Başkan Nennioğlu'ndan Bakan Koca'ya tepki

Başkan Nennioğlu'ndan Bakan Koca'ya tepki

Sağlık Yayın: 18 Kasım 2022 - Cuma - Güncelleme: 18.11.2022 11:54:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
181 okunma
Google News

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Yer yer hekim arkadaşlarımızın hemşirelik dahil olmak üzere sekreterlik yaptığını görüyoruz” sözlerine tepki gösterdi. Nennioğlu, hekimlerin sağlık çalışanlarının lokomotifi ve baştacı olduklarını kaydederek, “Ancak diğer sağlık çalışanlarını görmezden gelmeyin. Bozulmuş olan çalışma barışını daha bozmaya gerek yok. Sağlık hizmetlerinin ekip çalışması olduğunu unutmayalım" diye konuştu.

 

Nennioğlu, yaptığı açıklamada, her hekimin yanında bir tıbbı sekreter veya veri giriş personeli olmasının hekimin performansını yüzde 100 arttırdığını yıllardır söylediklerini bildirdi.

 

Nennioğlu, şunları kaydetti: “Hekimin yanında sekreter olmaması hekimin iş yükünü arttırıyor. Sağlık hizmetlerinin sunumu esnasında sağlık çalışanları birbirlerine yardımcı olması normaldır. Labaratuvar istemlerini,radyoloji istemlerini ,kan istemlerini Hemşire yapmaktadır. Yine onam almak ve işlem hakkında hastaya bilgi vermek Hemşirenin görevi değildir. Hastayı görmeden yatış yapan icapcıların, hastayı görmeden kons kapatma işini hemşire yapmaktadır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.