AYYÜCE TÜRKEŞ : ADANA İÇİN İLK HAMLEM VİZYONER BELEDİYECİLİK" OLACAK

İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini anlattı. Projelerinden ve Önceliklerinden bahsetti.

Siyaset Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 01:21:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 6 dk.
428 okunma
Google News

 

HABER : HÜSEYİN YETİŞ – ŞÜKRÜ AĞBAŞ

İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, göreve geldiği ilk 100 günde, Adana’nın sahip olduğu muazzam potansiyeli herkese göstermek için somut adımlar atacağını söyledi.

Spordan sanata, trafikten tarıma, çocukların ve yaşlı bireylerin yaşam kalitelerinin artırılmasına kadar onlarca projeyi hayata geçirme sözü veren Türkeş, “Hep beraber, Adana’yı daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha yeşil ve daha dost bir şehir haline getirmek için heyecanlıyım” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİM ŞEFFAF BELEDİYECİLİK”

Yol-İş Holiday Hotel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini anlatan İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, önceliğinin şeffaf belediyecilik olacağına vurgu yaptı. Basın toplantısına İYİ Parti Adana İl Başkanı Veysel Yıldız, Adana Milletvekili Bilal Bilici, Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Bülent Alper, Sarıçam Belediye Başkan Adayı Yusuf Özer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılarak destek verdi.

YEREL BASININ SORUNLARINA DEĞİNDİ

Türkeş, konuşmasının devamında yerel basının çektiği zorluklardan bahsetti. Ayyüce Türkeş, "Adana Türkiye'de yerel basının en köklü ve en güçlü yayın organlarının bulunduğu bir kent. Türkiye'de ve dünyada uzun yıllar ana akım medyanın herkese kabul görmüş hakimiyetine rağmen Adana'mızda sevinerek görüyorum ki yerelin sesi soluğu olan yerel basın kuruluşlarımız direnerek hayatta kalmayı başarmıştır" dedi.

 

TÜRKEŞ: GÖREVE GELDİĞİM İLK 100 GÜN İÇERİSİNDE 6 HAMLEDE ADANA'MIZIN SAHİP OLDUĞU POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKARACAĞIM

Milletvekilliği sürecinden söz eden Türkeş, devamında şunları söyledi:"Adana’lı hemşerilerim hepimiz biliyorsunuz ki 14 Mayıs'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Adana'nın temsilcisi, kadın milletvekili olarak yolladınız. Sizlere hizmet etmek için mecliste yerimi aldım. Ben de şu anda Adana'ya hizmet etmek için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Yerel basının halka şehrin yönetimi yöneticileri arasında köprü olduğunu da biliyorum. İnanıyorum ki 31 Mart’tan sonra Adana yerel basını benim için her zaman önemli ve öncelikli bir konumda olacak. Bu sabah Adana’mızın yıllar içinde ne kadar geriye gittiğini en iyi ön gören sizlerle beraber olmaktan ayrıca mutluyum. Bu geriye gidişi 31 Mart’tan sonra önlemek için yeniden büyük Adana vizyonu ile tüm hemşerilerimin karşısına çıkıyorum. Göreve geldiğim ilk 100 gün içinde 6 hamlede Adana’mızın sahip olduğu muazzam potansiyeli herkese göstermek için adımlar atacağım." 

TÜRKEŞ: ADANA İÇİN İLK HAMLEM VİZYONER BELEDİYECİLİK OLACAK

Bu hamlenin ilkinin vizyoner belediyecilik olacağını dile getiren Türkeş, "Adana'nın en büyük ihtiyacı dirayet, vizyon ve huzur diyoruz. Daha ilk günden belediye hizmetlerini ve özellikle ihaleleri şeffaflaştırarak işe başlayacağız. Belediyeyi daha etkin, adil ve demokratik belediyecilik hizmetleri Adana'nın haklıdır diyerek yöneteceğiz. Trafik sıkışıklığını gidermek için akıllı şehir planlaması ve veri analizlerinden yararlanacağız. Mobil uygulamalarımızla her birinizin ulaşımını kolaylaştıracağız. Yüreğim, Çukurova, Seyhan gibi öncelikli bölgelerimizde alt, üst geçitler, yaya yolları inşa ederek trafik akışını hemen hızlandıracağız. e-Belediyecilik sistemimizle her an her yerde hizmetinizdeyiz. Online platformlarımız üzerinden tüm belediye işlemlerinizi rahatça yapabileceksiniz. Şeffaflık ve erişebildik ile sizlere bir tık uzakta olacağız" cümlelerini kullandı. 

“ADANA'NIN ÇAĞI YAKALAMA HAKKINI, VİZYONUMUZLA GERİ ALACAĞIZ”

Mobil uygulamalar ile herkesin hayatını kolaylaştıracaklarını söyleyen Türkeş, devamında şunları bildirdi:“Adam kayırmacılığa son verip işini hakkıyla yapan belediye çalışanlarının haklarını koruyacağız. Belediyemiz bünyesinde herkese açık ve adil bir iş alım süreci yürüteceğiz. Liyakat ve hakkaniyetİ öne çıkaracak, Adana'nın en değerli varlığı olan insan kaynağını en iyi şekilde değerlendireceğiz. Şehir planlamada vizyonel bir yaklaşım sergileyerek Adana'nın her köşesini dönüştüreceğiz. Her ilçeye, her mahalleye özel projeler geliştirerek bu şehrinin çevresini gerçekten değiştireceğiz. Adana'yı hep beraber sizinle ayağa kaldıracağız. Her ilçemize, her mahallemize özen göstereceğiz. Çukurova'dan Yüreğir'e, Seyhan'dan Sarıçam'a, Adana'nın her köşesini kucaklayacağız. Herkese sahiplenen, herkese kanat veren bir belediyecilik anlayışıyla yola çıkıyoruz. Adana'nın çağı yakalama hakkını, vizyonumuzla geri alacağız.” Dedi.

“YAŞANASI ADANA ÇALIŞKAN BELEDİYECİLİK İLE MÜMKÜN”

Yaşanası Adana’nın  çalışkan belediyeyle mümkün olabileceğine dikkat çeken Ayyüce Türkeş, “ Adana çöp sorunundan su baskınlarına, deprem ve doğal afet önlemlerinden trafik sıkılığına ihmal edilmiş sorunların şehri olarak maalesef bugün karşımızda. Adana'nın hakkını biz çöze çöze alacağız. İstediğiniz zaman ulaşabileceğiniz ihtiyaç ve isteklerinizin farkında olan, çalışkan bir belediyeyle Adana daha ilk yüz günde farkı hissedecek. Deprem gibi doğal afetlere karşı alanımıza hazırlıklı hale getireceğiz. Her bir yerde öncü önlemler alacağız. Sarıçam gibi riskli bölgelere özel ekipmanlarla, eğitimlerle her an yardıma hazır olacağız. En kısa zamanda deprem, eylem planımızı hayata geçirerek Adana'yı güçlü ve dirençli kılacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla iş birliği içinde herkes için konut ve yaşam alanları inşa ederken kentsel dönüşüm projelerini kimseyi yerinden etmeden adaletli bir şekilde sizlere sunacağız” dedi ve herkes için projeleri olduğunu, Adana’da herkesin derdine son vermek istediğini kaydetti.

Türkeş, konuşmasının devamında Adana'da yapmak istediği yenilikleri açıkladı. Konuşmasının ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.