AKBULUT : “MİLLETİMİZ İÇİN ADANA VE SEYHAN’DA BİZ VARIZ”

Yeniden Refah Partisi Seyhan İlçe Başkanı Abdulkadir Akbulut ; Yetiş Haberci Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Siyaset Yayın: 19 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 19.08.2023 18:54:24
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
529 okunma
Google News

ROPÖRTAJ :  HÜSEYİN YETİŞ

Yeniden Refah Partisi, hedefini daha önceki Millî Görüş partilerinde olduğu gibi "önce ahlak ve maneviyat" ilkesi ile "Yeniden büyük Türkiye" öncülüğünde yeni bir dünya ve adil düzeni kurmak olarak belirtti. Parti temeli Necmettin Erbakan Vakfı kadrolarından oluşturuldu. Millî Görüş ilkelerini benimseyen,Millî üretim, millî kalkınma, yoksulluğun tamamen bitirilmesi ve Türkiye'nin dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldırması hedeflerini belirten “ Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım” diyen cennet mekan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Millî Görüş'ün "adil düzen" vurgusunu benimseyen  ,Türk siyasi hayatına 23 Kasım 2018 tarihinde Fatih Erbakan liderliğinde kurularak adım atan  siyasi partidir.  Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "Yeniden Refah" şeklinde olan ; simgesi hilal içerisinde başaktan oluşan , tüm dünyada müslümanların birlik olmasından yana olarak Türkiye öncülüğünde bir İslam birliği olması gerektiğini savunan Yeniden Refah Partisi ; ümmetçi düşünceleri barındırıyor. Dini ve sosyal olarak muhafazakâr duruşa sahip ,toplumsal ahlakın, ahlaki ve manevi değerlerin muhafaza edilmesinden yana olan  TBMM'de 5 milletvekili ile temsil edilen Yeniden Refah Partisi’nin Seyhan İlçe Başkanlığındayız. Duvarlarda asılı olan cennet mekan  Prof. dr. Necmettin Erbakan’ın  ve Yeniden Refah Partisi,Genel Başkanı Fatih Erbakan’nın fotoğraflarına gözümüz takılıyor. Adana Seyhan İlçesinde Hurmalı Mahallesi’nde bulunan ilçe başkanlığı binasındayız. Bir süre önce İlçe Başkanlığı görevine atanan çalışkan, sevilen  ve sayılan Abdulkadir Akbulut ile Adana’nın yaz sıcaklarının kavurduğu bir günde fikir alışverişinde bulunuyoruz.  

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Abdulkadir Akbulut : 1979 Adana doğumluyum. Aslen Şanlıurfalıyım. Yaklaşık 10 yıldan beri Seyhan Belediyesinde görev yapmaktayım. Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Eedebiyat Fakültesi Fizik Bölümü mezunuyum. Fizik öğretmeniyim.

“MİLLİ GÖRÜŞ SEVDASI YÜREĞİMİZDE DEVAM EDİYOR”

 Yeniden Refah Partisi Seyhan ilçe Başkanlığı görevine atanma nedeninizi açıklarmısınız? Neden Seyhan İlçe Başkanlığı görevini kabul ettiniz?

