DUYU : “USTA ÖĞRETİCİLERİMİZİN SGK VE EK DERS DEĞİŞİKLİĞİ MÜFREDATINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMALI “

Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mail Duyu ; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve ekibine seslendi.

Eğitim Yayın: 19 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 19.09.2023 11:35:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
795 okunma
Google News

Türkiye’de  98 bin usta öğreticinin SGK ve Ek ders  müfredatında  değişiklik yapılmasını istediklerini  hatırlatan  Mesleki Eğitimciler  Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mail Duyu ;  Usta öğretici  meslektaşların   Ek derslere % 25 gelen zammın yetersiz olduğunu belirterek   usta öğreticilerin boynu bükük  yetim yoksul  üvey evlat muamelesi gördüklerini  öne sürdü.

“EK DERS ÜCRETİMİZ EN AZ 200 TL OLARAK İŞ GÜVENCEMİZ 12 AY  DEVAM ETMELİDİR”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve ekibinin usta öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaptığı yüzde yirmi beş oranında  artışın yetersiz olduğunu belirten Mesleki Eğitimciler  Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mail Duyu , SGK değişikliği  yapılarak    müfredat  değişikliğine gidilmesini istedi. Türkiye genelinde 98 bin usta öğretici olduğuna dikkat çekti. Mail Duyu,  “ Milli Eğitim Bakanımız sayın Yusuf Tekin ve ilgili devlet  büyüklerimizden talebimiz Usta  öğreticilerimizin talebi SGK  müfredat değişikliği yapılıp  kadrolu öğretmenlerin ek dersinden çıkartılması ders  saati düzenlenmesi yapılmasıdır. Usta öğreticilerimizin  haftada 30  saat ayda 120 saat derse girerek  yılın 12 ayı içinde ders  ücretinin resmi tatil , dini bayram, kar tatili,  halk eğitim müdürlüğünün 1 - 2 Ay   ve SGK sız ücretsiz tatile ayrılması ve  puanlama sıralamalarında kişi sıralama listesinde kişiye sırası gelene kadar  çalışma günleri 60 ile 90 gün arasında   zorunlu  çalışmamaya  itilmemesidir. Usta öğretici  en düşük maaşı  memur maaşı tutarında aylık kazanç elde etmesi ve ders ücreti müfredatının değişiklik yapılmasıdır.   usta öğretici ders saatinin en az 200 TL olmasıdır. Bu yönde talebimizin  düzenlenmesini istiyoruz.” dedi.

“İNSANCA  YAŞAMAK USTA ÖĞRETİCİLERİMİZİN DE HAKKI”

 

Enflasyon  karşısında usta öğretici  meslek taşlarımız ezilmeye devam ettiğini söyleyen Mail Duyu, “ Deprem sonrasında Türkiye şartlarında ev kiraları 10 bin ve 15  bin tl aralarında .  Fayiş  fiyatlar ile  kiracı usta öğreticiler bu kiraları ödeyerek mağdur  ediliyor. Yarı aç yarı tok  3- 4  kişilik ailesi  ve  ailenin aylık gıda gideri  çocuklarının okul masrafları ile yükselen  enflasyon  karşısında aylık gideri 23 bin TL yi bulmaktadır. Zor şartlarda evini çocuklarını  masraflarını  geçindirmekte zorlanan usta öğreticilerimiz yükselen enflasyon karşısında  ailesini nasıl geçindireceğinin  endişesi ve hayatta tutunma mücadelesini sürdürmektedir. Okula giden çocuklarına  bir simit dahi alamayıp  geçim mücadelesi ve açlık ve sefalete itilmişlerdir. Bu nedenle   ; biran önce Usta öğreticilerimizin  SGK ve ek ders değişikliği müfradatı düzenlenmesini sayın devlet büyüklerimizden talep ediyoruz.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.