GİRGEÇ : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ TECRÜBEYLE İMTİHANI: BİLMEK Mİ - BİLDİĞİNİ AKTARMAK MI?

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç ; Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin kariyer planlamasını bir eleme yöntemiyle belirleme planı yapması hatasından dönmesi gerektiğini kaydetti.

Eğitim Yayın: 30 Temmuz 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 30.07.2022 12:25:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
164 okunma
Google News

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç,  “Sayın Bakan, keşke öğretmenlerimize mesleki tecrübeyi üniversite de mi yoksa meslek hayatlarında yaparak ve yaşayarak mı edindiklerini sorup buna göre değerlendirme yapabilse ya da meslek hayatımızda karşılaştığımız sorunlarının ne kadarını üniversitede aldığımız akademik eğitimle çözdüğümüzü bilebilse! Keşke işin mutfağına göre kariyer planlaması yapılabilse.” Dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZ BU HATADAN DÖNMELİDİR!”

Sınav nedir sorusuna verilecek en iyi cevabın sınavın bir eleme yöntemi olduğunun bilinmesi olarak belirten Durdu Mehmet Girgeç,  “Sınav, her kategori için net bir eleme yöntemidir! Öğretmenin kariyer teminatı da sınav değil tecrübesi ve eseri olan öğrencileri olmalıdır! Tecrübeli bir öğretmeni belkide mesleğine hiç katkı sunmayan bilgi yüküyle elemek kariyer planlaması değil itibarsızlaştırma süreci olacaktır!Yüzlerce öğrencinin hayatına dokunan, onlara rol model olup onları hayata hazırlayan öğretmenlerimizin kariyer planlamasını bir eleme yöntemiyle belirleme planı yapan Milli Eğitim Bakanlığımız bu hatadan dönmelidir! Zira öğretmenim itibarı MEB’in namusudur ve öğretmeni elemenin nasıl bir itibar kaybı olacağı iyi anlaşılmalı ve MEB sınavı kaldırarak bu tartışmayı sonlandırmalıdır.Elbette öğretmenlerimiz için de gelişim ve kariyer planlaması yapılmalıdır. Ancak kariyer planlamasında, öğretmenimizin bir diğer öğretmenimizin rakibi olmadığı gerçeği üzerinden hareket edilmeli ve bilgi ölçülürken tecrübe bir kenara atılmamalı, mesleğimizin bilmek mesleğinden çok daha öte bildiğini aktarma mesleği olduğu da unutulmamalıdır.” Şeklinde konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.