HASSA’LILAR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KARATAŞ VE EKİBİNE SAHİP ÇIKTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Hassa’ya yapılacak yatırıma Cumhur İttifakı’nın aksinde oy kullandığı gerekçesiyle AK Parti'den ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildiği belirtilen Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ve ekibine Cumhur İttifakı mensupları bir araya gelerek sahip çıktı.

Yayın: 21 Nisan 2022 - Perşembe - Güncelleme: 21.04.2022 01:17:16
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
725 okunma
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR ; HAYRETTİN YENİÇERİ 

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Nisan'da gerçekleştirdiği Meclis toplantısında Hassa ilçesine yapılacak içme suyu ile kanalizasyon şebekesi hizmetleri için Japon kredisi kullanımı konusunda yapılan oylamaya Millet İttifakı üyeleriyle birlikte destek veren Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş'ın yanı sıra Murat Torun, Mehmet Nur, Harun Demirci adlı üç meclis üyesi, "grup kararına uymadıkları" gerekçesiyle AK Parti'den ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edilmesinin yankıları sürüyor.

“BİZLERİ VE TOPLUMU YANILTARAK SÖZLERİNDE DURMADILAR”

 AK Parti Hassa İlçe Başkanı Cafer Sarı,,Hassa  İlçesi’nde bulunan bazı mahalle muhtarları ,  Cumhur ittifakının  ilçe belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetlinin  katıldığı iftar  yemeği  toplantısında konuşan Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve ekinin Hatay Büyükşehir belediye Meclis toplantısında  kendisi ve toplumu yanılttığını öne sürdü. Mehmet Karataş, ”Büyükşehir belediye başkanı ve yönetiminin bizleri ve toplumu yanılttığını ve samimi davranmadıklarını ifade etmek istiyorum. Eğer Büyükşehir başkanı samimi olsa idi birbiriyle hiçbir bağı ve bağlantısı olmayan bu iki projeyi birlikte değil, ayrı ayrı Meclis gündemine getirirdi. Büyükşehir belediye başkanı Defne Turunçlu arıtma tesisini mücavir alan dışına taşınması konusunda defalarca defne halkına sözler vermiştir. “ dedi.

“ VERDİKLERİ  SÖZDE DURMADILAR”

Gelinen noktada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın verdikleri sözlerinde durmadığına dikkat çeken Başkanı Mehmet Karataş,  Büyükşehir başkanı bu sözlerinde durmadığı gibi mevcut arıtma tesisinin aynı parseline daha büyük bir arıtma tesisi yapmak istemektedir. Bu da Defne ilçemizin kalbine yeni bir hançer saplamaktır. Defne halkına ihanettir. Bizim Hassa’ya olan hizmet talebimizi de bu ihanet projesine alet etmek istemiştir. Cumhur ittifakı Turunçlu arıtma tesisinin mücavir alan dışına taşınması gerektiği fikrini savunurken, Turunçlu arıtmanın mevcut yerine daha büyük bir arıtma tesisi yapılması fikrini Defne halkına ihanet olarak görürken bu kararın aleyhinde oy kullanmış olmaktan ötürü üzüntülerimi ifade ediyorum. Büyükşehir yönetimi 2014 yılından bu yana yatırım programında olan Hassa altyapı işlerini bu güne kadar yapmadığı gibi bizlerin Hassa’ya hizmet talebimizi fırsata çevirmek istemiştir. Bu konuda da başarılı olamayacağını ifade etmek istiyorum. ”dedi.

“YAPMIŞ OLDUĞUM KONUŞMA VE GRUP KARARI ALEYHİNE VERDİĞİM OYDAN ÖTÜRÜ TÜM GRUBUMDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Cumhur İttifakının  bugüne kadar Hatay İline yapılacak her hayırlı projeye sonuna kadar destek olduğunu ve olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Mehmet Karataş, “Bizlerde cumhur ittifakı olarak meclis üyeleri ile  Milletvekillerimiz Hüseyin Yayman ve MHP milletvekilimiz sayın  Lütfü Kaşıkçı  ile  birlikte sıkı bir şekilde  takipçisi olacağımızı  belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediye  Başkanlığı kendi beceriksizliklerini başkalarına ciro etme yeri değildir, ilçeleri birbirine düşürme yeri de değildir. Hiçbir ayrım yapmadan tüm Hatay’a hizmet etme yeridir. Büyükşehir belediye  Meclis toplantısındaki yapmış olduğum konuşma ve grup kararı aleyhine verdiğim oydan ötürü tüm grubumdan özür diliyorum. Cumhur İttifakı yoluna aynı kararlılıkla devam edecektir.” Diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.