KARATE DAN SINAV KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Türkiye Karate Federasyonu seçimlerinden sonra kurulan Dan Kurulu toplantısını Dan Kurulu Başkanı 8.Dan Sensei İsmet Turna, YETİŞ HABERCİ GAZETESİ spor servisi ailesine değerlendirdi.

Yayın: 08 Mayıs 2022 - Pazar - Güncelleme: 08.05.2022 14:13:04
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
554 okunma
Google News

Özel Haber :   ŞİNASİ ERSUZ - HÜSEYİNYETİŞ- MAİL DUYU - ERCAN KARALAR - KAMİL UCİ 

Türkiye Karate Federasyonu seçimlerinden sonra kurulan Dan Kurulu A .Dr. Aslan Abid Oğuz ataması ile Dan Kurulu Başkanı 8.Dan İsmet Turna,  7. Dan Dan kurulu üyesi Sensei  Kasım Demir ve 7. Dan Abidin Çark sekreter olarak atadı. Türkiye Karate Federasyonu  Dan Kurulu Başkanı 8.Dan İsmet Turna yapılan  toplantıyı değerlendirdi.

ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Önümüzdeki süreçte yapılması gereken  çalışmalara  ilişkin değerlendirmelerde bulunan  Sensei İsmet Turna, Karate do sporu kişilerin önüne set ve duvar örme yerine set ve duvarları kaldırıp kolayca imtihan teknikleri hazırlanmış olduklarını ifade etti. İsmet Turna, “ Yönetim kurul üyesi eğitim ve dan kurulu  dan sorumlu 7. Dan Sensei.  Vedat Yolan ile birlikte tüm çalışmalarına başladık.İstanbul da yapılan toplantıda  gün boyunca sabah 'dan Akşam geç saatlerine kadar hazırlanan siyah kuşak dan imtihan çizelgesini yeniden düzenlenmiş oldu.Dan imtihan çizelgesini her kesin anlayacağı gibi karate do yakışır şekilde hazırlanmış oldu.Ayrıca; 7. 8 Dan imtihanları içinde yeniden imtihan çizelgesi ayarlanmış oldu.Karate do sporu kişilerin önüne set ve duvar örme yerine set ve duvarları kaldırıp kolayca imtihan teknikleri hazırlanmış oldu.”dedi.

“YURT DIŞINDA ÇALIŞAN VE YURT DIŞINDA YAŞAYAN KARATE DO YAPANLARA DAN SINAVI YAPILACAK”

Sensei  Nakayama’nın “Bana bir yumruk at seviyeni söyleyeyim”  sözlerini hatırlatan Dan Kurulu Başkanı 8.Dan İsmet Turna,  “O zaman bir ülkemizin güzel insanlarına eziyet gibi yüzlerce teknik yerine her dalda dört ve ya beş kombine teknik koyarak işleri anlayabilinecek duruma geçtik.Ayrıca. Bu zor günlerde insanların maddi harcamalarında kurtarmak için de imtihan girecek kursiyerlerin seminer şartlarını iptal ettik. Çocuk yaşta ki sporcular 12 yaş doldurma sondan sonra 1 dan alıyorlardı. Yasaların bizlere vereceği yetkiler çerçevesinde de aşağıya çekmek istiyoruz.Ayrıca. Çok kısa bir zaman da 1 dan ve üst danlar için imtihan çizelgelerini milli sporculara uygulatma şeklin de video ile hazırladık.Fed sitemizde yayınlanacak kim hangi dan imtihan girecek ise onu önüne koyup çalışma ve hazırlıklarını yapıp hazır şekilde imtihan gelmeleri için hazırlıklarımızı bitirdik Hizmetlerimizi.  Yurt dışında çalışan ve yurt dışında yaşayan karate do yapan kardeşlerimiz için de çok yakında ülkemiz karate do kazandırmak ve bu evlatlarımızı da bünyemizde katmak ve de Dan imtihan yapıp belgelerini vermek istiyoruz.Dünya da ilk hazırlanan bu proje 'de bizlere öncelik ile katkıda bulunan değerli başkanımıza sonsuz teşekkürler ederiz.

Ayrıca yurt dışında kurulan resmi federasyonlar ile de yakın çalışma içindeyiz.Çok kısa bir zaman da bu proje faaliyete geçecektir..24.25.26 haziran ayın da dan imtihan kayseri de yapılacaktır. Öncelikle imtihana katılan tüm kursiyerlere söyleyeceğimi bir kaç şeyler vardır.İmtihan girecek kursiyerlerin katılımları ile imtihan girmelerin de biz kurul olarak % 30 - 40 puan gibi katkımız olacaktır.İmtihan girecek kursiyerlere düşen de üzerine koyarak 20 - 30 puan katkıları ve gayretleri ile her imtihan başarı getirecektir .Her konuda hizmet vermek bizlere görev yapmak ülkemizin değerlerine değer katmak bizler için birinci vazifemizdir. Her konu ile ilgili sorular için de telefon ve kapılarımı  ülkemizin tüm değerli hocalarımıza ve sporcularımıza açıktır.” Diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.