MAR- DAD GÖNÜL KÖPRÜSÜNDE YÜREKLERE SIĞMIYOR

'Adımız Mardin, Soyadımız Türkiye’ sloganıyla yola çıkan Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (MAR-DAD) Başkanı Hüseyin Talay, Yönetim Kurulu Üyeleri hizmette sınır tanımıyor.

Yaşam Yayın: 01 Eylül 2024 - Pazar - Güncelleme: 01.09.2024 14:10:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
131 okunma
Google News

ÖZEL  HABER : HÜSEYİN YETİŞ

Adana’daki Mardinliler ve Türkiye’deki tüm kentlerin insanlarıyla kardeşlik köprüsü oluşturmak, aralarında yardım ve dayanışmayı sağlamak ve kültürlerini tanıtmak amacıyla  bir süre önce kurulan MAR-DAD ile dil, din, ırk ayrımı olmaksızın, şehir ayrımı olmaksızın herkesle kucaklaşmaya devam ediyor. Başkan Hüseyin Talay, Yönetim Kurulu Üyeleri  Fahrettin Tepgeç, Ali Arslan, Aytekin Uçar, Seyfettin Can, Yahya Demirel, Yunus Altunkaynak ; Denetim Kurulu üyeleri  ;  Av. Oğuzhan Başaranoğlu, Av. Enes Ekmen ve Rıdvan Akyüz   ise  hizmette sınır tanımıyor.

“ GÖNÜLLERDE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURUYORUZ”

Bir sure önce kurulan derneğin, güzel işlere imza attığını belirten Başkan Hüseyin Talay, “Biz sadece Mardinlileri değil, Türkiye’nin tüm illerinden olan insanları derneğimize üye yapıyoruz. Adanalı, Kayserili, İzmirli, Antalyalı gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden olan üyelerimizle insanlar arasında kardeşlik köprüsü oluşturuyoruz. Derneğimizin kuruluşu 4 ay gibi kısa bir sure olmasına ragmen 30 öğrenciye burs sağladık. İhtiyaç sahibi insanlara sosyal yardım ulaştırıyoruz. Gıda yardımları, giysi yardımları, hijyen malzemeleri , temizlik malzemeleri yardımları  yapıyoruz. Herkesten de derneğimize yardım kabul ediyoruz. Kabul ettiğimiz yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bazen adaklık kesmek isteyenler adaklarını bize gönderiyor, biz kesip yine ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyoruz. Derneğimiz sadece Ramazan ayında değil, yılın 365 günü bu yardımları yapmaktadır. Allah hayırseverlerimizden razı olsun. Bunları dağıtırken kesinlikle din dil ırk mezhep ayırmaksızın yetim gariban öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz, ulaşmaya çalışıyoruz ulaştıklarımıza yardımcı oluyoruz. Logomuz buğday tanesi zeytindalı barış ve kardeşliği,  tokalaşma köprü vazifesi görüyor, insanları kucaklıyor. Yine logomuzda Türk bayrağımız var. Hepimiz kardeşiz. Amacımız birlik beraberliği oluşturmak,  kaynaşmayı sağlamaktır” dedi. 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.