DR. ÖĞR. ÜYESİ CENAB TÜRKERİ ‘DEN MUHTEŞEM ETKİNLİK

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezinin düzenlediği etkinlikle Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cenab Türkeri “Orta ve İleri Yaşta Fiziksel Aktivite ve Egzersiz” konusunda bilgiler verdi.

Yayın: 15 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 15.06.2023 09:53:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
274 okunma
Google News

Günümüzde giderek önem kazanan “Orta ve İleri Yaşta Fiziksel Aktivite ve Egzersiz”  konusu Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları ve Uuygulama Merkezi Kültür Evinde  ele alındı.  Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitim Bölümü  Dr. Öğr. Üyesi Cenab Türkeri  Adana Seyhan İlçesi Türk Ocağı Mahallesinde bulunan Adana Ticaret Odası Kızacıkzade konağında “Orta ve İleri Yaşta Fiziksel Aktivite ve Egzersiz” konulu konuşma yaptı.

ÖRNEK AÇIKLAMALARDA BULUNDU 

Karşılıklı fikir alışverişi şeklide gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gördüğü gözlenen  konuşma sırasında Dr. Öğr. Üyesi Cenab Türkeri  ;  Genel tavsiyeler, sürat geliştirici egzersizler, Dayanıklılık geliştirici egzersizler, Motorik Özellikler, Nöro Platestizite, Orta İleri Yaş Fiziksel Durum Belirleme Testleri, Egzersiz, Fiziksel Aktivite, Yaş durumuna göre beden indeksi gibi  bazı konularda  önemli bilgiler verdi.  Etkinliğe ; Seyhan İlçe Spor Müdürü Mustafa Lavkor, Karate Antrenörleri Doğan Yardımcı, Caner Türkeri  başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

 Fiziksel aktivite ve egzersizin önemine değinen Dr. Öğr. Üyesi Cenab Türkeri , " Yürüme, koşma, yüzme, sıçrama, bisiklete binme, baş ve gövde hareketleri gibi temel vücut hareketlerinin tümünü ya da bir kısmını içeren çeşitli spor dalları, dans, egzersiz, oyun ve gün içerisindeki aktiviteler fiziksel aktivite olarak kabul edilebilirler. Egzersiz ise düzenli olarak yapılan fiziksel aktivitedir.Yaşlı bireylerde orta şiddetli fiziksel aktiviteler (tempolu yürüyüş, yüzme, germe egzersizleri, vb.) önemli yararlar sağlar. Bu egzersizler denge, esneklik, koordinasyon, dayanıklılık, zihinsel sağlık, bilişsel işlev ve kas gücünü geliştirirler. Bu durum, yaşlıların fonksiyonel bağımsızlıklarını büyük ölçüde artırır. Sağlık için Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yetişkin bir insanın haftada ortalama 150-300 dakika orta yoğunlukta spor yapmasını önerir. “dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.