 Abdulkadir Akbulut :  Millî Görüş veya Erbakancılık, Necmettin Erbakan tarafından kurulan, 1969 yılında "Bağımsızlar Hareketi" ile başlayan ve ilk olarak Millî Nizam Partisi ile partileşerek günümüze kadar gelen İslamcı ideoloji ve siyasi akımdır. Bu  bir sevdadır. Çocukluğumuzdan bu güne kadar  her zaman örnek aldığım , sevdiğim ve saydığım cennet mekan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Millî Görüş'ü demek ki yüreğimizde sönmemiş.             Yüreğimizde sönmeyen , kor haline kalan Milli görüş sevdasının kor olarak yüreğimizde kalan ; günümüzde ise Türkiye'de Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi Millî Görüş ideolojisini benimsemektedir.Millî Görüş, Türkiye'nin kendi insani ve ekonomik gücü ile kalkınabileceğini, öz değerlerini koruyarak ve arkasına tarihinin verdiği kuvveti alarak daha hızlı adımlarla yürüyebileceğini savunur. Partileri 1974-1978 tarihleri arasında ikincil ortak olarak dört kez 1996-1997 döneminde ise büyük ortak olarak beşinci kez hükûmette yer aldı. İktidarları döneminde Ağır Sanayi Hamlesi ve D8 grubunun oluşturulması, Havuz Sistemi gibi projelere imza attı. Millî Görüş hareketi dünyadaki İslami ülkeleri birleştirerek İslam Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve İslam Askeri Birliği teşkilatlarıyla adil yeni bir dünya kurmayı amaçlar.Kapatılan Millî Nizam PartisiMillî Selamet PartisiRefah Partisi ve Fazilet Partisi'nin ardından kurulan Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi ile siyasete devam etmektedir. Millî Görüş hareketinden ayrılarak kurulan partiler ise Adalet ve Kalkınma Partisi ve Halkın Sesi Partisi şeklindedir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kuran Bülent ArınçAbdullah GülRecep Tayyip Erdoğan gibi isimler siyasete Millî Görüş ile başlamıştır. Seyhan İlçesi ise Türkiye’nin birçok ilinden büyük  bir ilçe. Bizlerde Seyhan İlçesi’ni çok iyi tanıyan 10 yıldır görev yapan bir kardeşiniz olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Millî Görüş davasının çizgisinde içimizde bitmeyen sevdasıyla İlçe Başkanlığı görevine atandım.

 

“SEYHAN’DA  TAM BİR KEŞME KEŞLİK HAKİM”

Seyhan ilçesi Türkiye’nin bir çok İl ve İlçesinden büyük. Seyhan ilçesinin sizce ne gibi sorunları var. ? Seyhan ilçesi   nasıl gözlemliyorsunuz?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

 Abdulkadir Akbulut :  Adana için gelişmemiş köy derler. Seyhan İlçesi de Adana’yı yansıtıyor. Seyhan demek Adana demek. Seyhan ilçesi geçmişten günümüze kadar görülmüyor. İktidar ve muhalefet partileri olsun  Seyhan ilçesini görmediler.Sorunların çözümü için gereğini yapmadılar. Seyhan’ın bence en önemli sorunlarından bir tanesi işsizlik. Bu konuda bizler ne yapabiliriz. işletme sahiplerine işsizlerimizi yönlendirebiliriz. Seyhan İlçesi , E 5 karayolunun  alt ve üst tarafı olmak üzere ikiye ayrılıyor.Her iki kesimin ihtiyaçları çok farklı ve başkadır. Yolun üst tarafında olan mahallelerde Belediyelerin asli görevleri olan temizlik ve diğer hizmetlerin haricinde gündüz bakım hizmetlerinin çoğaltılabilmesi sağlanabilir. Diğer alt tarafta kalan mahallerde ise işsizlik ve açılım bence öncelikli sorunların başında gelmektedir. Sokaklarda çocukların oyun alanları yok. Seyyar satıcılık giderek çoğaldı. Çarşı merkezi  seyyar satıcılardan nefes alamıyor. Seyhan İlçesinde kaldırım işgalleri hat safhada. Kaldırımlarda insanlar yürüyemiyor. Tam bir başı boşluk var. Bazı mahallelerde çıkmaz sokaklar hala çözüme kavuşturulamadı.

 

“ADANA VE SEYHAN’DA ÇÖZÜM KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE AŞILABİLİR”

Yaşanan bir çok sorun var. Peki sizce ne gibi çözüme gidilebilir?

Abdulkadir Akbulut: Vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşüme gidilmeli. Seyhan’da keşmekeşlik bence kentsel dönüşümler ile aşılabilinir. Adana ve Adana’lının nefese alması gerekiyor. Barbaros ve Bey mahalleleri taraflarına mesir alanları yapılabilir. Parklar yapılabilir. Halkımızı kucaklamamız için halkın sorularını yerinde dinleyerek çözümler üretmemiz gerekmektedir.

 

“VATANDAŞIN DURUMU HER ŞEYİ ANLATIYOR”

Adana, yıllarca sahipsiz dediniz. Bir köy görünümünden kurtulamadığını ifade ettiniz. TBMM’de görev yapan milletvekillerimize bu yönde bir çağrınız var mı? Adana , sizce nasıl yönetiliyor. Belediyelerimizin yönetimi sizce nasıl?

