BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK; “HERKES İÇİN ADALET İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

Gündem Yayın: 15 Şubat 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 15.02.2020 13:46:51
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
468 okunma
Google News

 

Adana Barosunda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlar düzenlenen törenlerle avukatlık mesleğine adım attılar.

 

 

Başkanlık odası ve Mahmut Esat Bozkurt avukatlar salonunda yapılan törenlere Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Timur Ortatepe, Av. Mert Kuşdemir,  aileleri, sevenleri ve avukatlar katıldılar.

 

Törende; Büşra Cankara, Ömer Özçelik ve Pınar Gatgar, meslek yemini edip, cübbe giyerek ruhsatnamelerini Av. Veli Küçük’ün elinden teslim aldılar.

 

Genç avukatlara cübbelerini Av. Bayram Sayar, Av. Ülkü Tolunay ve Av. Mert Kuşdemir giydirdi.

 

Törende konuşma yapan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarını, aileleri ve staj dönemlerini yanlarında geçirdikleri büro avukatlarını kutladı ve başarılar diledi.

 

 

550 stajyer avukat sayısına ulaştıklarını ifade eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, son dönemde genç meslektaşlarına staj yapacak büro bulmakta zorlandıklarını vurguladı.

 

Avukatlık mesleğinin son dönemlerin önemli bir kariyer mesleği olduğunu vurgulayan Av. Veli Küçük  “Bugün 3 bin yıllık geçmişe sahip bir mesleğe adım atıyorsunuz.  Adana Barosu ailesine güç katacağınıza inancım tamdır. Genç meslektaşlarıma emek ve çaba sarf eden aileleri ve büro avukatlarını kutluyorum. Genç meslektaşlarıma keyifli bir meslek yaşamı diliyorum” dedi.                                                                                                                                                   

BARO BAŞKANI “GÜLİSTAN DOKU NEREDE?” DİYE SORDU

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuşmasında Tunceli’de 5 Ocak tarihinden bu yana kayıp olan Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nunnerede ?olduğunu sordu.

Yaşanan olayın vahametine dikkat çeken Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Ülkemizde buna benzer çok olaylar oluyor belki ama Gülistan’ın arkadaşı olduğu iddia edilen kişinin emniyette  soruşturmayı yürüten üst düzey birinin babası olmasından ötürü bugüne kadar etkili ve tatmin edici bir soruşturma yürütülmediği gibi ilgili kişilerin sanık olarak emniyete dahi alınmaksızın ifadelerinin alınmamış olması akıllara çeşitli kuşkular getiriyor. Ailesi ve yakınları da genç kızın akıbeti ile ilgili bilgi alabilmelidir. Buradan devletimize çağrımdır. İnsanların vücut bütünlüğü ve yaşam hakkı korunmalıdır. Umarım Gülistan Doku herhangi bir zarar görmeden ve yaşamsal tehlike yaşamadan olay aydınlatılır.”

 

“HERKES İÇİN ADALET İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Ülkemizde cadı avı haline dönüşen düşünce ve ifade özgürlüğüne dair hukuksuzluklara dikkat çeken Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Kaynağını Anayasa’dan ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden alan düşünce ve ifade özgürlüğünün  sosyal medya alanında tam manasıyla kullanılamamasının en son hedef haline gelen kişi Aktivist ve İnsan Hakları Savunucusu NataliAvazyan’dır.  Hakkında “havuz medya” mensubu bir yazarın yazısını alıntılayarak sosyal medyada paylaşımından ötürü soruşturma açılmış ve hasta olmasına rağmen apar topar gözaltına alınarak adeta terörist muamelesi görmüştür. Umarım ülkemizde bu tür hukuksuzlukları ve hak ihlallerini bir daha yaşamayız. Son dönemde siyasi iktidarın kendi eksenine aldığı, kadrolaştığı yargının araç olarak kullanılmak suretiyle insanlar üzerinde baskı ve endişe ortamının yaratılmak istenmektedir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizde ileri demokrasinin gereklerinden asla taviz vermeyeceğiz, Bu tür karanlıklara teslim olmayacağız. Hukukçular ve hak savunucuları olarak tavrımızı ortaya koymaya ve herkes için adalet istemeye devam edeceğiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.