“ Bu devlet, vatan, millet, bayrak için varız”

Türkiye Cumhuriyeti ay yıldızlı bayrağın emrinde olduklarını ifade eden Orhan Can Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde olduklarına dikkat çekti.

Gündem Yayın: 21 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 21.01.2020 12:55:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
732 okunma
Google News

Reis Ocakları Adana İl Başkanı Orhan Can, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında ve Türkiye Cumhuriyeti ay yıldızlı bayrağın emrinde mücadele etmekten onur duyduklarını söyledi.

“BU GEMİ BİZİM GEMİMİZ”

Reis Ocaklarının  önemine değinen Orhan Can, , “Amacımız devletin yanında olmaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında ve Türkiye Cumhuriyeti ay yıldızlı bayrağın emrinde mücadele etmek. Reis Ocakları teşkilatı olarak  aynı geminin yolcularıyız. Bu gemi bizim gemimiz. Biz bu geminin içindeyiz. Hangi ocak olduğu fark etmiyor, önemli olan vatanımıza devletimize bayrağımıza sahip çıkmak” diye konuştu.
 

“ÜZERİMİZE DÜŞEN HER TÜRLÜ SORUMLULUKTAN KAÇMAYIZ”

Ülkemizin  son dönemlerde ülkenin kırılgan bir yoldan geçtiğini kaydeden Orhan Can, “Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin yanında olmak için biz buradayız. Herkes hesabını düzgün yapsın. Eski Türkiye artık yok. Her şeyi devletimizden beklemeyeceğiz. Üzerimize düşen her türlü sorumluluktan kaçmayız. Tek amaç; devlet, vatan, millet, bayrak” şeklinde konuştu.

“DOĞU TÜRKİSTAN  YALNIZ DEĞİLDİR”

Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Orhan Can,  Çin’e ve olaylara seyirci kalan Birleşmiş Milletler’e sert sözlerle yüklendi. Orhan Can, “Bu gün Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramını, Çin’in yaptığı insanlık dışı uygulamaları görmezden gelmek düpedüz zalimliktir Her ne hikmetse konu başkası olunca bülbül kesilen insan hakları savunuculuğundan bahseden ülkeler, konu Türk Ve Müslüman olunca adete dut yemiş bülbüle dönüyor Tüm bu artarak devam eden şiddet sarmalı aslında Cumhurbaşkanımız sn Recep Tayyip Erdoğan’ında dediği gibi Birleşmiş Milletlerin pasif kalmasından kaynaklanıyor Bu bağlamda dünyanın çeşitli yerlerinde Arakan’da, Keşmir’de Doğu Türkistan’da yaşanan vahşet ve asimilasyona ses çıkartamaz hale gelen Birleşmiş Milletler meşrutiyetini sorgulatır hale gelmiştir Dünya beşten büyüktür tezini ortaya koyarak mazlum halkların özelliklede Müslümanların sesini duymayan bir oluşumu, Mazlum hakların bir temsilcisi olarak göstermeye çalışmak düpedüz riyakarlıktır.Ama herkes sussa da biz Reis ocakları olarak susmayacağız, Bu yaşanan insanlık dramına asla seyirci kalmayacağız.Zulmü durduramıyorsak bile her platformda duyurarak mücadelemizi sürdüreceğiz Bu manada Çin’e yapmış olduğu bu insanlık dışı uygulamalardan bir an önce vazgeçmesi çağrısında bulunmak istiyorum Türk’ün sabrını denemeye kalkmayın Şiddet, şiddeti doğurur bunu unutmayın Doğu Türkistan’lı kardeşlerimiz yalnız değildir. Yapılan bu zulmü esef ve lanetle kınıyoruz.” dedi

Özel Haber : Hüseyin YETİŞ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.