ANKETİN PARASINI ADAY ADAYLARI ÖDEMİŞ!

İYİ Parti’den belediye başkan aday adayı olanlar 25 bin lirayı partiye bayılmışlar

Siyaset Yayın: 02 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2024 11:03:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
128 okunma
Google News

(ÇUKUROVA BARIŞ GAZETESİ)- İYİ Parti’nin sahada anket çalışması yapmak amacıyla anlaştığı anket şirketlerine ödenecek olan parayı belediye başkan adayı olan isimlerin üzerine yıktıkları, her aday adayından 25 bin lira para aldıkları gerçeği ortaya çıktı.

PAMUK ELLER CEBE MİSALİ

31 Mart yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti Genel Merkezi, belediye başkan aday adayı olan isimlerin toplumdaki karşılıklarının olup olmadığını ölçebilmek için anket yaptıracağını kamuoyu ile paylaştı. Bunun içinde bir anket şirketiyle anlaştı. Anket şirketinin bu çalışması için parti tarafından ilgili şirkete kaç lira ödediği bilinmez ama İYİ Parti’nin Adana İl Başkanlığı’nın hesabına belediye başkan aday adayı olan her isimden 25 bin lira para yatırması talep edildi. Adaylar ise bu parayı banka hesaplarına yatırarak dekontlarını il teşkilatlarına ibraz ettiler.

ANKET BAHANE, KAFALARINDAN ADAYLAR ŞAHANE

Gelinen noktada anket sonuçlarını ne vatandaşlar, ne de partililer görebildi. Sadece anket sonuçlarını genel merkez gördü. Bu sonuçları ne kadar dikkate aldılar bilinmemekle birlikte genel merkezler, ilçe belediye başkan adaylarını açıklayarak süreci tamamlamış oldu. Aday yapılmayan aday adayları ‘Bir parti düşünün ki, yaptırdığı anket parasını aday adaylarından tahsil ediyor. Kimin aday yapılacağı belli olmuş gibi duruş sergilenen ortamda bizlerden para tahsil edildi. Akıllarındaki adayları açıkladılar!’ diyerek konuya yaklaştılar.

ATADIKLARI ADAYLARI SEÇTİRSİNLER DE GÖRELİM

Değişik siyasi partileri dolaşarak çalmadık parti kapısı bırakmayan isimleri ilçe belediye başkan adayları olarak açıklayan İYİ Parti’den aday gösterilmeyen ve bankaya 25 bin lira anket ücreti olarak para yatırıp dekontlarını il başkanlığına ibraz eden isimler, bu uygulamaya tepki gösterdiler. İYİ Parti’den istifa ederek başkaca partilere doğru yönelen insanların her geçen gün arttığı bir ortamda ‘parti gezicisi adayları’ açıklayan İYİ Parti’nin 31 Mart seçimlerinden başarılı olamayacağını söyleyen aday adayları ‘kendi atadıkları adayları seçtirsinler de görelim’ diye görüşlerini dile getirdiler.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.