“EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ”

Yüreklerinde dost ve müşterilerine hizmet etme aşkıyla direksiyon sallayarak ekmeğini kazanmaya çalışan S.S 16 Nol’lu Önderler Motorlu Taşıtlar Kooperati ailesi geleceğe emin adımlarla yol almaya devam ediyor.

Yaşam Yayın: 29 Temmuz 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.07.2024 11:44:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 11 dk.
171 okunma
Google News

Yüreklerinde dost ve müşterilerine hizmet etme aşkıyla direksiyon  sallayarak ekmeğini  kazanmaya   çalışan S.S 16 Nol’lu Önderler Motorlu Taşıtlar Kooperati ailesi geleceğe emin adımlarla yol almaya devam ediyor. Genç  yaşına rağmen   çalışmalarıyla takdir edilen Öndeler Durağı ailesinin 2. Başkan  Dinçer Karavaş  ise yaşadıklarını  tek kelimeyle özetliyor.

 

ÖZEL  HABER :  HÜSEYİN YETİŞ – ŞÜKRÜ AĞBAŞ

Sabahın ilk ışıklarından , gece  yarısına kadar  dost ve müşterilerine hizmette sınır tanımayan S.S 16 Nol’lu Önderler Motorlu Taşıtlar Kooperatifindeyiz.   Kavurucu   yaz sıcaklarını iliklerimize kadar hissettiğimiz  şu günlerde Adana’nın Seyhan İlçesi’nde Kocavezir Mahallesi Obalar Caddesi  üzerinde bulunan kooperatif binasına yolum  her zaman düşer.

Kendi evinizdeymiş gibi konfora sahip araçlarda yolculuk eden vatandaşlarımıza hizmet etmeyi rehber edinen  ; çok sevdiğim ağabeylerim Şehmus Turgut  kardeşlerin  başkanlığındaki  Motorlu Taşıt Kooperatifi  dolmuşlarının Dağlıoğlu, Karasu ve Küçükoba  , Kıbrıs Caddesi, ve Gülbahçesi  , Sapeksa, Yeni Hal  güzergahlarında  sabahın ilk ışıklarından ; gecenin yarısına kadar   dost ve müşterilerini gidecekleri  yere  güvenle  taşıyan   ;   sevgisi ve saygısı ile gönüllerde taht kuran 37 dolmuş aracının  şoförlerinin direksiyon sallayarak  ekmeğini   nasıl  kazandıklarına  şahit oluyoruz.  

Dostluğun, kardeşliğin, sevgi ve saygı içerisinde  vatandaşlara  daha nasıl  güzel hizmet  verilebilir  çabalarını  her daim gösteren Öndeler Durağı ailesinin 2. Başkan  Dinçer Karavaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri  başta olmak üzere  Önderler Kooperatifi ailesinin   heyecanlı ve coşkulu  çalışmalarına şahit olurken  ;    Her geçen gün  ağırlaşan ekonomik şartlara aldırış etmeden  yaşanan sorunlar ve çözüm yollarını konuşmak istedim. 

Hemde  gönüllerde şarklarıyla iz bırakırken ; yüreklerde sevgisinden yıllar geçsede bir şey kaybetmeyen Müslüm Gürses ( Müslüm Baba) şarkılarını  ; Müslüm baba fotoğraflarına  bakarak ..  Genç  yaşına rağmen  yüreğindeki hizmet etme aşkı ile takdir edilen Öndeler Durağı ailesinin 2. Başkan  Dinçer Karavaş ile kısa zaman diliminde çayımızı yudumlarken sohbet etmeye  başlıyoruz.

“ BURADA GÖREV YAPMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

Kendinizi ve S.S 16 No’lu Önderler Motorlu Taşıtlar Kooperatini  kısaca tanıtabilir misiniz?

Burada şahsımdan önce Kooperatif Başkanımız Şehmus Turgut ve çok değerli kardeşimiz birlikte görev yapmaktan çok mutluluk duyduğum  kardeşim Şehmus Turgut ve birbirinden kıymetli yönetim kurulu üyelerimiz ve  Önderler Kooperatif  ailesi olarak dost ve müşterilerimize  hizmet vermekteyiz. Şahsım ; 1981 Adana doğumluyum. Adana’mızın yetiştirdiği genç durak başkanlarından bir tanesiyim. Önderler Kooperatifi  1980’li yıllardan beri hizmet vermektedir.  37 aracımız mevcuttur. Dünden bu güne kadar bir çok büyüklerimiz  başkanlık görevini onurla yaptılar. Kooperatifimizin  birbirinden değerli üyeleri  2018 yılında şahsımı uygun görerek Yönetim Kuruluna seçtiler. 2022 yılından beri 2. Başkanlık görevini üstlenmiş bulunmaktayım. Bu bölgenin taşıma işinin sorumlusuyuz.

