MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN : USTA ÖĞRETİCİLERİMİZİN ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÜCRETLERİ İYİLEŞTİRİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Merkezi Basın ve Yayın Kurulu Başkanı Gazeteci ve Usta Öğretici Hüseyin Yetiş ile Adana’da bir araya geldi. Usta öğreticilere ait SGK müfredatı değişikliğinin yapılması ve ek ders saat ücret değişikliğinin en az 160 TL olması talebine açıklık getirdi.

Eğitim Yayın: 16 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 16.08.2023 23:51:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
971 okunma
Google News

Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Başkanı Selma Coşan ve Genel Başkan Yardımcısı Nail Duyu başta olmak üzere Mesleki Eğitimciler Federasyonu ailesinin günlerdir dile getirdiği Usta öğreticilere  ait   SGK müfredatı değişikliğinin yapılması  ve ek ders saat ücretinin değişikliği  160 TL saat ücretinin  değişikliği  talebine Milli Eğitim Bakanlığından cevap geldi.

 BAKAN TEKİN ; USTA ÖĞRETİCİLERİN TALEBİNE CEVAP VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Usta Öğreticilerin çalışma koşulları ve ders saat ücretlerinde  artış yapılması , SGK müfredat değişikliğinin yapılması hususunda çalışmalarda bulunan Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Başkanı Selma Coşan yönetimindeki Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin çağrısına Milli Eğitim Bakanlığından cevap geldi.

“GEREĞİNİ YAPTIK VE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

2023 Şehir Buluşmaları programları çerçevesinde Adana’ya gelerek bir dizi programlarda bulunan  Milli Eğitim Bakan ı Yusuf Tekin,  konuyla ilgili Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Merkezi Basın ve Yayın Kurulu Başkanı Gazeteci ve Usta Öğretici Hüseyin Yetiş ile bir araya geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan  Yusuf Tekin, Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Başkanı Selma Coşan başta olmak üzere Mesleki Eğitimciler Federasyonu ailesine selamlarını iletti. Bakan Yusuf Tekin,” Biz, usta öğreticilerimizin çalışma koşullarının  iyileştirilmesi ve ücret artışlarının sağlanması hususunda çalışmalar halindeyiz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘e gerekli bilgilendirmeleri yaparak usta öğreticilerimizin ücret iyileştirmesini sağlayacağız.” diye konuştu.

İŞTE USTA ÖĞRETİLERİN YENİ TALEBİ 

Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Başkanı Selma Coşan’ın ,”MEB  Eğitim Alanında  kadrolu öğretmen bulunmadığı  takdirde  ihtiyaç  dahilinde ek ders ücreti  karşılığı usta öğretici görevlendirilmesi SGK müfredat değişikliğinin yapılması Türkiye genelinde usta öğretici  mevcut sayı 90 bin bulmasına rağmen alanında  ücretli usta öğretici olarak görev yapan meslek eğitimci yaşanan eflasyon ve  pahalılık karşısında  yoksulluğa ve  sefalete  terk edilmiştir.  4 kişilik ailenin  geçimini sadece  çay ve simit  ücretini baza alır isek  1 ay 3 övün sadece  gıda 30 gün  sabah 100 TL  ,öğle 100 TL  ve akşam 100 TL   4 kişilik aile 4 çay 4 simit  Günlük gıda  tüketimi  300 TL dir.Türkiye şartlarında  ev kiraları. 10 bin ve 15 Bin  TL olmuş   2 çocuğunun okul masrafları, eşi ve kedinin aylık zaruri giderlerini ,de göz önünde. Hesaplanır ise  ev kirası, su ,elektirik , doğalgaz, telefon ,  giyim , ve 1 evin gıda temizlik  zaruri aylık ihtiyaçlar  22 bin TL yi bulur ve usta ôğretici resmi tatil, bayramlar , pandemi , deprem  vb gibi durumlarda çalışamayıp  ek ders ücretinin kesintisine uğrayıp  açlığa ve sefalete  terk edilmiştir . Talebimiz.  Usta öğreticiye ait   SGK müfredatı değişikliğinin yapılması  ve ek ders saat ücretinin değişikliği  160 TL saat ücretinin  değişikliğini  talep ediyoruz. “ şeklinde konuşarak taleplerini yineledi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.