareketin hükümetimiz tarafından dinlendiğini ve önemsendiğini gördük bu sebep le  çalışanlarımızın bir çok sorununun en başında yer alan çalışma saatleri ve koşullarını da dillendirmek   yetkililere sesimizi duyurmak için bu gün burada toplanmış bulunmaktayız.” Diye konuştu.

“ İŞ SORUNLARI İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMELİ  VE MUTLU ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SUNULMALIDIR”

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) verilerine göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında haftalık ortalama çalışma saatinin en uzun olduğu ülkeler  arasında birinci sırada yer aldığını  belirten Bekir Nennioğlu, “OECD’nin verilerine göre Türkiye’de haftada ortalama çalışma saati 47,7 saati buluyor.Fransa, Almanya, Belçika ve İtalya gibi Avrupa Birliği’nin en eski üye ülkelerinde ortalama çalışma saati yaklaşık 35 saati bulurken, Yunanistan ve Çekya gibi ülkelerde yaklaşık 39 saat çalışılıyor.OECD’nin rakamları, ülkelerin çalışma saatlerinin yasal sınırını yansıtmıyor. Örneğin Türkiye de İş Kanunu’na göre haftalık çalışma süresinin yasal sınırı 45 saat, İngiltere’de ise çalışma süresinin yasal sınırı 48 saat olarak belirlense de, OCED’ye göre İngilizler haftada ortalama 36,5 saat çalışıyor.Euronews’in haberinde, Türkiye’de son yıllarda ortalama çalışma saatleri düşse de (2006: 52,6 saat), Türkiye Avrupa’da saat bazında en uzun çalışıldığı ülkelerin başında geldiği belirtiliyor. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) nin yapmış olduğu istatistikten almış olduğumuz bu küçük veriler ışığında  sözlerime başlamak istiyorum. Basın açıklamasına katılan sağlık personelleri tarafından basın açıklaması ile dile getirilen iş sorunlarının ivedilikle çözülmesi ve mutlu çalışma ortamı sağlık çalışanlarına sunulmalıdır.  “ diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN ALMIŞ OLDUKLARI ÜCRETLER YETERSİZ OLMASINA RAĞMEN YAŞADIKLARI DURUMA SESİNİ ÇIKARTMIYORLAR”

Ülkemizde bir işçi’nin  9 saat en fazla 11 saat çalıştırılabilirken bir sağlık çalışanının  24 saat insani olmayan bir şartta çalıştırıldığına dikkat çeken Bekir Nennioğlu, aylık 128 saat fazla mesai yaptırılan çalışana karşılığı izin değil ücret olarak ödendiğini belirterek  ,” Çalışanlarımızda  almış oldukların ücretlerin yetersizlikleri yüzünden  maalesef bu duruma  ses çıkarmamaktadır. Ancak bu ağır çalışma şartlarının getirdiği fiziki ve psikolojik sorunlar çalışanlarda hastalıklara ve de iş kazalarına yol açmakta ayrıca aile hayatını da olumsuz etkilediği için milletimizin en büyük özelliği olan evlilik kurumu sarsmakta ve boşanmaların bu meslek grubunda incelenmesi ve acil çözüm bulunmasını gerektirecek kadar önem arz etmektedir.” Dedi.

“PERSONEL YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İSTENMEYEN OLAYLAR İLE KARŞILAŞMAKTADIR”

Bu kadar ağır çalışma saatlerinin yanı sıra hastanelerde birçok birimde personel yetersizliğinden dolayı sağlık personeli ya da mensubu tek çalıştırıldığını  hatırlatan Bekir Nennioğlu, “ Sağlık çalışanlarımız başına gelecek fiziki ve psikolojik bir hadisede kendisine yardım edecek kimseyi bulamamakta sonucunda ise istenmeyen olaylar yaşamaktadır. Öncelikle ağır çalışma şartları ve  saatlerinin tatmin edici bir şekilde düzeltilmesi gerekmektedir.  Ayrıca görevi başında hangi şartlar yüzünden olursa olsun hastalanması ve vefat etmesi durumunda görev gazisi veya şehidi sayılması Adana Sağlık-Sen şubemizin yetkililerden isteğidir . Bu isteğimiz sağlık çalışanlarının yanı sıra aynı şartlarda çalışan tüm devlet memurları içindir . Basın açıklamasına katılan sağlık personelleri tarafından basın açıklaması ile dile getirilen iş sorunlarının ivedilikle çözülmesi ve mutlu çalışma ortamının sağlık çalışanlarımıza  sunulmalıdır.” Diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.