VALİ DEMİRTAŞ “İKİ İNSAN” KONULU ETKİNLİĞE KATILDI

Gündem Yayın: 09 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 09.02.2020 12:40:47
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
19 okunma
Google News

Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen “İki İnsan” konulu eğitim etkinliğine katıldı.

Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, KADEM İl Temsilcisi ReşanArlıer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, KADEM video gösterimi ile devam etti.

KADEM İl Temsilcisi ReşanArlıer ile Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’den sonra bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş; kadınların kimlik, kişilik ve özgürlük mücadelesinde önemli adreslerden biri olan KADEM’in, tek tip kadın modeli yerine, dünyaya farklı pencerelerden bakan kadınların kendilerine yer bulduğu, ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu dile getirdi.

O sebeple KADEM’in toplumsal cinsiyet adaleti ilkesini çalışmalarının odağına alarak, kadın ve erkeğe düşen rollerin dengeli paylaşımına dikkat çeken ve herkesin eşit fırsatlara erişimlerine hizmet eden faaliyetlerini dikkatle takip ettiğini belirten Vali Demirtaş, “Yüklendiği misyon itibariyle kadın ve erkeği birbiriyle çatışan, birbirinin önüne set çeken değil, birbirini tamamlayan iki insan olarak gören KADEM’e yürüttüğü tüm çalışmalarda kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Bu bağlamda kadınlarımıza yönelik olarak ilimizde sürdürülen tüm proje ve çalışmalara, Valilik olarak destek vermeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

İnsanın, bu âlemin nüvesi, bu âlemin özü olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, “İnsan yaratılanların en şereflisi, yeryüzünün halifesidir. İki farklı cinsiyette ve birbirinden farklı özelliklerde yaratılmış olmasına rağmen insan, özünde birbirini tamamlayan bir elmanın iki yarısı ve bir bütünün iki önemli parçası hükmündedir. Biri olmadan diğerinin anlamı ve önemi yoktur. Zira Rabbimiz, kadın-erkek ayrımı yapmaksızın tüm kullarını, yeryüzünün halifeleri tayin etmiştir. İmtihan dünyası olarak nitelendirdiğimiz bu dünyada üstünlük ölçüsünü ise takvaya, yani kendisine karşı sorumluluk bilincine vermiştir. Irk, renk, aidiyet, cinsiyet, yaş, görünüş gibi özellikleri ise dünya imtihanının vesilesi kılmıştır.” dedi.

Bugün geldiğimiz noktada, tüm dünyanın içinde bulunduğu şiddet sarmalının da değerlendirildiğinde, yaşanan tüm olumsuzluklara karşı yeni çıkış yolları bulmak, yeni çözüm önerileri üretmek zorunda olduğumuzu belirten Vali Demirtaş konuşmasının devamında “Bu meyanda inanç, medeniyet ve kültür külliyatımıza yeniden eğilmek, o hazinenin geçmişte tüm dünyaya sunduğu adalet, emniyet, huzur ve saadeti yeniden gün yüzüne çıkarmak mecburiyetindeyiz. En başta evlerimizi, en mutlu olduğumuz mekânlara dönüştürmeliyiz. Bunun için evvela, evlerimizi dinlenip uyumak için gittiğimiz ‘otel odaları’ olmaktan çıkarmalıyız. Saadetin, sevginin, huzurun, güvenin, iyilik ve güzelliklerin paylaşıldığı yerler haline getirmeliyiz. Öte yandan her konuda olduğu gibi kadın-erkek ilişkilerinde de eğitimin taşıdığı önem gözden kaçırılmamalıdır. Hem kadınlarımızın hem erkeklerimizin anlayış, özveri ve hayatı paylaşma çizgisinde, hak ve hukuk temelinde, kendi gelişimlerine katkı sunacak eğitimleri almaları, bilinçlendirme faaliyetlerine katılmaları da mevcut sorunların minimize edilmesine katkı sağlayacaktır. Bilinmelidir ki bu süreçte “ikilik yok, birlik var” anlayışıyla fert ve toplum olarak sergileyeceğimiz tavır, bugün ve gelecekte yaşanması muhtemel olumsuzlukları bertaraf edecek; daha yaşanabilir bir dünyanın kapılarını açacaktır.” şeklinde konuştu. 

Vali Mahmut Demirtaş’ın konuşmasının ardından etkinlik, KADEM Eğitim Direktörü Arzu Arıkan’ın “İki İnsan” konulu bilgilendirme eğitiminin ardından sona erdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.