CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A KESKİN GİBİ ŞAKİRPAŞA HAVA LİMANI TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen CHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Keskin, Şakirpaşa Hava Limanının kapatılmasına çok sert tepki gösterdi.

Yayın: 06 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 06.08.2024 10:26:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 5 dk.
142 okunma
Google News

CHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Keskin, Şakirpaşa Hava Limanının kapatılmasına çok sert tepki  gösterdi.  Çukurova Belediye Meclis Toplantısı Ağustos ayı ilk oturumunda  gündem dışı söz alarak konuşan Sıtkı Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek,“  Sayın Cumhurbaşkanım Adanalı ne isterse o olur onu yaparız dediniz”  ama Sayın Cumhurbaşkanım Adanalının istediğini yapmadınız yapmıyorsunuz . Havalimanımız kapatılıyor.  Havalimanının kapatılmasını istemiyoruz. Adanalı böyle diyor.Ancak siz Adanalı'nın 3 milyonluk şehrin söylediklerini de kulaklarınızı tıkamayınız” dedi.   

Sıtkı Keskin,  ,”bir asıra yakın  süredir üç milyonluk  Adana ve Adanalı’nın çok itibar ettiği, Adana’nın gururlandığı  Asyadan Avrupaya ; Afrikadan Amerika’ya kadar kendinden söz ettiren bir paşadan söz etmek isterim .Bu paşa  şakirpaşa  yani şakirpaşa halaalanı. şakirpaşa hala limanı kapatılıyor. Ama örneğin 86 yıl önce bizzat  Adana’ya hep karı olmuş fayda sağlamış ve fayda sağlamaya devam ediyor. yılda  5 milyon 500 insana hizmet veriyor. Uçuş trafiği açısında ülkemizin 7.  sırada bulunan önemli bir hava limanı. Kar eden ülkemizin 9. sıradaki hava alanı hatta bu hava limanı için uçuş garantisi hiç verilmedi.Bu vesile ile devletimizin kasasından bir tek kuruş çıkmamaktadır. Bu hava alanı o kadar önemli bir noktadaki gerek güvenlik açısından gerekse doğal afet açısından kilit noktada Örneğin Deprem olduğunda Hatay'a Maraş'a Antep'e Osmaniye'ye ve diğer illerimize yardımına ulaşmasındaki en büyük  rol oynuyor.” Diye konuştu.  

“ADANA’LI BİR DEĞERİNİ DAHA KAYBEDİYOR”

Adanalı’nın  yürüyerek dolmuşla belediye otobüsü ile ulaşabildiği havaalanını kaybettiğine dikkat çeken Sıtkı Keskin, “Hem zaman Hem ekonomik olarak daha fazla külfete girerek Tarsus’u kullanacak.  Sadece Adana mı ; Osmaniye  ilimizle beraber etrafındaki diğer illerde olağanüstü durumlarda bölgesel hava limanını kullanacak. Bu da ayrı ayrı sorunlar ve külfetler doğuracak. Doğal afetlerde kilit noktada olan ve bölgenin en kritik olduğunu düşündüğümüz şakirpaşa havaalanı  ülke ekonomimizin en zor durumda olduğu son bir kaç   yılda 500 milyon euro harcanarak havalimanı yapılıyor hazırdaki altın yumurtlayan tavuk kesiliyor anlamış değilim değiliz.Şakir Paşa Havalimanı kapatılacak” diyen ilk kişi ve bölgesel havalimanının rantiyesinden faydalanan yapımcı firmanın sahibi nereden çıktı  peki bu dersek onuda sizin takdirlerinize bırakıyorum. “ dedi.

“ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI  TÜRKİYE EKONOMİSİNE HİÇBİR ZAMAN HİÇBİR DÖNEMDE YÜK OLMADI”

Şakirpaşa Havalimanı’nın  Türkiye ekonomisine Hiçbir zaman hiçbir dönemde yük olmadığına dikkat çeken Sıtkı Keskin, “ Şakirpaşa hiçbir zaman zarar etmemiş hiçbir zaman da ismi kötü bir şekilde anılmamış yolcu garantisi verilmemiş bir Havalimanı İyi de bu kadar faydalı bir havalimanını niye Kapatıyoruz kapatmamalıyız hepimizin Şakirpaşa havalimanının yolcu trafiğine devam etmesi için elini taşın altına koyma mecburiyeti var Bunun için Çukurova'nın Meclisi olarak Bizim de bu konuyu gündeme getirmemizin gerekli olduğunu düşündüm çünkü Çukurova ilçemiz demek Şakirpaşa Havaalanı demek  Şakirpaşa demek 3 milyonluk şehir demek.Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek isterim Adanalı metrtir adanalı sözünde durur sözünde duranıda elbette sever sayar.Seçimden önce şöyle bir vaatte bulundunuz ve konuşma yaptınız kayıtlarda var. Efendim bölgesel Havalimanı yapılırsa Şakirpaşa havalimanının kapatılacağını söylüyorlar . İyi de biz ne zaman halkın dediğini yapmadık. “Adanalı ne isterse o olur onu yaparız dediniz”  ama Sayın Cumhurbaşkanım Adanalının istediğini yapmadınız yapmıyorsunuz havalimanımız kapatılıyor.  Havalimanının kapatılmasını istemiyoruz. Adanalı böyle diyor ancak siz Adanalı'nın 3 milyonluk şehrin söylediklerini de kulaklarınızı tıkamayınız.  Söyledikleriniz sadece seçim Vaadi miydi ? yoksa başka bir şey miydi .Bunu da öğrenmek isteriz bu da hakkımız dolayısıyla Kıymetli hazirun  Şakirpaşa Havalimanı Adana'dır Çukurova’dır.Gelin hep beraber sesimizi yükseltelim ve yol yakınken bu karardan bu yanlışdan  dönülmesini sağlayalım.” Şeklinde konuştu.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.