BEYDİLLİ SİGORTA HİZMETTE SINIR TANIMIYOR

Toplumda sigorta yaptırma bilincinin gelişmesi ve karşılaştıkları sorunlara değinen Mustafa Beydilli, çözüm önerilerinde bulundu.

Yaşam Yayın: 01 Eylül 2024 - Pazar - Güncelleme: 01.09.2024 14:08:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
121 okunma
Google News

Toplumda sigorta yaptırma bilincinin gelişmesi ve karşılaştıkları sorunlara değinen Mustafa Beydilli, çözüm önerilerinde bulundu.

Değişen koşullar, gelişen teknoloji ve küresel eğilimler her sektörü etkiliyor. Bugün farklı alanlarda faaliyet gösteren sektörlerin her biri çağın getirdiklerine ve gerekliliklerine uygun olarak değişip dönüşüyor. Bu da her sektör için farklı sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle yapısal ve birikmiş sıkıntıları olan sektörler bu noktada daha fazla zorlanabiliyor. Bu anlamda kronikleşmiş problemlerin çözüme kavuşturulması daha fazla önem kazanıyor. Sigortacılık sektöründe hizmet veren  Beydilli Sigorta’nın  sahibi Mustafa Beydilli ile sektörde karşılaştığı sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“ VATANDAŞLARIMIZA İHTİYAÇLARINA YÖNELİK GÜVENCE SUNUYORUZ”

Sigorta sektöründe hayat dışındaki tüm branşlarda faaliyet gösterip, sigortalılarımıza ihtiyaçlarına yönelik güvence sunduklarına dikkat çeken  Mustafa Beydilli , “Sigorta sektöründe  tüm branşlarda; Hayat, deprem,yangın, sel  nakliyat, sağlık, oto, mühendislik, tarım, hukuksal koruma, ferdi kaza, sorumluluk ve kefalet alanlarında faaliyet gösterip, sigortalılarımıza ihtiyaçlarına yönelik güvence sunuyoruz Sigortanın en önemli işlevi, kişiler ve kurumlar için ekonomik güvenliğin sağlanmasıdır. Kişilerin ekonomik güvenliğinin garanti altına alınması finansal istikrarın oluşumuna katkıda bulunmakta, yapılan taahhütler zamanında yerine gelerek piyasanın devamı mümkün olabilmektedir. Sigorta , bireylerin ve kurumların sahip oldukları değerleri teminat altına almalarını ve uğradıkları zararı tazmin etmelerini sağlar. Bireylere ve kurumlara güvence verir. Sigorta belirsiz nakit akışını engeller.” diye konuştu. 

“ÜLKEMİZDE SİGORTA BİLİNCİNİN  OLUŞMAMASI VE ZORUNLU SİGORTALARIN HARİCİNDE SİGORTA YAPTIRILMAMASI BİR EKSİKLİK”

Türkiye’de faaliyet gösteren bir çok sigorta şirketinin poliçe tanzim etmemelerini sigortacılık sektöründe en önemli sorunların başında geldiğini ifade eden Beydilli Sigorta’nın  sahibi Mustafa Beydilli , Ülkemizde sigorta bilincinin  oluşmaması ve zorunlu sigortaların haricinde sigorta yaptırmamalarını bir eksiklik olarak nitelendirdi. Sigorta şirketleri ve acentelerinin  sigorta bilincinin toplumda attırılması için  çok çaba sarf etmesi gerektiğine dikkat çeken Mustafa Beydilli, “ Vatandaşlar daha önceki  yıllarda  bir çok konuda mağdur edilmesinden dolayı sigortayı zorunlu olmazsa yaptırmayı düşünmüyor. Sigorta fiyatlarında meydana gelen artışlar nedeniyle müşterilerimiz zorunlu sigortalar hariç kasko iş yeri konut ve bunlara yatırmakta zorlanıyor. Bu nedenle  işlerimizde düşüşler yaşanabiliyor.” dedi. 

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.