BEKİR NENNİOĞLU : MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

SAĞLIK SEN, BEKİR NENNİOĞLU

Sağlık Yayın: 07 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.02.2024 09:50:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
95 okunma
Google News

 MEMUR SEN Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şubesi Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda hala kadrosuz çalışan, asgari ücretin altında maaş alan, izin hakkı, özlük ve sosyal haklardan yoksun olan çalışanların olduğuna dikkat çekti.  Bekir Nennioğlu ," Türkiye genelinde 3000 kişi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görev yapan ek ders ücreti karşılığı meslek mensuplarıdır. İkincisi ise Türkiye genelinde sayılırı 13 bin olan ASM'lerde hemşire, tıbbi sekreter, ebe ve temizlik görevlisi olarak görev yapan iş güvenceleri doktorun iki dudağının arasında olan, hiçbir sosyal ve özlük hakkı olmayan çalışanlarımız var." dedi. 
 Sağlık Sen olarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolunda kesinlikle sözleşmeli veya buna benzer çalışanlar olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Bekir Nennioğlu, " Sağlık hizmetleri, Sağlık ve Sosyal Hizmetler kamu eliyle görülür. Bu arkadaşlarımız kamu personelidir ve derhal kadro verilerek özlük ve sosyal hakları düzeltilmelidir.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunda her çalışan kadrolu oluncaya kadar mücadeleye devam ." dedi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.