“ Halkı yönetemiyorlar”

Pandemi sürecinde çok zor günler yaşayan Hatay Hassa’da sorunların giderek arttığına dikkat çeken Başkan Murat Göçer, sert konuştu

Gündem Yayın: 03 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 03.01.2021 16:20:50
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
607 okunma
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hassa  İlçe Başkanı Murat Göçer,  Hatay’da Hassa İlçesi başta olmak üzere her ilçede işsizliğin tavan yaptığını belirtti.  CHP’Lİ Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş ve ekibinin tüm imkanları seferber ederek çalıştığına dikkat çeken Başkan Murat Göçer, mevcut iktidarın sorunları çözüme kavuşturamadığını öne sürdü. Son bir hafta içinde,‪ sadece bulaşıcı hastalık nedeniyle Hatay’da günde bir çok hastanın hayatını kaybetmekte olduğu gerçeğinin bilinmesini isteyen Murat Göçer. Hatay’da Hassa İlçesi başta olmak üzere her ilçede mevcut durumların giderek kötüleştiğine dikkat çekti. Başkan Murat Göçer, “Sağlık personeli, çaresiz bir halde hastalanmayı, hatta ölümü göze alarak elinden geleni yapmakta, ancak kötü gidişi durduramamaktadır. Hatay bu durumdayken, ülkenin diğer bölgelerinde de durumun pek farklı olmadığı ortadadır.Halkın sağlığından birinci derecede sorumlu olan yöneticilerimiz, iktidarı elinde tutanlar, bu duruma acilen çözüm bulacaklarına, bir yıldır ağızlarına doladıkları ‘maske-mesafe- hijyen’ kelimelerini tekrarlamakta, yarım yamalak, göstermelik kapanma önlemleri alarak ve gerçekleri halktan gizleyerek zaman kazanmaya çalışmaktadır Mevcut İktidarın Ülkeyi soktukları ekonomik darboğaz nedeniyle, halka ekonomik destek vererek yapılması gereken tam bir kapanmayı, karantinayı uygulamaktan kaçınmaktadır.” Dedi.

“TOPLUMUN DİKKATİNİ BAŞKA YERE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR”

18 yıllık yönetimi ile ekonomiyi batağa sürükleyen, halkın büyük kısmını yoksulluğa, işsizliğe, açlığa mahkum edenler bu durumu perdelemek için daha önce terörü, komşularla savaşı, muhalefetle kavgayı şimdi de pandemiyi kullandığını öne süren Murat Göçer, “Ülke olarak, topyekun, hep birlikte bu korkunç salgına karşı savaşmamız gerekirken, iktidar ve ortakları sürekli olarak ortamı gerginleştirerek, yapay gündemlerle muhalefeti düşmanlaştırmaya, halkı kutuplaştırmaya çalışmaktadır. ‪Bu şekilde toplumun dikkatini başka yerlere çekme çabasındalar. Onların derdi, halkın sorunlarını çözmek değil, iktidarlarını sürdürebildikleri kadar sürdürmektir. Pandeminin yarattığı ekonomik daralma ve işsizlik, hastalık ve ölüm korkusuyla birlikte, aile içi şiddet, kadına ve çocuklara şiddet inanılmaz boyutlarda arttırmış, toplumun ruh sağlığı bozulmuştur. Peki, şimdi sormak istiyorum… Bu iktidarın kendine gelmesi için, CHP ile uğraşmayı bırakıp ülkeyi yönetmeye başlaması için daha ne gerekmektedir? Her gün yüzlerce can alan salgının kontrolü, yargının bağımsızlığının sağlanması, ekonominin düze çıkması, dış politikanın dengeye kavuşması için gereksiz polemikleri, sataşmaları bırakıp canla başla çalışmaya başlaması gerekmez mi? 15. Yüzyılda veba salgınında olduğu gibi, sokakların cesetlerle dolması mı, daha binlerce yurttaşımızın ölmesi mi gerekmektedir?”dedi.

“HALK MEVCUT İKTİDARA ARTIK GÜVEN DUYMUYOR

Halkın, mevcut iktidara güveninin  kalmadığını öne süren Murat Göçer, “Sayın Cumhurbaşkanının hukuk reformu müjdesini verdiği tarihten bu yana, yüzlerce yurttaş gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır. Hukuk sistemine, adalete, içerde ve dışarda güven kalmamış, bu nedenle yurt dışına sermaye akışı hızlanmış, dolar yükseldikçe yükselmiş, paramız pul olmuştur.İçeride kendi vatandaşına destek vereceğine İBAN numarası sunan, zorla kapattığı işyerlerine destek veremeyen bu iktidar, pandemi nedeniyle ekonomisi zor durumda olan ülkelere maddi yardımda bulunacağını açıklamıştır. Şaka gibi!İnsanın inanası gelmiyor.”diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.