GÜNGÖR : “ YAŞADIKLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Adana şehir merkezinde 15 bina yıkıldı. 418 vatandaşın hayatını kaybettiği Adana’da 148 binaya da ağır hasarlı raporu tutuldu. En son yaşanan artçı depremlerden sonra vatandaşların korkup apartmanları terk ettiği Adana’da en fazla binaların yıkıldığı ; can kaybının yaşandığı Güzelyalı Mahallesinde Muhtar Göktürk Güngör, Yetiş Haberci gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın: 13 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.03.2023 01:40:32
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
243 okunma
Google News

ÖZEL HABER : HÜSEYİN YETİŞ

Adana’da yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar apartmanları terk ettiği için görevlilerin hasar tespiti yapamadığı öğrenilirken, Güzelyalı Mahalle Muhtarı Göktürk Güngör, mahallesinde 100 binanın hasar tespitinin yapılamadığını, tespit için apartmanda nöbetçi bir kişinin kalması gerektiğini söyledi.

 

 “BAŞKAN SONER ÇETİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Depremde en çok zarar gören Güzelyalı Mahallesinin  Muhtarı Göktürk Güngör , depremler sonrasında  karşılaştıkları sorunlara  dikkat çekerek, yıkılan binaların  nedenini ihmalkarlık olarak nitelendirdi. Göktürk Güngör, “ Bazı şeyler Allahtan  gelse de kulun vesile olduğunu söylemek isterim. Yaralarımızı sardıktan sonra ayağa  kalktığımızda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin  hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Burada işler yapılırken ilgisizlik ve alakasızlık var. Apartmanlarımızın kolonları kesik. Belediye personellerinden bir tanesi gelip te  apartmanları kolonları kontrol etmedi. Bir çok apartmanımızda  kolonların güçlendirilmesi gerekirken ; başımıza o kadar felaket geldiği halde Malatya ve İzmir ,Elazığ depremlerini  bunları n hiç birisini aklımızda tutmadık. Başımıza gelenlerin hepsi unutuldu. Kolonları güçlendirilmesi gerektiği   halde bunları altı ay içerisinde güçlendirmemiz gereken özelliğimiz var iken bunların hiçbir tanesini insanlar tarafından bilgilendirilmedi. Apartmanlarımız ile ilgilenmedi. Bazı komşularımız kolonlarını  kesti. Kolonlarını  kesen apartman sakinlerini  tespit etmedi. Yıkılması gereken apartmanları tespit etmedi. Molozları bile ücretli alırken ;  bu molozu  nereden aldıklarına bakmadı. Bu molozlar oluşmadan oradan ne kadar hafriyat çıkabilecek olduğuna bakması gerekirken, bu basit bir şey iken ; bunların hiç biri maalesef yapılmadı. İlçemizde  yıkılan 11 aparpatmanın müteahhidi  kendi müteahhidiydi. Alpargün soy isimin  belediyede araştırılmasını istiyorum. Ben, bu kişilerin  kimler ve hangi görevde olduklarını biliyorum. Ayşen Alpargün  Muhtarlıklardan sorumlu  kendisi. Alpargün inşaatların bağlarından tutun, Çukurova İlçesinde  mahallemizde yıkılan binaları  hangi  müteahhit yapmışsa,  yapı denetimleri konusunda imza vermiş ise mimarlarına  kadar , meclis üyelerine kadar , kim bunlardan  besleniyor ise ilişkileri kimlerin var ise bundan sonraki süreçte takipçisi olacağız.” Dedi.

“İNSAN ALLAHTAN KORKAR KULDAN UTANIR”

Çukurova  belediyesinde  muhtarlıklardan sorumlu  müdürün  kendilerini telefonla arayarak mahallelerindeki toplanma alanlarının sayısını sormasına  tepki gösteren Göktür Güngör, “ Başkanlık sisteminin bu soruyu sorduğu cevabını aldım. Bende bu soruya yazılı bir şekilde müsait olunca cevap verebileceğimi ifade ettim. İnsan bu soruyu sorarken utanır. Bizim yedinci günümüzde Çukurova Belediyesi Mahallemizdeki  toplanma merkezi sayısı soruluyor ise içinde kaç tane insan var diye soruluyor ise baştan sona Soner Çetin’in karşısındayız.” Dedim. İnsan Allahtan korkar kuldan utanır. Burada bu kadar insan mağdur edildi. Hiçbir şekilde ilgilemedi. Bizlere zerre kadar bir faydaları olmadı. Mahallemizin boğazından   haram lokma geçmesin. Kendi sebep oldukları ; kendilerinin ihmalkarlıklarından sebep oldukları  ve depremde yıkılan binalara gelerek sadece görüntü verdiler. Burada bilinçli bir şekilde göz göre göre öldürüldü” dedi.

“  MAHALLE HALKIMIZLA BERABER GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Güzel yalı mahallesinde  yıkılan binaların dışında 10’dan fazla ağır  hasarlı, 50 den fazla orta  hasarlı bina olduğuna dikkat çeken Göktürk Güngör, “Mahallemizde 33  katlı apartman var. Yan  tarafımızda 27 katlı  apartmanımız var. Buralar a kimler imza veriyor ise buraları kimler açıyor ise kimlerin çocukları ise gereğini  yapacağız .Yaşanan can kayıplarına gelince iki tane apartmanda sadece 150 kişi vardı. Bir kişi sağ  kurtuldu . Üç tane apartmanda 38 kişi vardı. Kurtulan olmadı. Adana halkımızda onur var ise en son olan depremini unutmamalıyız. Kimler sebep oldu ise onların hep beraber karşında olmalıyız.” Diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.