“AKARYAKIT FİYATLARI BİZLERİ  ÇOK ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”

Burada dost ve müşterilere hizmet verirken kooperatif ailesi olarak  karşılaştığınız sorunlarınız nelerdir?  

Burada en önemli sorunumuz Trafik. Akaryakıt fiyatlarının  her gün zamlanması. Artaç ve diğer  Sigorta primlerinin çok yüksek olması. Devlet büyüklerimizden her durak  başkanımız gibi bizlerde destek beklemekteyiz.  Hakkımızda hayırlısı olsun. Ama, durmak bilmeyen mazot ve diğer akaryakıt zamları en büyük yükümüz. Diğer bir sorunumuz ise  girdi maliyetleri. Yani  lastik, araçlar arızalandığında bakım ücretlerindeki  artış giderek daha fazla olmaya başladı.

“DEVLET BÜYÜKLERİMİZ EN İYİ ÇÖZÜMÜ BİLİYOR”

Sorunlarınızın çözümü  nelerdir?

Sizin de bildiğiniz gibi akaryakıt zamları ve diğer vergi , sgk primleri, girdi  maliyetleri ve diğer sorunların öncelikli çözümü devlet büyüklerimizdedir. Bizler, burada ekmeğini direksiyon sallayarak kazanmaya çalışan emektar şoför kardeşlerimizle , araç sahiplerimizle ve Önderler Motorlu Taşıtlar Kooperatifi ailesi olarak vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz.

“ÇOK ZOR BİR EKONOMİK SÜREÇTEN GEÇMEKTEYİZ”

Sorunlarınızın  Çözümü noktasında ilgili  yetkili kurum ve kuruluşların desteği sizce nasıl?  Yeterince destek görebiliyormusunuz?

Şunu tüm içtenliğimle ifade edebilirim ki bizlerin burada yaşadığı sorunlar diğer motorlu taşıt kooperatiflerimizde aynıdır. Bizler, herkeslere ne imkanlar ve destek sunuluyor ise bizlere de sunulmasını talep ediyoruz. Çok zor bir ekonomik süreçten geçiyoruz.  Sizlerde biliyorsunuz ki  pandemi  ve deprem sürecini  yaşadık. Özellikle pandemi sürecinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız çok değerli büyüğüm Zeydan Karalar başkanımızın imkanları ölçüsünde bir mazot desteğini  gördük. Kendisine ne zaman ihtiyaç duysak her daim yanımızda. Bu nedenle kendisine çok ama çok teşekkür ederiz. Bizlerde başkanımızın yanındayız.

“HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN”

Ülkemizde akaryakıt fiyatlarının sürekli artış göstermesi sizleri nasıl etkiliyor?

Biraz önce ifade ettiğim  gibi durmak bilmeyen bir akaryakıt zammı var. Bu konuda nasıl ve ne yapmamız gerektiğini çoğu zaman bilemiyoruz. Çok zor ekonomik süreçten geçiyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.

“İNSANLARIMIZA YAŞADIĞIMIZ ZORLUKLARI ANLATABİLMEKTE ZORLUK YAŞIYORUZ”

Adana ‘da bir süre önce toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Siz  bu yapılan zammı  nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce Adana’da toplu  taşıma ücretleri hayat şartlarına göre ne durumdadır.

İnanın toplu taşıma zammını insanlarımıza anlatmakta çok ama çok zorlandık. Hala zorlanmaktayız. Vatandaşlarımız bizlere çok ama çok tepki gösteriyorlar. Keşke akaryakıt ve diğer girdi  masraflarımız makul seviyede olsa. Bizde ona göre daha ucuz bir fiyata taşıma imkanımız olsa. Bunun  yanı sıra her şeye zam geliyor. Bu zamlar makul seviyeden daha çok artış gösteriyor. Bizler  toplu taşıma fiyatlarına zam alınması kararını alırken ; dar gelirli asgari ücretli, mağdur durumdaki vatandaşlarımızın da içinde bulunduğu zor hayat şartlarını göz önüne aldık. Hatta, zam  kararını en geç uygulayan bizler olduk. Adana’da toplu  taşıma ücretleri hayat şartlarına göre çok ama çok fazla. Ama, zamların artışını göz önüne aldığımızda bizler hizmet  verebilmek  için bu kararı almak zorunda kaldık. Bu nedenle,  mağdur,  imkanı olmayan , dolmuşumuza binen kim olursa olsun hiçbir şekilde zorluk çıkartmadan gereken yardımı her daim yapmaktayız.

“GÜNÜN YAŞAM KOŞULLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK PROJELER GERÇEKLEŞTİRİLMELİ”

Adana’da ulaşımda yaşanan sorunlar nelerdir? Ulaşım sorununun çözümü konusunda sizce ne gibi projeler hayata geçirilmelidir?

