COŞKUN : SAYIN BAŞKAN UYARILARIMIZI DİKKATE ALMADI

Yayın: 04 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 04.10.2023 10:48:20
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
131 okunma
Google News

Ak Parti Seyhan Belediye Meclis üyesi Grup Sözcüsü Ali Coşkun , Seyhan Belediye meclisinde yapmış olduğu gündem dışı konuşmada kent ve ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.  

Dünyada yaşanan birçok üzücü gelişmeye ne yazık ki tanıklık etmeye devam ettiklerini ifade eden Ali Coşkun, “ Fas’ta yaşanan yıkıcı depremde ve Libya’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor ve üç ayların bereketli iklimine girdiğimiz şu günlerde Yüce Allah’ın tüm insanlığı görünür, görünmez afetlerden, sıkıntılardan muhafaza buyurmasını diliyorum. “dedi

 

   Sakarya Meydan Muharebesinin 102.yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, 15 Temmuz destanı ile ülkemiz için artık tarihe karışan darbelerin acı hatıralarından birisi olan demokrasi şehitlerimiz Adnan Menderes ve arkadaşlarını da rahmetle yad ettiklerini belirten Ali Coşkun, “26.Eylül Türk Dil Bayramı; Medeniyetimizi geçmişten geleceğe taşıyan Türkçemizin varlığını daim etmek adına kutladığımız Türk Dil Bayramımızı kutluyor, bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dilimizin korunması ve geleceğe taşınması için çaba gösteren, katkı sağlayan tüm büyüklerimizi, düşünürlerimizi ve dil bilimcilerimizi saygı ile anıyorum. 28.Eylül 2023 tarihinde genç yaşta hayatını kaybeden, Azerbaycan Milletvekili, Türk Dünyası için çok kıymetli çalışmalar ve mücadeleler yürüten, çağımızın Nene Hatunlarından birisi olan Ganire Paşayeva’ya Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

 

 

Geçtiğimiz günlerde çok büyük bir gururla İzmir’de gerçekleştirilen Teknofest’i izleme fırsatı bulduklarını anımsatan Ali Coşkun, “ Yıllarca teknoloji anlamında, silah sanayi anlamında bizlere pranga vuranlara inat modern icat ve üretimlerle bizleri dünyada bu alanda birinci lige çıkaranlara, tüm emeği geçenlere ülkemiz adına minnettarız. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak nitelendirilen bu organizasyon siyasi görüşlerden bağımsız şekilde hepimizin göğsünü kabartmalı ve eminim ki öyle… Önümüzdeki yıl SpaceX ve Twitter’ın yeni ismiyle X Platformunun sahibi Elon Musk’un da katılacağını açıklaması organizasyonun dünya sahnesinde daha fazla dikkat çekmesini sağlayacak ki bu da ayrı bir gurur kaynağımız.     Bu arada Seyhan belediyemizi de SEYTİM ekibi vasıtasıyla Seyhanlı gençlerimizi teknoloji ile buluşturma konusunda yaptıkları başarılı çalışmaları nedeniyle bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.

 

“Geçtiğimiz hafta belediyemiz ve şehrimiz adına yine üzücü bir olaya tanıklık ettik” diyen Ali Coşkun, “ Halbuki bu hususta uyarılarımızı birçok defa dile getirmiştik. 2019 yılındaki ilk meclis toplantımızdan başlayarak belirli periyotlarla özellikle imar konusunda yasal kanalların doğru ve hızlı işletilmesi gerektiği bu sağlanamazsa gayri resmi ilişkilerin gelişeceği konusunu defaatle dile getirdim, uyarılarımı yaptım. Ancak Sayın Başkan ve Belediyeyi birlikte yönettiği dar dairesi diğer konularda olduğu gibi bu konuda da uyarılarımızı asla dikkate almadı. Türkiye’nin 60 ilinden daha büyük olan Seyhan Belediyemizin bu tür polis operasyonları ile anılması bu şehirde, bu ilçede yaşayan birisi olarak hepimizi derinden üzüyor.                Daha öncede farklı konularda benzer olayların yaşanmış olması artık net olarak bizlere yönetimsel bir zafiyet olduğunu gösteriyor. Konu yargıda olduğu için çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Son olarak Ekim ayı bütçe ayıdır, Meclis çatısı altında yapacağımız bütçe görüşmelerimizin Seyhan’ımız için verimli geçmesini temenni ediyor ve milletimizin bize emaneti olan bütçenin doğru ve verimli kullanımı konusunda başta belediye başkanı olmak üzere tüm başkan yardımcıları ve müdürlerin üzerine düşeni yapmasını umuyorum.” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.