İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu vefat etti

Gündem Yayın: 03 Mayıs 2020 - Pazar - Güncelleme: 03.05.2020 15:31:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
499 okunma
Google News

Bir süredir Başakşehir'de corona virüs tedavisi gören İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu hayatını kaybetti. Acı haberi, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu resmi sosyal medya hesabından verdi.

"MEKANI CENNET OLSUN"

Kartoğlu, "İnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn... Bir süredir koronavirüs tedavisi gören İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu hocamız Başakşehir'de tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Muhterem hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun..." ifadelerini kullandı.

KARATAŞ DOĞRULADI

Döngeloğlu'nun vefatını, İlahiyatçı Mustafa Karataş hesabından "İnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn Allah rahmet etsin. Ömer Döngeloğlu hocamız vefat etmiştir. Mekanı cennet olsun" ifadeleriyle paylaştı.

 

ÖMER DÖNGELOĞLU KİMDİR?

1968 doğumlu olan Ömer Döngeloğlu İlkokulu Zile Altunyurt İlkokulu’nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

1986–1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta İmam-Hatiplik yaptı. Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı. İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu. Ömer Döngeloğlu eserleri:Peygamberin İzinde,Allah'a Adanmış hayatlar, Yeryüzünün yıldızları, Sözün Miracı; DUAAllah Resulünü görenler, Peygamberimizin Dostları, Mus'ab bin Umeyr,

Ömer Döngeloğlu evli ve beş çocuk babasıydı.Yetiş Haberci Gazetesi Ailesi olarak Ömer Döngeloğlu Hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.