Abdulkadir Akbulut: Bence, ilk önce liyatara önem verilmeli. Adana’da liyakatsız yöneticilerin olduğuna inanıyorum. Bu nedenle sorun yaşıyoruz. Bizi Allah nasip ederde göreve gelir isek işi kim daha iyi yapıyor ise ona vereceğiz. Ekmeği fırıncıya teslim etmek lazım. Adana’nın nasıl yönetildiğine gelince her şey ortada. Vatandaşın durumu her şeyi özetliyor. En basit örneği sivrisinek sorunu.Vatandaş, sineklerden muzdarip. Trafik sorunundan muzdarip. Şehir merkezinde otopark sorunundan muzdarip. Her şeyden muzdarip.

 

 

Sayın başkanım Allah nasip koşullar el verir ve rabbim nasip ederse Yeniden Refah Partisi olarak göreve geldiğinizde yapmayı planladığınız çalışmalar neler olacak? Bu konuda görüşlerinizi alabilir miyiz.

Abdulkadir Akbulut: Elbette projelemiz var. yeri ve zamanı gediğinde bunu kamu oyu ile paylaşacağız. Basın toplantılarımız olacak. Rehberimiz ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Millî Görüş çizgisini esas alacağız.

 

“HERKESLERE HAK ETTİĞİ DEĞERİ EN İYİ ŞEKİLDE VERECEĞİZ”

Sayın Başkanım mesajınız var mı?

Abdulkadir Akbulut :  Bizler, milletimiz için varız. Seyhan başta olmak üzere Adana’da ve güzel ülkemizin her yerinde bizler milletimiz için varız.  Cennet mekan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın  ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın  Fatih Erbakan’nın öncülüğünde çalışmalarımıza devam edeceğiz,.Genel Merkezimin çok değerli yöneticileri, Adana İl Başkanım abimiz Sayın Selahattin Baysal ,İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Seyhan ilçemizin çok değerli yol arkadaşı olan yönetim kurulu üyelerimiz,  partimizin kadın ve gençlik kolları başkanları ve emektar partili kardeşlerimizle beraber milletimizin hizmetindeyiz. Olmaya devam edeceğiz. Birlik ve Dayanışma içerisinde hareket edeceğiz. . Hiçbir kimse merak etmesin. bizler Adana  başta olmak üzere Seyhan’da sorunları ve çözümleri biliyoruz. Milli görüşün hakim olduğu belediyecilik anlayışını hakim kılacağız. İşi ehline vererek herkes hak ettiği değeri alacak.Milletimiz tarafından yüzyıllardır özümsenmiş bulunan milli görüş zihniyetini temel alacağız. Hak ve adaleti üstün tutacağız. "Önce Ahlak ve maneviyat" anlayışını esas alacağız.Bütün insanlığa ve mahlukata şefkatle muameleyi esas alacağız.Güçlü olanın haklı sayıldığı değil, haklı olanın güçlü olduğu bir dünyanın kurulması temel idealimiz olacaktır.Her türlü zulmü ve haksızlığı önlemek ve iyinin, güzelin, faydalının, adaletin, doğrunun hakim olmasını temin etmek için çalışacağız.Öncelikle milletimize olmak üzere tüm insanlığa adalet, refah, huzur ve barış, insan hakları, izzet ve onur sağlamak için çalışacağız. Milletimize karşı daima dürüst, güvenilir ve şeffaf olacağız.Ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini daima ön planda tutacağız."Millet iradesinin üzerinde hiçbir beşeri güç yoktur" ilkesi ile hareket edeceğiz. Bütün insanlara, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden adil davranacağız. Problem üreten ve sadece eleştiren değil, uzlaşma hedefli, yapıcı bir siyaset izleyeceğiz.Ülkemizi, her bakımdan üstün ve saygı duyulan bir konuma ulaştırmak temel hedefimiz olacaktır.Hukuku üstün tutan bir ülkenin vazgeçilmez unsuru olan kuvvetler ayrımı ilkesini benimseyeceğiz. Vatandaşlarımızın maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarılması ve yarınlara güvenle, umutla bakabilmesi için gerekli her çalışmayı zamanında yapacağız.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.