BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK; “BU ZAFER; İNANÇ, AZİM VE KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Çanakkale zaferinin 105. Yılında duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Yaşam Yayın: 18 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 18.03.2020 12:23:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
110 okunma
Google News

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük,  Çanakkale  zaferinin 105. Yılında duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

Çanakkale Savaşları'nda Yarbay Mustafa Kemal'in "Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum" sözüyle canlarını ortaya koyarak büyük bir zafer getiren kahramanlarımızı rahmet, saygı ve özlemle andı.

 

Bugünün anlamını ve önemini dair yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

“EMPERYALİZME İNDİRİLMİŞ EN BÜYÜK DARBEDİR”

 

Çanakkale Çanakkale Savaşı, 1.Dünya savaşından yenik çıkmış, topraklarını kaybetmiş, anavatanı işgale uğramış bir milletinin mucizevi direnci sonunda, küllerinden yeniden doğduğu en önemli zaferdir.

Çanakkale Zaferi emperyalizme indirilmiş büyük bir darbedir.

Çanakkale zaferi, adil olmanın, zulme karşı direnmenin, haksızlıkla mücadele etmenin ve sonunda zafere ulaşmanın bir abidesidir.Tüm dünya ulusları da Çanakkale’de bir ülkenin direnme gücünü, azmini, cesaretini ve şefkatini görmüş ve takdir etmiştir.Çanakkale Zaferi ayrıca dünyaya Atatürk gibi dahi bir lideri hediye etmiştir.

 

“CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARINI KORUMALIYIZ”

 

Ülkemiz, şehitlerimizin sayesinde bugün dimdik ayaktadır. Onların kahramanlık ve cesaretinden aldığı güçle, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, ulusal değerlerimizi ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak aydınlık, güneşli yarınlara doğru kararlılıkla yürümektedir.

Güzel ülkemizde, artık teferruatlarla, suni ayrışmalarla, kutuplaşmalarla, boş tartışmalarla zaman kaybetmek yerine, yeniden ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma kararlılığını ortaya koymalıyız.

Adana Barosu olarak, şehitlerimizin omuzlarımızdaki sorumluluğuyla, kahramanların ruhumuzdaki onuruyla onlara layık olmak için çalışıyoruz.

Özgürlük için toprağa düşenlerin ruhlarını şad olsun, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cephede korkusuzca mücadele eden kahramanlarımızı zaferin 105. Yılında rahmet, özlem ve saygıyla anıyoruz.”

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasını Atatürk'ün 1934'de Anzak Annelere yazdığı mektupla sonlandırdı:

“Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz.

Sizler, Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır.

Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.