DSİ ADANA’DA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTI

Gündem Yayın: 20 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 20.02.2020 10:24:50
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
288 okunma
Google News

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Adana iline ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Adana ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

Adana’ya11Baraj ve 1 Gölet İnşa Ettik

Adana’da son 17 yılda DSİ tarafından çok önemliyatırımlar yapıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın kente 11 Baraj 1Gölet inşa ederek vatandaşın hizmetine sunduklarını açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘‘Bu barajların en önemlilerinden biri olan 2010 yılında hizmete aldığımız 130 metre yüksekliğindeki dev Yedigöze Barajı ile 165.820 dekar arazi sulanmaktadır.Yedigöze Barajı, İmamoğlu Sulamalarının ana su kaynağını oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın hasretle beklediği İmamoğlu sulamalarının bir an önce yapılması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bunun için Yedigöze Barajını özel sektör aracılığı ile inşa ederek Adana’mıza kazandırdık. Şimdi ise İmamoğlu sulamalarının inşaatları farklı kısımlarda devam ediyor.

Bununla birlikte su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Adana’da kalkınmayı hızlandıracak, İl’de sulamayı ve ziraatı geliştirecek 5 baraj daha inşa ediyoruz.

Adana’mızınMünbit Topraklarını Suya Kavuşturduk…

Adana deyince akla geniş ve bereketli topraklar geldiğini ifade eden Genel Müdür Aydın, “Biz de bu bereketli topraklara bereket katmak için 35 çok önemli sulama tesisleri inşa ettik. Son 17 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisleriyletoplam 854.130 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece çiftçilere yıllık 670 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.

Sulamaya açtığımız bu alan çok önemli ama sulayacağımız daha fazla alan var. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden 12 adet sulama tesisi ile 772.130dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk…

Adana’nın bir başka probleminin de sel ve taşkınlar olduğunu açıklayan Aydın, “Bu kapsamda Adana’da 56 adet taşkın koruma tesisi inşa ederek; Adana şehir merkezi ve 90 adet meskûn mahal ve 2.642 dekar alanı taşkınlardan koruduk 3 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatları devam etmektedir.

 

Bunlarla birlikteMeteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre son yıların en yoğun yağışını çok kısa bir sürede alan ve 2019 yılı sonunda bir taşkın felaketi yaşayan Adana’ya anında müdahale ile felaketin daha da büyümesini engelledik. Bu kapsamda DSİ olarak 30 iş makinesi, 5 pompa ve 60 personelle gece gündüz demeden taşkına müdahale ettik.Konu ile ilgili gerekli tedbirleri almak ve incelemelerde bulunmak üzere bizzat geldiğim Adana’da da belirttiğim gibi “DSİ olarak yaraları sarmak adına Adana’mızın yanında yer aldık.” dedi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.