Adana Büyükşehir Belediye başkanımız Zeydan Karalar,  Ulaşım Koordinasyon Merkezi  (Ukame)  yetkililerimiz , Adana Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliğine  bağlı Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanımız Nihat Sözütek, Önderler Motorlu Taşıtlar Kooperatifi ailesi olarak bir araya gelen, her daim çözüm üreten  tüm  yetkili kurum ve kuruluşlarımız düşünerek planlı ve programlı bir çalışma gerçekleştirmeli.  Günün yaşam koşulları göz önünde bulundurularak projeler gerçekleştirilmeli.  Trafik Sorununun çözümüne dönük projeleri hayata geçirmeliler. Sayın Başkanımızın kısa zamanda gerçekleştirdiği alt geçitlerin sayısı bence arttırılmalı.

“ELEKTRİKLİ SCOOTER MOTORLARIN AKIBETİ İÇİN REFERADUM YAPILMALI”

Adana’da Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerin bulunduğu bölgede toplu taşıma hizmeti vermektesiniz. Burada   mültecilerle karşılaştığınız sorunlarınız var mı ?

Bölgemizde Suriyeliler çok fazla. Bu başlı başına bir sorun.  Çok fazla scooter  motorsikletler var. Sonucu ölümle biten kazalar oluyor. Bu motorlar sessiz oldukları için bunların nasıl ve nerden geleceğini  araç şoförlerimiz  göremiyor. Şu ana kadar kaza olmadı ama olmayacağı anlamına gelmez.Avrupada Franda’da bu sorunla karşılaşan ilgili  yetkililer bu araçların trafikten kaldırılması konusunda referandum yapıyor. Bence, ülkemizdeki  yetkili kurum ve kuruluşlar Suriyelilerin daha fazla kullandıkları scooter motorların  trafikten  kaldırılması konusunda  Adana ve ülkemizde diğer illerde yaşayan Suriyelilerin kullandıkları motorlu elektrikle  çalışan scoterler için referandum yapmalı. Halkımıza sorarak ona göre bir karar almalılar. Ayrıca kaldırım işgalleri hat safhada. Adana Büyükşehir Belediyesi  Trafik Zabıta ekiplerini göreve davet ediyoruz.

 

“MÜSLÜM BABA VE ADANALI RAHMET OLMUŞ GÜZİDE SANATÇILARIMIZN HATIRALARI YAŞATILIYOR”

Buraya geldiğimizde  kooperatife bağlı bazı araç şoförlerinizin Adana’da bir dönem ekmeğini  kazanmış ve yıllar geçse de yüreklerde sevgisi eksilmeyen  Arabeskin Müslüm Babası  başta olmak üzere güzide ses sanatçılarımızın hatıralarını  yaşatmaya çalıştıklarını gördüm. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz. Adana’lı ses sanatçılarına ve yetişmiş aydınlarına yeterince sahip çıkabiliyor mu? Bu konuda ne gibi  çalışmalar yapılabilir?

Müslüm babaya rahmet olsun. Bizim burada çalışan personellerimizin Müslüm babaya ayrı bir ilgisi var. Emektarımız 41 yıldır burada bizlere hizmet veren büyüklerimiz var. Turgay abimiz Müslüm babayı her yıl ölüm yıl dönümünde rahmetle anar. O kadar çok değerli  abilerim ve kardeşlerimiz var. 240 plakalı Metin Demircan ve turgay abimiz bu kardeşlerimizden sadece bir  kaç tanesi. Sizin de ifade ettiğiniz gibi Adana’da bir dönem ekmeğini  kazanmış ve yıllar geçse de yüreklerde sevgisi eksilmeyen  Arabeskin Müslüm Babası  başta olmak üzere güzide ses sanatçılarımızın hatıralarını  yaşatabilmek  çok güzel bir duygu. Çok güzel bir davranış. Ve.. sadece Müslüm baba değil Adana’lı tüm sanatçılarımızın hatıraları   yaşatılmalı.

“BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ”

Burada çok güzel hizmetler vermektesiniz. Mesajınız  nedir ?

Tapu dairesinin bulunduğu  yerde yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi  yapılırken  yol biraz daha geriden olsa iyi olurdu. Bu yol genişleyecek mi ? Ama, yıllardır hizmet verdiğimiz Obalar  Caddesi aynı konumda. Trafiği her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Araç sayısı çok fazla. Devlet Büyüklerimizin bir bildiği vardır. Ama, bizler burada ekmeğimizi  kazanmaya çalışıyoruz. Elbette sorunlarımız olacaktır. Birlik ve dayanışma içerisinde sevgi ve saygımızı her daim  koruyarak zorlukları aşabiliriz.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.