KIYMALI BAKLAVA ADANA’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Dünyada bir ilk olma özelliğine sahip olan Kıymalı Baklava Adana’da Ali Büyüktaş ( meşhur Ali Usta)tarafından imal edilerek dost ve müşterilerinin beğenisine sunuluyor.

Yaşam Yayın: 15 Temmuz 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.07.2024 11:57:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
521 okunma
Google News

ÖZEL  HABER : HÜSEYİN YETİŞ

Adana kebabından sonra Kıymalı Baklava Türk mutfaklarında yerini almaya hazırlanıyor. Hatay’dan Adana’ya 1968 tarihinde göç eden  tatlıcı babanın evladı olan  Ali  Büyükdaş Ata mesleği tatlıcılıkta üç kuşaktır  hayata tutunmaya çalışıyor. Değişmeyen enfes lezzetlerle  dost ve müşterilerine hizmette sınır tanımayan Ali Büyükdaş   Adana Seyhan İlçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi İbo Osman Caddesi  25/A ‘da iş yerinin önünde kurduğu tezgahında kendi imal ettiği tatlı çeşitlerini dost ve müşterilerine sunarak  mesleğini yapmaya gayret ediyor.Bunun  yanı sıra Adana şehir merkezinde kıymalı baklavayı  kendisine   ikram standında  vatandaşların beğenisine sunan Ali Büyükdaş, daha çok dost ve müşterilerine hizmet vermeyi amaçlıyor.

1968’DEN  BU GÜNE  TATLICILIK YAPIYORLAR

Adana’da  bir çok tatlı ustasının yanında mesleğini yaparak bu günlere geldiğine dikkat çeken Ali Büyükdaş,  patenti kendisinde olan Kıymalı Baklavayı  imal ederek mesleğinde çığır açmayı hedefliyor. Ata mesleği  tatlıcılığı 1968'den bu güne babadan oğula değişmeyen enfes lezzetlerle   üç kuşaktır yapmanın gururunu yaşadıklarını  ifade eden Ali Büyükdaş,  dost  ve müşterilerine  hizmette sınır tanımadıklarını söyledi.  

“KALORİSİ DÜŞÜK ; PROTEİN ORANI YÜKSEK KIYMALI BAKLAVAYI  DOST VE MÜŞTERİLERİMİZİN BEĞENİSİNE SUNUYORUZ”

Kıymalı baklavayı uzun araştırmalar sonrasında yapmış olduğu çalışmalar neticesinde dost ve müşterilerinin beğenisine sunduğunu  belirtti. Ali Usta ,”Dünyada bir ilke imza atatarak  Kıymalı Baklava yaptım. Et kokusu ve tadı olmayan kıymalı , şerbetli tatlı. Kendi imal ettiğimiz tatlılarımız doğal pancar şekerinden yapılmaktadır. İnsan sağlığına faydalı olan kalorisi düşük proteini yüksek oranda olan Kıymalı baklavanın ülkemiz insanına ve ülke ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyorum. Adana’da kıymalı  baklavamızı vatandaşlarımızın taleplerine göre istedikleri adrese teslim yapabiliyoruz. Piyasadaki tatlı çeşitlerine göre daha ekonomik  bir fiyat ile dost ve müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. “Herkesi ikram standıma  bekliyorum." dedi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.