“AMATÖR FUTBOL KURTULURSA TÜRK FUTBOLU KURTULUR”

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği ve İstanbul Trabzon Spor Kulübü Başkanı Seymen Gençtürk , 2022-2023 Amatör Futbol Sezonunun değerlendirdi.

Yayın: 26 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 26.06.2023 19:47:56
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
341 okunma
Google News

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği ve İstanbul Trabzon Spor Kulübü Başkanı Seymen  Gençtürk , 2022-2023 Amatör Futbol Sezonunun değerlendirdi. Başkan Seymen Gençtürk, "Özellikle İstanbul’da faaliyetlerde bulunduğumuz için genel değerlendirmem İstanbul için ancak kısmen de olsa tüm ülke geneli için olacak.Hep deriz ya amatör futbol kurtulursa Türk futbolu kurtulur diye.Ancak henüz kurtulması için beklemeye devam edeceğiz.Kurtulur mu? evet çok rahat kurtulur.Yeter ki futbolu yönetenler amatörden gelen döner sermayenin peşinde olmasın. Türk Futbolu oldu bitti kongrelerle değil A,Z’ye yeniden yapılanmalı."

“HEM STATÜ GEREĞİ HEMDE MADDİ OLARAK İŞLERİ ZOR”

2022-2023 sezonunda  İstanbul’da ve diğer İllerimizde başarılı olan takımları tebrik eden Seymen Gençtürk, A takım düzeyinde Bölgesel Amatöre ve 3.Lige çıkan takımların Allah yardımcısı olsun. Hem statü gereği hemde maddi olarak işleri zor. Şimdiden özellikle Bal ligine çıkan takımlarımız göreceksiniz ya lige çıkmayacak ,yada  isim haklarını devretmek için arayışa girecekler veya düşük ekonomi ile takım yaparak sahaya çıkıp mücadele etmeye çalışacak. Sözüm tüm takımlar için olmasa da genel olarak bu zorluklar yaşanacak.

"AMATÖR LİGLER İYİ PLANLANMIYOR!"

Özellikle İstanbul’da 2.Amatör Ligin kaldırılması gerektiğini yıllardır savunduğuna dikkat çeken Başkan Seymen  Gençtürk, bu Lig maalesef diğer A takım liglerinin bitmesiyle başlatılmasının tamamen Federasyonların yapılan transfer gelir beklentilerini almaktan başka bir işe yaramadığını öne sürdü.

Seymen Gençtürk, 2.Amatör Lig kesinlikle Türk futbolu için kaldırılmalı hatta 1.Amatör ligin durumunu da tartışa biliriz.

 “U19 LİGİ GERİ GELMELİ“

U19 Liginin kaldırılmasıyla  bir çok genç oyuncunu yok olmasına sebebiyet verildi.Yanı olması greken 2.Amatör Lig kaldırılmalı  U19 Ligi tekrardan kurulmalı.Uğraşmamız gereken Ligler alt yapı iken maalesef 2022-2023 sezonu U17/A Yaş grubunu tek devreli oynatarak çocukların bir yılı maalesef yok edildi.Düşüne biliyor musunuz U17/B Ligi A ligine göre iki kat fazla maç yaparak sezonu bitirdi.Takdiri kamuoyuna bırakıyorum. "

“TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA GİDECEK TAKIMLARA VERİLEN DESTEK ÇOK AZ”

Türkiye Şampiyonasına gidecek takımlara  verilen desteğin çok az olduğuna dikkat çeken Seymen Gençtürk, “Bir takımın bir ile gidip orta halli bir yerde konaklaması  60,70 bin civarında iken siz TFF olarak 6 bin TL Yardımda bulunuyorsunuz,amatör takımların bunu kaldıra bilecek gücüde yok geliride,Tff böyle bir organizasyon yapıyorsa şampiyonaya katılan takımların tüm masreflerını karşılamalı,buna benzer organizasyonlar gelişim liglerinde yapılıyor ancak tüm masrafları TFF karşılıyor diye biliyorum öz,üvey muamelesi olmamalı amatör takımlar daha çok desteklenmeli.

  “2022-2023 SEZONU HAKEMLERDEN EN ÇOK MEMNUNİYETSİZLİK  YAŞADIĞIMIZ BİR SEZON OLDU.

Siz günde 4,5 maçı aynı hakem tiriyosuna yönettirirseniz tabiki hata yapma oranları yüksek olur.Buna çözüm şart,sonuçta hakemlerde insan hata yapa bilir ancak maç yükleri çok ağır.

