ÖMER HABEŞ VE EKİBİNDEN ADANA ÇIKARTMASI

Karate camiasına yıllarca hizmet veren, bir çok başarılı çalışmalara imzasını atan sevilen ve sayılan Türkiye Karate Federasyonu Başkan Adayı Ömer Habeş, Adana’da karate camiası ile bir araya geldi.

Yayın: 18 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2023 15:01:12
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
774 okunma
Google News

Karatenin içinden gelen ve tatamilerin tozunu atmış birisi  olan  Türkiye Karate Federasyonu Başkan Adayı  Ömer Habeş, adaylar arasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Karate camiasına yıllarca hizmet veren , çalışmalarına devam eden Ömer Habeş,Doğan kılıç, Atilla Çeliktürk ile birlikte Adana’ya geldi. Tahir Arıcan ve Metin Kılıç tarafından organize edilen ziyaretler ve  dayanışma yemeğine katılan  sevilen ve sayılan Ömer Habeş yoğun ilgi gördü.

KARATE CAMİASI ADANA’YA  ÇIKARTMA YAPTI

 Adana’nın en gözde mekanlarından olan  Hasan Usta’da düzenlenen dayanışma yemeğine ise Adana Vali Yardımcısı  Muzaffer Şahiner, Gazeteci Gökmen Oğur, Gazeteci Karate Antrenörü ,Usta Öğretici Hüseyin Yetiş,  Adana, Şanlıurfa , Hatay ve Osmaniye başta olmak üzere çevre illerden  çok sayıda sevilen ve sayılan karate Antrenörü ve hakemi katıldı.

 

“ KARATE CAMİAMIZLA  ORTAK HAREKET EDEREK FEDERASYONUMUZU  BİRLİTE YÖNETECEĞİZ  ; BİRLİKTE  BAŞARACAĞIZ”

 

Ziyaretler sırasında çalışmaları ve yapmayı planladığı bazı çalışmalara ilişkin bilgiler veren Ömer Habeş,  mevcut yönetimin  bazı çalışmalarındaki eksik yönlerini örneklerle anlatarak Karate Federasyonu Başkanlığı seçimini kazanmaları halinde yapmayı planladıkları bazı çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.  Karate camiasının  birlik ve dayanışma içerisinde olduğu dönemde başarı sıralamasında dünyada ilk üç arasında  yer aldığına dikkat çeken Ömer Habeş,   gelinen süreçte başarı sıralamasının giderek düştüğünü ifade ettti. Ömer Habeş,“  Hepimiz yıllardır karate camiasının içerisindeyiz. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bizim bu güne kadar yaptığımız çalışmaları camiamız biliyor. Şahsım ve yol  arkadaşlarım  karate ile iç içe-azim-gayret-hırs-emek-kan-gözyaşı-sevinç-mutluluk ile yoğrulmuş ama asla karate’ den kopmamış bir ömür geçirdik. Başarılarla dolu bir sporculuk dönemim,yine başarılarla dolu antrenörlük dönemimiz oldu.Ben bunları burada anlatırsam çok zamanınızı alırız. Ancak, şunu ifade etmek isterim ki gittiğimiz her yerde kulüplerimizin durumu hiç iç açıcı değil. Bizler, Allah nasip ederse yönetime gelirsek  ;  Karate-Do’yu yeni nesillere aktarılması gereken bir spor ve yârınlara ışık tutan bir değerler manzumesi olarak görüyoruz. Birçok değerli hocamızın büyük emekler vererek başlattığı; Emek, gayret, özveri, fedakarlığın her çeşidi, ter, kan, gözyaşı, üzüntü, sevinç, mutluluk gibi birçok duyguların zirvede yaşandığı…Deyim yerinde olursa; tırnaklarla kazınarak gelinen ve olimpiyatlara gidilen bir başarı hikayesinin yazıldığı bu süreçte kendimi sorumlu hissederek benim ve ekibimizin  de katkılarımızın  olacağını öngörüp taşın altına elimi koymaya ve sorumluluk almaya karar verdik.Bir vatan gibi gördüğüm ve sevdiğim şanlı Türk Karate-Do’ su geçmişi, güçlü bir binanın tuğlaları gibi “Birlikte başaracağız” ilkesinin sayısız örnekleriyle doludur.” dedi.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Yaklaşık yarım asırdır her aşamasında hizmet etmekten büyük onur duyduğu ve sorunlarını yakinen bildiği Türk Karatesinde; ayakları yere basan "Sağlam projeler ve Gerçekçi çözümler” ile başarı çıtasını çok daha ileriye taşıyacaklarına inancının  tam olduğunu ifade eden Ömer Habeş, “Türk karatesinin geleceği için, farklı fikir ve düşüncelere açık, şeffaf ve objektif kriterlerle hareket edebilen, Ehliyet ve Liyakate önem veren, merkezinde adalet ve hakkaniyetin olduğu, profesyonel bir yönetim anlayışının gerekli olduğuna inanıyorum. Kurumsal yönetim ilkelerinden ve misyonundan taviz vermeden, Türk Karatesini uluslararası platformlarda başarı ve gururla temsil edebilecek, vizyoner bir yönetim anlayışını camiamızda kalıcı hale getirmek için yola çıktık. Geleneklerinden aldığı güçle geleceğe umutla bakabilen ve ülkesine dair hayalleri olan bir ruh ve heyecanla yola koyuluyorum.Karate-Do’ nun zirve hedeflere adım adım yürüyeceği bir zihin, beden ve gönül dünyası rehberliğinde, şanlı geçmişinden aldığı güçle geleceğe umutla bakabilen bir Karate Federasyonu için var gücümüzle çalışacağız.Bu süreçte çalışma arkadaşlarımla hemfikir olduğumuz şu ilkeleri de özellikle belirtmek istiyorum.Biz kaliteli bir camiayız. Birbirimizi sever ve sayarız.Seçim kısa bir süre sonra geçecek bir süreçtir.Seçimler bittiğinde sonuç ne olursa olsun, geriye baktığımızda utanacağımız sözler sarf etmemeli, hareketlerde bulunmamalı, arkadaşlıklarımızı hasara uğratmamalıyız.Seçim çalışmaları sürecinde lütfen abartılı ifadeler kullanmaktan,Birbirimizi incitecek sözler sarf etmekten,Diğer katılımcılara ve destekleyenlerine; karalama, küçümseme, hakaret, saygı dışı ifadeler kullanmaktan özellikle imtina edelim ve bize yakışacağı gibi davranalım. Seçim zamanı her geçen gün yaklaşıyor.Soğukkanlılığımız ve beyefendiliğimizi muhafaza edelim ve bizlere yakışacağı gibi davranalım. Hamaset ve hakaret ile değil, projelerimiz ve icraatlarımızla gündem olalım.Çünkü bizler “Karate-Ka”yız…Çünkü “Sevdamız Karate-Do”Yapılacak seçimde tüm aday arkadaşlarıma başarılar diliyor, Vatanımıza, milletimize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.