BAKAN URALOĞLU : “ŞAKİRPAŞA HAVA LİMANI KAPATILMAYACAK”

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI YARIN AÇILIYOR

Yaşam Yayın: 09 Ağustos 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.08.2024 12:04:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
139 okunma
Google News

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanının yıllık 9 milyon yolcu kapasitesi ile bölgenin tüm havayolu ihtiyaçlarını karşılayacağını söyleyerek, "Sektörün gücüne güç katacak" dedi.

“ŞAKİRPAŞA  HAVA LİMANI  KAPATILMAYACAK”

 Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Şakirpaşa Hava Limanı’nın  kapatılmayacağını  ifade ederek ,  “ Şakirpaşa Hava Limanı kapatılmayacak. Kapatılacağı yönünde  yapılan  haberler yalan ve yanlıştır.” Şeklinde konuştu. -Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılış öncesi Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılışının yapılacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Çukurova Uluslararası Havalimanı ile ülkemizin havacılık alanındaki en önemli projelerinden birini daha başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

 

Yılda 9  milyon yolcu kapasitesi, 110 bin metrekare terminal alanı ve 3 bin 500 metre uzunluğa ve 60 metre gövde genişliğine sahip en geniş gövdeli uçaklarında iniş yapabileceği ana pisti ile bölgenin tüm havayolu ihtiyacını karşılayacağını belirten Bakan Uraloğlu, “Çukurova Uluslararası Havalimanımız; ağaç formunda tasarlanan hava kontrol kulesi ve pamuk motifleri ile süslü mimarisiyle tarım ve teknolojiyi bir araya getiriyor” dedi.

800 hektar arazi üzerine inşa edilen Çukurova Uluslararası Havalimanı'na yarın yapılacak açılış töreni öncesinde gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu basın açıklaması gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu'na Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Adana Valisi Yavuz Selim Köşger eşlik etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yarın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle açacağımız, ülkemizin 58. havalimanı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı ile ülkemizin havacılık alanındaki en önemli projelerinden birini daha başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorunda doğal bir köprü olduğu gibi Kafkas ülkeleri ve Rusya'dan Afrika'ya uzanan kuzey güney koridorlarının da tam ortasında bulunan ülkemiz 4 saatlik uçuş süresiyle 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde muhteşem bir lokasyona sahiptir. Bu eşsiz konumumuzun 2002 yılından itibaren yürüttüğümüz ulaşım politikaları ve faaliyetleriyle, dünyada en hızlı gelişim gösteren ülkelerden biri olmamızda payı olduğunu düşünüyorum. 'Dünyada Ulaşamadığımız Hiçbir Nokta Kalmayacak' hedefiyle hareket ederek ülkemizi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden birine dönüştürdük. 2002'den bu yana aktif havalimanı sayımızı yarın açacağımız Çukurova Uluslararası Havalimanı'yla birlikte 26'dan 58'e çıkarıyoruz. 2053 hedeflerimiz kapsamında da aktif havalimanı sayımızı 61'e çıkaracağız. Dış hatlarda 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken uçuş ağımıza 286 yeni nokta ekleyerek 131 ülkede 346 noktaya ulaştırdık. 2002'de iç ve dış hatlarda seyahat eden yaklaşık 34.5 milyon olan yolcu sayımızı da 2023 yılında 214 milyonun üstüne taşıdık" diye konuştu.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.