KAMU İHALELERİNDE YENİ DÖNEM

AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri) Başkanı Mustafa Karslıoğlu gündeme dair sektörle ilgili gelişmeleri açıkladı.

Gündem Yayın: 16 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.04.2020 23:53:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
431 okunma
Google News

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu Kamu ihalelerinde COVİD-19 tedbirleri kapsamında yapılan değişikleri değerlendirdi.

 

KAMU İHALELERİNDE COVİD-19 TEDBİRLERİ   

Ülkemizde 11.03.2020 tarihinden bu yana görülen Covid-19 ile ilgili tedbirler kurumlar tarafından yapılan ihalelerde kurumları ve müteahhitleri rahatlatacak önlemler olduğunu vurgulayan AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu yaptığı açıklamada elektronik ihalelerin hızla arttığı ülkemizde bu tür tedbirlerin alınmasında önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak;‘’Covid-19 virüsü ülkemizde 11.03.20202 ‘de görüldüğünden 1 ay önceki dönemde 7400 ihalenin 1400’ ü e-ihale ile yapılırken, virüs çıktıktan sonraki 1 ay içerisinde 7000 ihalenin 2400’ ü e-ihale olarak yapılmıştır. Yani e-ihale oranı %18’ den %34’ e yükselmiştir.’’ dedi.

 

EKAP AKADEMİYİ TAKİP EDİN!

Bu durumun hem müteahhitlerimizi hem de kurumlarımızı rahatlattığını söyleyen Karslıoğlu “

Elektronik ihaleye hazır olmayan firmaların EKAP AKADEMİ üzerinden‘’http://ekapakademi.kik.gov.tr/’’ deki sanal sınıflarda canlı derslerle sorunlarına ilişkin bilgi alabileceklerini” açıkladı.

Elektronik ihaleye henüz geçemeyen kurumların ise sosyal mesafe hassasiyetini koruduğunu belirten Karslıoğlu, ‘’ihaleler ayrı bir odada takip edilecek şekilde veya dijital ortamda canlı yayın yapılarak ihalelerin gerçekleştirildiğini ve Firmaların uhdesinde kalan ihaleler için de sözleşme imzalayabilmesi açısından ek süre verilmekte olduğunu” açıklayan Mustafa Karslıoğlu; “Tüm bunların yanı sıra Müteahhitlerimiz şehirler arası ulaşım içinde Adana Valimiz Sn. Mahmut DEMİRTAŞ öncülüğünde bağlı bulundukları kaymakamlıktan araç plakası, yetkili kişi ve ihale ilanı ile kısa sürede izin belgesi alabilmektedir.’’ dedi

 

AKAMDER ŞANTİYELERDE DE DENETİMDE

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ‘’şantiyelerde alınacak Covid-19 virüs tedbirleri ile ilgili T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 13.04.2020 kılavuzu üyelere ulaştırılmış, şantiyelerde önlemler Derneğimiz tarafından da sıkı bir şekilde takip edilmektedir.’’ dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.