AMATÖR MAÇLARDA  SAĞLIK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORUZ

Maalesef TFF ve onun temsilcileri    amatör maçlarda saha içi sağlık  çözemediler. Zaten bunun içinde bir gayret yok. Bazı maçlarda görsek te bir çok maçta maalesef sağlıkçı olmadı . Bu duruma bir çok kez şahit olduğum için buradan yazıyorum.İnşallah kesin çözüm bulunur.

 “HAFTA İÇİ MAÇ YOĞUNLUĞU. “

Maalesef bu sezon tüm takımlarımızı çok yordu.  bu durum,çocukların ders ve okul durumu çok aksadı. ,kulüpler ulaşım parası vermekten yoruldu.Hafta sonu Belediyeler evet araç desteği kulüplere vere biliyor . Ancak hafta içi bu desteği veremeyince iş başa düşüyor ve kulüpler bu durumdan mağduriyet yaşadı.

 “AMATÖR TAKIMLARIN YAPTIĞI TRANSFER ÜCRETLERİ“.

Hep kafa yormuşumdur . Birileri bu yazacağımı önce yadırgayacak ama biraz düşünürse hak verecek.TFF kulüplerden transfer parası almasını doğru mantık kabul ede bilirim(cüzi bir rakam olsun). Ancak kulüplerimizin transfer ücreti yatırırken TFF’ye ayrı TASKK ‘a ayrı  para neden yatırırız anlamış değilim. Yani TASKK’da toplanan bu paraları havuz yaparak  İllerin transfer çokluğuna göre illerdeki ASKF pay olarak gönderiyor.Bu duruma karşıyım karşı olmaya devam edeceğim.Amatör kulüplerimizden A takım düzeyi transferlerden TFF belli bir rakam ala bilir.

 12 YAŞINDAN GÜN ALMAYAN OYUNCULARIN YETİŞTİRME BEDELİNE DİKKAT ÇEKTİ  

12 Yaşından gün almayan oyuncuların Yetiştirme Bedeline ilişkin konuşan Seymen Gençtürk, , “Oyuncunun 12 yaşından gün almadan başka bir profesyonel takıma geçiş yapması İleride profesyonel olma durumuna geldiğinde bir önceki kulübünün hiçbir hak sahibi olmaması demek,yanı filiz lisans muamelesi görür.Bu durumu amatör spor kulüplerimize yapılan haksızlık ve emeğe saygısızlık olarak görüyorum.Bu durumu TFF  veya UEFA gözden geçirmeli.Bunu neden söylüyorum bu statü düzelir ise oyuncular daha erken yaşlarda profesyonel kulüplere kazandırılır düşüncesindeyim.

 “BAŞARI SADECE SAHA SONUCU VE ŞAMPİYONLUK DEĞİLDİR “.

Sezon içinde gelişim liglerine oyuncu kazandıran kulüpler benim için o sezonun şampiyonudur,hangi kulüp ve hoca bu duruma destek veriyorsa TFF bu kulüpleri özellikle ödüllendirmelidir.”  

“OLMASI GEREKEN OLDU SPOR  KULÜPLERİMİZ KENDİ BAKANLIĞI İLE YOL YÜRÜMELİ “

Son çıkan spor yasasıyla  Kulüplerden dernek ibaresinin kaldırıldığına dikkat çeken Seymen Gençtürk, “ Bunun yerine Spor Kulübü ibaresi geldi ve Gençlik Spor Bakanlığına bağlandılar.Olması gereken oldu. Kulüplerimiz kendi Bakanlığı ile yol yürüsün. Destekliyorum. Bir şeye daha şahit oldum bir kaç gün önce İstanbul Gençlik İl Müdürlüğüne evrak vermek için gittik .İnanır mısınız orada Yardımcı olsun diye bir yakınınızı aramıyorsunuz .Çünkü herkes yakınınız tüm servisler kulüplerimize el birliği ile yardımcı oluyor,bu vesile ile servisteki tüm memur arkadaşlara ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyorum.Bu sayınızda bu kadar konuşmamız yeterli diyorum.  Son olarak Kulüp Başkan ve yöneticilerimize sesleniyorum . Antrenör arkadaşlarımıza sahip çıkalım. İmkanlar dahilinde özlük haklarını verelim. verilmesi için mücadele edelim . Çünkü bir çok arkadaşımız antrenörlüğü meslek edinmiş inşallah bir gün resmiyet kazanır ve tam anlamıyla meslek olur.Bakanlık bunun biraz önünü açtı.Bu yıl bir çok antrenör alımları olduğunu da biliyorum devamı gelir diyorum.Ama biz Kulüplerimiz çocuklarımızın gelişimi için tesis ve iyi bir antrenör olmasından geçtiğini unutmayalım.Şimdiden Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını Tebrik eder,hayırlar getirmesini dilerim.” Diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.