“ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve devletimizin her daim emrindeyiz”

Ortadoğu Türkmenleri Araştırma ve Yardımlaşma Derneği ve Reis Ocakları Adana İl Başkanlığı yaşanan gelişmeleri ortak basın açıklaması yaparak değerlendirdi.

Gündem Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 02:05:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
661 okunma
Google News

Ortadoğu Türkmenleri Araştırma ve Yardımlaşma Derneği ve Reis Ocakları Adana İl Başkanlığı gündeme ilişkin ortak  açıklamalarda bulundu. Reis Ocakları Adana İl Başkanı Orhan Can ve Ortadoğu Türkmenleri Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatih Çabuk yazılı basın açıklamasında Merkez üssü İran’ın Khoy şehrinde  meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde etkilenen Van’da hayatını kaybeden  vatandaşlarımıza Allahtan rahmet  yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diledi.

“ DEVLETİMİZİN HER DAİM EMRİNDEYİZ”

Suriye’de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan  Ortadoğu Türkmenleri Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatih Çabuk, “Suriyede işimiz var diyorlar. Ne işimiz mi var? Hama’da ,Humus’ta, Lazkiye’de , Afrin’de , Halep’te, Şam’da; daha doğrusu  Suriye’nin  her karış toprağında ceddimiz Osmanlı’nın ayak izleri var. Her karış toprağında Türk’ün tarihi var. Türkiye Cumhuriyeti’nin görevi öncelikle Suriye’nin  toprak bütünlüğünü  sağlamak sonrada tarihini  korumaktır. Geçmişini bilmeyen  geleceğe faydası olamaz. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar Suriye’de olmalıdır. İnanıyoruz ki başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere  devletimizin tüm kademeleri Suriye’de gereğini yapacak ve yapmaya devam edecektir. Bizler de devletimizin  her daim emrinde  olacağız. Olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

“DEVLETİMİZİN SURİYE POLİTİKASINI ELEŞTİRENLER ÖNCELİKLE ŞANLI TARİHİMİZİ ÖĞRENMELİDİR”

 Reis Ocakları Adana İl Başkanı Orhan Can ise Ortadoğu Türkmenleri Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatih Çabuk’un açıklamalarına katıldıklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Suriye politikasını eleştirenlerin  tarihi zerre kadar bilmediği iddiasında bulunan Orhan Can, “ Devletimizin Suriye politikasını eleştirenler öncelikle şanlı tarihimizi öğrenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti Suriye’de olduğu gibi Libya’da olduğu gibi dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun  yanında olacak  olmaya da devam edecektir.” Diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN  HER DAİM EMRİNDE OLACAĞIZ”

Reis Ocakları olarak  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  her daim emrinde olacaklarını yineleyen Orhan Can, “  Yalnız Cumhurbaşkanımız Yurt içi ve Yurt dışı politikalarında  yalnız bırakılmıştır.  Görünen odur ki muhalefet işi ve gücü bırakmış Türkiye Cumhuriyetini Avrupa’ya şikayet eder olmuş . Sanki ülkenin iflası  için  çaba sarf eder hale gelmiştir. Muhalefet buna bir an önce son vermelidir. Devletimizin her kademesi ile birlikte ülkemizin bekası için üzerine düşen görevi yapmalıdır.” Dedi.

“AK PARTİ ADANA İL VE İLÇE  TEŞKİLATLARINDA METAL YORGUNLUĞU VAR”

18 yıldır iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’’nde  metal  yorgunluğun  yeniden baş gösterdiğine dikkat çeken Başkan Orhan Can, “ Sayın Cumhurbaşkanımız İl ve İlçe  başkanlıklarını gözden geçirmelidir. Mevcut yönetimleri  kongre sürecinde  yeniden düzenlemelidir. Adana’da İl ve İlçe başkanlıklarında metal yorgunluk  baş göstermektedir. Bu durum ise  Cumhurbaşkanımız ve mevcut hükümetimize  zarar vermektedir. Yerel Yönetimlerde  yürütülen politikalar yanlıştır. O koltuklar  kimsenin babasının  malı değildir. Oturulan makamın hakkı verilmelidir. Verilmiyor ise derhal o makamlar   terk edilmelidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  yürütülen politikalara ve  metal yorgunluğuna son vereceğine ise inancımız tamdır. “ şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.