Vatan Partisi'nden Öncü kadın kurultayı

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, Ulusal Kanal Televizyonu programcısı ve Aydınlık Gazetesi yazarı Şule Perinçek’in katılımıyla Vatan Partisi Adana Öncü Kadın İl Kurultayı yapıldı.

Gündem Yayın: 20 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 20.02.2020 10:52:07
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
441 okunma
Google News

Kurultayda konuşma yapan Perinçek sözlerine “Emperyalizme karşı kazanılmış, emperyalizmin ezdiği, sömürdüğü tüm mazlum milletlere örnek olan ilk ve en büyük zafer, Kurtuluş Savaşımızın önemini en güzel anlatan Hindistan Bağımsızlık Hareketinin dini lideri Gandi’nin "Mustafa Kemal İngiliz’leri yenene kadar Tanrı İngiliz’dir zannederdim." sözüdür” diyerek başladı. “Emperyalizmin ülkeler ve insanlarını nasıl sömürdüğünü, devrimlerle kazanılan özgürlük ve bağımsızlıkları, kapitalizmin toplumlara dayattığı üretmeden tüketme politikalarını; kadınların,Türkiye’nin ve komşu ülkelerimizde ki siyasi, politik ve toplumsal sorunları, bu sorunlara karşı biz kadınlar olarak ne yapmamız gerektiğini; kendimizi, gençlerimizi, geleceğimizi Kurtuluş Savaşımızdan sonra inşa ettiğimiz gibi yeniden, birlik, beraberlikle nasıl inşa edeceğimizi anlatarak tamamladığı sözlerinin sonunda salona “Kadınlar, anneler olarak her sorunun üstesinden gelecek gücümüz var yeter ki birlik ve beraberlik içinde, birbirimize güvenerek ülkemizin çıkarı, milli beraberliğimiz için çalışalım, var mısınız” diye seslendi. Perinçek’e hep bir ağızdan “varız” diye cevap verildi.

Kurultay sonrası TV A da Murat Yonat’ın konuğu oldu. Ardından Küçük Saat Tv de Sedat Memili’nin Farklı Bakış programına katıldı. Sayın Memili’nin ve izleyenlerin

 FETÖ'nün Terör Örgütü oluncaya kadar Türkiye ne bedeller ödedi

 15 Temmuz bir senaryo muydu?

 Eğer bu darbe sonuçlansaydı, durum ne olabilirdi?

FETÖ'nün tasfiyesinde hangi aşamadayız?

 Türk Ordusundan FETÖ temizlenince geriye "Atatürk’ün Ordusu Kalır" görüşüne katılıyor musunuz?

sorularına açık yüreklilikle cevap verdi.

Kaynak: Şule Perinçek Küçüksaat TV'de

ŞULE PERİNÇEK , VATAN PARTİSİ ÖNCÜ KADIN KURULTAYINA KATILMAK İÇİN GELDİĞİ ADANA DA CEMİYET VE KURUMLARA  ZİYARETLERDE BULUNDU

Şule Perinçek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni yeni yerlerinde ziyaret etti. Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. Yerel basına, Türkiye demokrasisi ve gazetecilik mesleği açısından özel önem verdiklerini söyleyen Perinçek, Adana'da bu geleneğin çok başarılı bir biçimde Milli Mücadele döneminden bu yana başarıyla sürdüğünü belirtti. Daha sonra Türkiye'nin sorunları ve çözümlerine ilişkin düşüncelerini açıkladı. Gelen soru üzerine de Suriye ile ilişkilerin geçmişini ve olması gerekeni anlattı. Çok sıcak bir biçimde geçen görüşmenin sonunda birlikte yerel basının sorunlarının ve taleplerinin tartışılacağı bir sempozyum düzenlemenin yararlı olacağı konusunda fikir birliği oluştu.  

Görüşmenin ardından Seyhan Nehri kenarında, yazdan kalma güneşli bir havada Adana’nın simgesi olmuş, Batı Asya’nın en büyük camii olan Mezkez Camii’nin ihtişamlı görüntüsünü arkalarına alarak fotoğraf çekildiler.

Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinin ardından Duruk Spor Salonunun çağrısı üzerine spor salonuna ziyarette bulundu. Spor salonuda karate eğitimi alan minik sporcularla sohbet eden Perinçek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim” sözünü hatırlattı. ”Günümüzde sigara ve uyuşturucu alışkanlığının ilkokul seviyesine düştüğünü, yavrularımızı ancak böyle güzel, hem bedeni, hem de beyni geliştiren faaliyetlerle kurtarabiliriz” diyen Perinçek,  minik sporcuların Antrenörü Avrupa Şampiyonluğu bulunan Elif İnce’yi çok güzel, faydalı, çocukların kötü alışkanlıklara yönelmelerini önleyen bir iş yaptıkları için tebrik etti.

OLABİLECEĞİMİZ  TEK YER

 

Öncü Kadın İl Başkanlığına Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Aycan Duru Akgül seçildi. Akgül kurultay konuşmasında "Vatan Partisi’nde mücadele etmenin ülkemizde Atatürk Devrimini Tamamlamak; Dünyada Asya Çağı ve insanlık devrimine katkı sağlamak” olduğunun belirterek, “Ülkelerin refahı, huzuru ve savaşsız bir gelecek için yapıldığının idrakiyle; verilen görevleri bu bilinçle ve onur duygusuyla, beklentisiz yapacağız.

 

Karada ve mavi vatanda jeopolitik rota çizen partimiz, yıllardır ortaya koyduğu doğru stratejisiyle, cesur ve dik duruşuyla,

“Ben tam bağımsızlıktan yanayım;

antiemperyalistim;

Laik Cumhuriyetten vazgeçmem;

Kemalist Devrimi tamamlamak hedefimdir” diyenlerin olabilecekleri tek yerdir.


Polat Paşamızın da dediği gibi “Övünmek gibi olmasın ama Vatan Partiliyim” dedi.

A.Duru Akgül'ün başkan seçildiği kurulda Vahide Budak, Banu Karahan, Meziyet Sernekli, Tuna Kurum, Çiçek Toprakezer ve Zeynep İlkay Gökçek yönetim kuruluna seçildiler.

A.Duru Akgül

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.