MHP’li Demirdağ’dan Başkan Zeydan Karalar ve ekibine hizmet uyarısı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ekibine seslenen MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, hizmette aksayan bazı çalışmalara dikkat çekerek tavsiyelerde bulundu.

Yaşam Yayın: 10 Kasım 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 10.11.2021 09:30:35
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
306 okunma
Google News

Milliyetçi  Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi  ve Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, Adana Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında gündem dışı açıklamalarda bulundu. Adana toplu taşıma kooperatif birlikleri , başkanları ve otobüs ve dolmuş sahiplerinin katıldığı  toplantıda konuşan Cemal Demirdağ 2022 yılı performansına ilişkin görüşlerine de yer verdi.

ÖNERİLERDE BULUNDU

Anlatılan ve yapılanlara  ilgili 2022 Yılı  bütçesi  üzerindeki fikir ve görüşlerini paylaşan Cemal Demirdağ, “Çok fazla rakamlar üzerinden gitmeyeceğim. Rakamların üzerine gitmeyeceğim. Bu bütçenin , adananın geleceğini değiştirme, güzelleştirme daha yaşanılabilir bir kent olması için  yapılmış bir bütçe Olmadığını düşünüyoruz..Bir kac örnek vermek istiyorum...İtfaiye  Daire Başkanlığı ,daha öncede söyledim..Geçen yaz büyük bir orman yangını oldu..burada itfaiyemiz iyi bir sınav veremedi..Hem geç kaldı, hemde yangında ve arazide verimli olan araçları yoktu..İlçe belediyelerindeki tüm itfaiye araçları hem eski  hem de bölgeye uygun değil..Orman işletmesinde bulunan,orman yangınlarında ve yerleşim yeri yangınlarında çok hızlı ve çabuk hareket edebilen düşük tonajlı arazözlerin alınması lazım..bunlar 4x4 tur. Her türü arazi şartlarında çalışan araçlardır..Ayrıca bunlara yardımcı olacak, küçük tonajlı tankerlerinde dahil edilmesidir..Geçen yılda söylemiştik, bu araçların bir kısmının değiştirilmesi ile ilgili, ama hala hiç bir âlim ve yenilenme yapılmamış..çok acil , bu  yıl araç değişimin yapılmasıdır..Yine aynı şekilde şehir merkezide ki  yüksek binalara  müdahale edecek itfaiye araçlarının fazlalaştırılması gerekir.Ayrıca itfaiye istasyonlarının bir  kaç yere daha konuşlandırılması  gerekir. Bütçede  gerekli kaynak aktarılmıştır.”dedi.

“ETKİSİZ DAİRE BAŞKANLIKLARI  DAHA ETKİLİ  ÇALIŞMALI”

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire  Başkanlığının Şehre en fazla etkisi olması gerekirken , en etkisiz dairelerden bir tanesi olduğunu öne süren Cemal Demirdağ, “ Otobüslerin zamanında sefer yapmaması, otobüs sayısının azlığı, çok kalabalık yolcu taşıması.. gibi nedenlerden dolayı sınıfta kalmıştır.Yine aynı Şekilde otobüslerin bakımsız ve eski olması, bu hizmeti iyi yapmamasına neden olmaktadır.Geçen yıl otobüs alınması ile ilgili bütçe ayrılmıştı, bir tane bile otobüs alınmadı.Bu yılda yine bütçe ayrılmıştır..çok acil yenilenmeye gidilmelidir.Yani yeni otobüs filosuna ihtiyaç var.Kırmızı otobüslerin yanından geçerken, insan korkuyor..sanki yan yatacak gibi..Yine aynı şekilde kırmızı otobüslerdki reklem alanlarının daha temiz olması gerekir.Metro ve özel halk otobüsleri ve dolmuşlarla ilgili çalışmalar yapılması lazım..Yani,Acil filo yaşı gençleştirilmeli ve Adanalılara iyi hizmet vermesidir.” Diye konuştu.

 “DEĞERLİ EMEKÇİ YEREL BASINI DA DESTEKLEYİCİ KARARLAR ALMAMIZ GEREKİYOR ;  ZOR DURUMDALAR...”

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta dairesine eleştirilerde bulunan Cemal Demirdağ , “Adana’nın kaldırımları işgal altında. Adana’nın parkları işgal altında.                Küçüksaat, Çakmak Caddesi, İnönü Caddesi, Dörtyol , Obalar Caddesi ,Saydam Caddesi, Kuruköprü, Yağ Camii Civarı , İnönü parkı ve diğerleri...Kaçak yapılaşmaya çok acil müdahale şarttır..Yeni açılan kaçak büfeler, veya uygun olmayanlar..Seyhan baraji etrafı işgal altındadır..Zabıta nin aslı görevlerinden birisi bu işgalleri sonlandırmaktır.Bir diğeri ise bütçesi en büyük olanlardan, fakat çok fazla hizmet üretmeyen, Yol yapım ve onarım daire başkanlığı..Bu kadar bütçe ile yeni bir bulvar , yeni bir köprü yapmadılar..Adana’nın trafiğini hepimiz görüyoruz...yeni caddeler yeni bulvarlar açmamız lazım.. Sayın daire başkanımıza yapmaları gereken  bir kaç yeri  söyledim . Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Denizli Hava alanı kavşağı arası..Ayrıca Yesilevler, İsmet Paşa arası acil kamulaştırma..E -5 te Yesilevler, Barkal Fevzi Paşa, otogar kavşağına acil alt geçit yapılması şarttır...Bunlar  çoğaltılabilir. Köy grup yollarının çoğu yarım...Özellikle Kışla Yolunun Açılması gerekmektedir. O bölgede kentsel dönüşüm çalışması var..vatandaşlar mağdur...Bir diğer daire ise, Çevre koruma ve kontrol daire başkanlığı.En önemli dairelerden bir tanesi..Her taraf çöp, temizlik iyi yapılmıyor..Sinekle mücadele de daha ekili bir çalışma bekliyoruz..Vatandaşlarımız  kötü bir yaz geçirdiler.. Mahallelerden, ilçelerden, köylerden, yaylalardan her taraftan şikayet aldık. Çok acil lavra ile mücadeleye başlamamız lazım..Bir diğer konu ise, devamlı  bizimle burada çalışan bizi devamlı takip eden.. değerli emekçi yerel basını da destekleyici kararlar almamız gerekiyor...zor durumdalar...Diğer daireleri geçiyoruz, çok fazla zamanınızı almamak adına..”Diye konuştu.

“BÜTÇEYİ ÇOK DİKKATLİ KULLANMALISINIZ”

2022 bütçesi tasarruflu ve dengeli bir bütçe olduğuna dikkat çeken Cemal Demirdağ “, Otobüsler çalışmazsa, iş makinaları çalışmazsa, yeni yollar , yeni bulvarlar açılmazsa, yeni kamulaştırma yapılmazsa, şehirde yenilenme çalışması yoksa ve de çok sayıda işçi işten çıkartılınca...Tasarruflu bir bütçe olmuş oluyor..2022 Performansında ,  3 trilyonluk  bütçelerinin yerinde, zamanında, verimli bir şekilde. Kullanılmasını  talep ediyoruz.. Burada tüyü  bitmemişlerin hakkı var..Bütçeleri kullanan dairelerin çok dikkatli kullanmalarını  istiyoruz. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.Cumhur ittifakı olarak bütçeye oyumuz Evet olacaktır.”dedi

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.