MEHMET TANRIÖVER’DEN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’YA ÇAĞRI: “ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Yaşam Yayın: 11 Eylül 2022 - Pazar - Güncelleme: 11.09.2022 07:31:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
119 okunma
Google News

Son zamanlarda Adan İl Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan Şehit ve Gazi yakınlarının temizlik ve çaycı olarak çalıştırılmaları iddiaları tepkilere yol açtı. Adana Büro Memur-sen Başkanı Mehmet Tanrıöver yaptığı açıklamada: “Kendilerine son günlerde gelen iddiaların çoğaldığını, konuyu iletmek için randevu talebinde bulunmalarına rağmen Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden kendilerine dönüş yapılmadığını belirterek, İl Emniyet Müdürlüğü’nün olaylara kayıtsız kalmasını anlamakta güçlük çekmekteyiz” dedi.

“ADANA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ BU KONUDA TARAFIMIZA BU GÜNE KADAR  DÖNÜŞ YAPMADILAR”

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda Şehit yakınlarının temizlik işlerinde çalıştırılmaması gerekirken baskıyla, Adana Emniyet Müdürlüğü’nde şehit yakınlarının temizlik işçisi ve çaycılık işlerinde çalıştırıldığı, ayrıca bu çalışanların müdürlük tarafından yapılan baskılarla başka birimlere veya ilçelere tayin tehdidiyle karşı karşıya bırakıldığı iddiaları gündemi sarstı. Konuyla ilgili Şehit ve Gazi yakınlarına yapılan bu yanlış uygulamaları yakından takip eden Adana Büro Memur-sen Başkanı Mehmet Tanrıöver, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek,: “Hayatını devletine ve milletine adamış şehitlerimizin yakınları bizlerin baş tacıdır. Şehit yakınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak onların üzülmemeleri ve kırılmamaları için devletimizin tedbirler alması gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlayarak yürürlüğe giren 2018/4 Sayılı Genelge çerçevesinde Kamuda İhdas edilen kadroda çalışan Şehit ve Gazi yakınlarından bazılarının genelge hükmüne aykırı çalıştırıldığını üzülerek öğrendik. Adana Emniyet Müdürlüğü’nden defalarca Şehit ve Gazi yakınlarının sorun ve çözümleri için randevu talebinde bulunmuş olmamıza rağmen bugüne kadar Emniyet Müdürlüğü’nden tarafımıza dönüş yapılmamıştır.

“ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARIMIZA YAPILAN HER TÜRLÜ HAKSIZLIĞIN KARŞISINDAYIZ”

Sayın Süleyman Soylu bakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Şehit yakınları hakkındaki düşünceleri ortadayken Sayın İl Emniyet Müdürlüğü’nün olaylara kayıtsız kalmasını anlamakta güçlük çekmekteyiz. Bu haksızlığın bir an önce sona erdirilmesi için sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya buradan sesleniyoruz, Şehit yakınları, bu milletin öz evladıdır, bunlara yapılan her türlü haksızlığın karşısındayız”dedi. Tanrıöver, Bu haksızlığın düzeltilmesi ve yönetmeliğe aykırı olarak personel çalıştıranlar hakkında gerekli soruşturmanın ivedilikle yapılmasını talep ettiklerini belirterek, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve ilgilileri konunun bir an önce çözüme kavuşturulması için göreve davet ediyoruz”dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.